platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
+1000 deltagare
Norden
ska bli världens mest hållbara och cirkulära region.
RSS
rss_icon
Länkar
Kanarieöarna arrangerar Europas största konferens om distansarbete

Kanarieöarna stärker sin position som epicenter för distansarbete i Europa när Gran Canaria, Teneriffa och La Palma tillsammans arrangerar den sjätte upplagan av Repeople Conference den 23 november.

 

• 80 talare kommer att delta under konferensen som för första gången kommer att hållas på tre öar samtidigt.

• Skattestrukturer för distansarbetare, ledarskap för virtuella team och möjligheter för turistindustrin är några av de ämnen som kommer att tas upp på konferensen.

• Repeople Conference är det enda event i Europa som behandlar distansarbete ur ett brett perspektiv, i syfte att förstå hur detta fenomen påverkar den lokala ekonomin och samhället.

Med samlat stöd från turistorganisationen Canary Islands Tourism, Gran Canarias turistbyrå, Teneriffa Work & Play, Gran Canarias ekonomiska främjandeförening och andra offentliga institutioner och privata företag kommer Repeople Conference för första gången att arrangeras i hybridformat, på tre öar samtidigt. Värdarna Gran Canaria, Teneriffa och La Palma bjuder in 80 talare som kommer att diskutera frågor såsom skattestrukturer för distansarbetare, humaniseringen av arbetet, möjligheter för turistnäringen, teamledning, innovationshubbar, distansarbetets socioekonomiska effekter samt arbetsplatsens framtid.

De tre värdarna har separata agendor men kommer att kopplas samman för öppnings- och slutkonferenserna, som i år hålls av Jason Fried, medgrundare och direktör för Basecamp, det amerikanska ledande företaget för webbprogramvara. Fried är också en opinionsbildare inom ämnen som samverkan och produktivitet och är författare till flera böcker som ’Rework’ från 2010, ’Remote’ från 2013 och ’It Doesn’t Have to Be Crazy at work’, utgiven 2018.

 

Den nya distansarbetsplatsen är här för att stanna

Repeople Conference är det enda event i Europa som behandlar ämnet kring arbetsplatsens förvandling och utveckling. För att analysera den nya arbetsplatsens effekter på lokalekonomin och samhället samlar konferensen de mest framstående internationella och lokala experterna, för att hjälpa företag att bättre förstå den nya arbetsplatsens utformning och påverkan.

Utöver experter från internationella företag som Siteground, Work Human och Grow Remote kommer företrädare för institutioner och företag från Kanarieöarna att delta i panelerna. Exempel på sådana är Proexca, Gran Canarias ekonomiska främjandeförening, Philip Morris, Inetel och Hiperdino. En självklarhet, som går i linje med konferensens globala karaktär, är att eventet sänds via streaminglänk genom plattformen Hopin.

 

Kanarieöarnas position inom distansarbete

Kanarieöarna har blivit en av de främsta destinationerna för distansarbetare och digitala nomader i världen. Öarnas tekniska infrastrukturer, rättssäkerhet, skatteförhållanden, livskvaliteten och det ständigt växande ekosystemet för distansarbetare får stora företag att etablera sina huvudkontor på Kanarieöarna.

Det internationella lokalsamhället som etablerats på ögruppen värdesätter särskilt den rättssäkerhet, de skattefördelar, hälso- och utbildningssystem, låga levnadskostnader och den digitala infrastrukturen. De drygt hundra kontorskollektiven, känt som coworking spaces, och bostadskollektiv,coliving spaces, gör det både bekvämt och inspirerande att kombinera arbete med fritid. Dessutom bjuder Kanarieöarna på ett behagligt klimat året om, en stor mångfald av natur och ett utbud av aktiviteter som bidrar positivt till en god livskvalitet.

 

Repeople.co, skapar ett ekosystem för distansarbetare

Repeople.co är en plattform som under flera år har utvecklat ekosystemet för distansarbetare på Kanarieöarna. Dess grundare, Nacho Rodríguez, anser att ögruppen har en stor potential om den tar vara på de nya möjligheterna som kommer med distansarbete i global skala. Att attrahera högkvalificerade digitala nomader som kan dela med sig av kunskap och erfarenhet, samt det faktum att dessa knyter kontakt med lokalbefolkningen, kan bidra till utvecklingen av det entreprenöriella ekosystemet och övergången till en kunskapsekonomi.