platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
+1000 deltagare
Norden
ska bli världens mest hållbara och cirkulära region.
föreningar skapar möten
Delat ordförandeskap,
en framgångssaga för Scouterna.
hotellnytt
Steam Hotel tar nästa steg
– förvärvar Actionbad.
här kan man skapa kongresser
Dags för Helsingborgs
föreningslivs årliga konferens.
RSS
rss_icon
Länkar
Junsele först ut med hotelletablering tillsammans Sono Group

När Sydkoreas största hotell- och resekoncern, Sono Group, med över 12 miljoner gäster varje år expanderar i Europa, väljer de först ut Junsele i Sollefteå kommun och Höga Kusten.

I somras besökte en delegation från Sono Group Sverige med ambitionen att under hösten gå vidare med konkreta affärsmöjligheter. Kort därefter bjöds representanter från "The High Coast Region " till Sydkorea för att träffa representanter för bolaget. I lördags anlände representanter från Sono för att besöka vårt område.

"Känns som att komma hem, var det som diskuterades vid frukostbordet redan första dagen", säger Bengt Högberg från High Coast Invest som tillsammans med Business Sweden, Höga Kusten Destinationsutveckling, Destination Sundsvall och kommunerna har gjort ett innehållsrikt program för gästerna.

"Vi har och kommer under dessa tre dagar i vår region, skapa 15 affärsmöten mellan oss och Sono Group", säger Bengt Hägberg.

 

Första avtalet undertecknat

Besöket har bland annat resulterat i att parterna Junsele Wilderness och Sono Group undertecknade ett så kallat ”letter of intent”, där parterna gemensamt förbinder sig att gå vidare i förhandlingarna. Medan parterna förhandlar om affärsuppgörelsen jobbar Sollefteå kommun vidare med alltifrån mark- till VA-frågor för att möjliggöra anläggandet av en ny hotellanläggning i Junsele.

Junsele Wilderness starka män är Robert Bronett och Ulf Henriksson - ett team som har imponerat tillsammans med den djurkultur och den oexploaterade naturen på Sono Group så mycket att ett första hotell är under igångsättande.

"Så stolt över att få vara med på resan i detta utvecklingsprojekt", säger Mia Karlsson, vd Höga Kusten Destinationsutveckling. "Vi bygger vidare på våra USP:ar natur, friluftsliv och gemenskap - och ser framemot ytterligare giviande dialoger med fler entreprenörer".

 

Olika utvecklingsmöjligheter diskuteras.

Förutom besöksnäringen diskuteras spännande forsknings och industriprojekt framför allt inom textilindustrin.