platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
Hotellnytt
Scandic och Niam
bakom totalrenovering av Ariadne hotell i Värtahamnen.
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
hotellnytt
Comfort Hotel Arlanda Airport vinner
“New Hotel Of The Year” och “Comfort Hotel Of The Year”.
Plats för möten
The Park flyttar in i Forskaren
– Förstärker mötesplats för life science
Framtiden är här. Kan du se den?
Svenska Möten
satsar på att utbilda kockar i hållbarhet.
23-25 september
Bokmässans Crimetimetema i höst:
Skrivarskola, snutfika och lögndetektorer.
Framtiden är här
Sigtunahöjden
erbjuder fler laddplatser för alla.
Event skapar möten
40 dagar kvar till Jamboree22
– Sveriges största ungdomsläger.
Nummer 1 bland 50
Hur hållbar är din stad?
Stockholm tar förstaplatsen.
3-årig med 32 platser
Umeå
får ny restaurangutbildning.
RSS
rss_icon
Länkar
Pandox gör storsatsning på Grand Hotell i Borås

Tillsammans med Nordic Choice Hotels kommer Pandox att investera cirka 140 MSEK i en omfattande ombyggnad, renovering och nytt koncept för Quality Grand Borås.

Borås med cirka 113 000 invånare utgör tillsammans med sina grannkommuner en näringslivsregion med 1,5 miljoner invånare. Totalt äger Pandox sex hotellfastigheter i denna region.

Borås som är ett av Nordens ledande logistikcenters för textil- och klädindustrin och detaljhandeln där växande e-handelsföretag genomgår en period av stark tillväxt.

Pandox förvärvade hotellfastigheten redan 1997. Den pågående renoveringen omfattar nya hotellrum, en ny mötesplats, gym och relaxavdelning, restaurang, bar och ett nytt relevant koncept för hotellets allmänna utrymmen.

Tidigare outnyttjad yta kommer att omvandlas till cirka 60 nya hotellrum och ger hotellet totalt cirka 220 rum – vilket därmed gör det till Borås största. Stora resurser avsätts också till de allmänna ytorna som ska baseras på naturmaterial.

”Quality Grand Borås har redan en stark position på marknaden, men vi ser stora möjligheter att skapa det ledande hotellet i Borås. Projektet är en storsatsning för Pandox, vilket speglar den potential vi ser i hotellet och Borås som destination. Det här är ett viktigt projekt för vår organiska tillväxt i Norden”, säger Erik Hvesser, Senior Vice President Nordics på Pandox.

Borås näringsliv, arenor för kongresser, sport, evenemang, utbildning och kultur har skapat förutsättningar för en stabil regional hotellmarknad samtidigt som en växande fritidsmarknad har stått för merparten av tillväxten de senaste åren.