platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
hotellnytt
Countryside Hotels
slog försäljningsrekord trots pandemi.
+200 talare
Ny konferens och mässa
för framtidens sjukvård arrangeras i Stockholm 25 – 26 januari 2023
nytt jobb
Scandic värvar hotelldirektör
– Roger Pettersson tar över ansvaret för Scandichotellen i Umeå.
29 april - 1 maj
eCarExpo i Friends Arena
laddar om i april.
Almedalsleverantör
Uppstickaren Univid ska bli störst på digitala event
– backas av tunga investerare.
hotellnytt
Norrqvarn Hotell & Konferens
får ny ägare.
ljus i mörkret
Karlstad CCC satte försäljningsrekord i december
sålde för nästan tio miljoner kronor.
tråkigt beslut
Allt för sjön 2022 ställer in
planerar för mars 2023.
kan bli 23,000 deltagare
Arton internationella kongresser
valde Seoul som destinationen.
+ Världsmiljödagen
Stockholmsmässan
platsen för FN:s miljömöte Stockholm+50.
RSS
rss_icon
Länkar
Pandox gör storsatsning på Grand Hotell i Borås

Tillsammans med Nordic Choice Hotels kommer Pandox att investera cirka 140 MSEK i en omfattande ombyggnad, renovering och nytt koncept för Quality Grand Borås.

Borås med cirka 113 000 invånare utgör tillsammans med sina grannkommuner en näringslivsregion med 1,5 miljoner invånare. Totalt äger Pandox sex hotellfastigheter i denna region.

Borås som är ett av Nordens ledande logistikcenters för textil- och klädindustrin och detaljhandeln där växande e-handelsföretag genomgår en period av stark tillväxt.

Pandox förvärvade hotellfastigheten redan 1997. Den pågående renoveringen omfattar nya hotellrum, en ny mötesplats, gym och relaxavdelning, restaurang, bar och ett nytt relevant koncept för hotellets allmänna utrymmen.

Tidigare outnyttjad yta kommer att omvandlas till cirka 60 nya hotellrum och ger hotellet totalt cirka 220 rum – vilket därmed gör det till Borås största. Stora resurser avsätts också till de allmänna ytorna som ska baseras på naturmaterial.

”Quality Grand Borås har redan en stark position på marknaden, men vi ser stora möjligheter att skapa det ledande hotellet i Borås. Projektet är en storsatsning för Pandox, vilket speglar den potential vi ser i hotellet och Borås som destination. Det här är ett viktigt projekt för vår organiska tillväxt i Norden”, säger Erik Hvesser, Senior Vice President Nordics på Pandox.

Borås näringsliv, arenor för kongresser, sport, evenemang, utbildning och kultur har skapat förutsättningar för en stabil regional hotellmarknad samtidigt som en växande fritidsmarknad har stått för merparten av tillväxten de senaste åren.