platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
+1000 deltagare
Norden
ska bli världens mest hållbara och cirkulära region.
RSS
rss_icon
Länkar
Pandox gör storsatsning på Grand Hotell i Borås

Tillsammans med Nordic Choice Hotels kommer Pandox att investera cirka 140 MSEK i en omfattande ombyggnad, renovering och nytt koncept för Quality Grand Borås.

Borås med cirka 113 000 invånare utgör tillsammans med sina grannkommuner en näringslivsregion med 1,5 miljoner invånare. Totalt äger Pandox sex hotellfastigheter i denna region.

Borås som är ett av Nordens ledande logistikcenters för textil- och klädindustrin och detaljhandeln där växande e-handelsföretag genomgår en period av stark tillväxt.

Pandox förvärvade hotellfastigheten redan 1997. Den pågående renoveringen omfattar nya hotellrum, en ny mötesplats, gym och relaxavdelning, restaurang, bar och ett nytt relevant koncept för hotellets allmänna utrymmen.

Tidigare outnyttjad yta kommer att omvandlas till cirka 60 nya hotellrum och ger hotellet totalt cirka 220 rum – vilket därmed gör det till Borås största. Stora resurser avsätts också till de allmänna ytorna som ska baseras på naturmaterial.

”Quality Grand Borås har redan en stark position på marknaden, men vi ser stora möjligheter att skapa det ledande hotellet i Borås. Projektet är en storsatsning för Pandox, vilket speglar den potential vi ser i hotellet och Borås som destination. Det här är ett viktigt projekt för vår organiska tillväxt i Norden”, säger Erik Hvesser, Senior Vice President Nordics på Pandox.

Borås näringsliv, arenor för kongresser, sport, evenemang, utbildning och kultur har skapat förutsättningar för en stabil regional hotellmarknad samtidigt som en växande fritidsmarknad har stått för merparten av tillväxten de senaste åren.