platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
+1000 deltagare
Norden
ska bli världens mest hållbara och cirkulära region.
föreningar skapar möten
Delat ordförandeskap,
en framgångssaga för Scouterna.
hotellnytt
Steam Hotel tar nästa steg
– förvärvar Actionbad.
här kan man skapa kongresser
Dags för Helsingborgs
föreningslivs årliga konferens.
RSS
rss_icon
Länkar
Premiär för eventveckan Tech InWest Sweden

Nu är det dags för Tech InWest Sweden. Eventveckan, 16-19 november, som riktar sig till alla som vill driva affärer, innovation och hållbar tillväxt i Västra Götaland. Målet är att inspirera och skapa synergier och handlingskraft för att möta kommande samhällsutmaningar.

"Vi har utmaningar framför oss som verkligen kräver att vi kraftsamlar och skyndar på utvecklingen. Nu har du möjligheten att tillsammans med oss gå från ord till handling. Under den här eventveckan samlas en mängd aktörer för att lyfta fram exempel på hur vi kan använda industriell teknik – nya metoder, teknologier och innovationer, för att ställa om utan att göra avkall på det goda livet", säger Martin Wänblom, vd för Innovatum Science Park.

 

Från havets djup och ända ut i rymden

Tech InWest Sweden arrangeras i samverkan mellan Innovatum Science Park, Trollhättans Stad, Högskolan Väst, Energikontor Väst och IUC Väst. Veckan bjuder på teman som rör sig från havets djup och ända ut i rymden och ger möjlighet till nätverkande, framtidsspaningar och insikter, inte minst kring möjligheterna med industriell teknik som en viktig del av omställningen till ett mer konkurrenskraftigt och hållbart näringsliv.

"Det pågår en teknikomställning som kan liknas vid en teknikrevolution. Industrimiljöer blir alltmer digitaliserade, människor och robotar ska samarbeta på nya smarta sätt", säger Lennart Malmsköld från Högskolan Väst som står bakom eventet Primusdagen under veckan.

 

Lockar deltagare såväl lokalt, som nationellt och internationellt

Tech InWest Sweden arrangeras på området Innovatum District i Trollhättan och lockar deltagare såväl lokalt, som nationellt och internationellt. Många av eventet är även hybrida och går att delta på digitalt.

"Vi hoppas attrahera fler företag, investeringar och kompetens till närområdet, stärka upp etablerade företag och profilera Trollhättan som central techstad i regionen. Här finns en stolt industrihistoria och framtiden för innovation och teknikutveckling med intressanta jobb- och karriärmöjligheter", säger Helena Kortered, näringslivschef i staden.

 

Programinnehåll

Hela programmet finns på techinwestsweden.com