platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
+1000 deltagare
Norden
ska bli världens mest hållbara och cirkulära region.
RSS
rss_icon
Länkar
Antalet möten i London tredubblas när staden välkomnar internationella mötes- och evenemangsplanerare tillbaka

NYA DATA FRÅN LONDON avslöjar att stadens evenemang ökar exponentiellt i spåren av pandemin, vilket visar att evenemangsplanerare från hela världen har fått tillbaka sin tilltro till London. De nya uppgifterna från London & Partners benchmarking-partner för möten och evenemang, Venue Performance, visar att möten och evenemangsplatser i London ökade antalet evenemang med hela 231 procent i september 2021, jämfört med augusti 2021. London var värd för i genomsnitt 12,6 evenemang per anläggning i september 2021, jämfört med ett genomsnitt på 3,81 i augusti 2021. Evenemangsplanerare bekräftar också i allt större utsträckning bokningar framöver i London, med data som visar i genomsnitt 8,4 bekräftade bokningar per anläggning i september 2021 jämfört med 5,31 i juli 2021, en ökning på 58 procent.

Eventplanerare som väljer London möts av en rad nya hotell, arenor och innovationer efter pandemin. Enligt London Convention Bureau har London öppnat 18 nya hotell 2021, vilket erbjuder evenemangsplanerare ett ökande utbud av boende-, mötes- och evenemangsutrymmen.

Under de senaste 18 månaderna har flera hotell och mötesanläggningar använt den tysta tiden under pandemin för att förnya och omskapa sina erbjudanden och integrera hållbarhet i allt de gör, i linje med kundernas förväntningar kring gröna lösningar. Detta har drivit fram innovativa lösningar, från att använda återvunna material i design och underhålla levande hustak fyllda av grönsaker och plats för bin, till att plantera träd i Londons ikoniska Hyde Park och börjat använda biologiskt nedbrytbara bestick.

London har alltid varit en grön stad, med 33 procent av Londons områden tillägnad grönområden och var också den första så kallade nationalparkstaden. Londons borgmästare har satt upp en ambition att staden ska ha noll koldioxid, noll utsläpp och noll avfall år 2050, och en studie av 27 av världens mest miljövänliga turistattraktioner avslöjade att fem attraktioner i London hamnade på rankningen, inklusive National Gallery, Tower of London, British Museum och Eye of London. Naturhistoriska museet tog Europas förstaplats som den mest miljövänliga turistattraktionen på kontinenten.

Londons 18 nya hotell hittills 2021 gör saker annorlunda genom att sätta hållbarhet högst upp på agendan, vilket speglar de ledanade trenderna just nu över hela världen. De nya hotellen ger staden 2 509 nya rum, vilket motsvarar en ökning med 1,4  proent. 32 procent av dessa rum är 4- eller 5-stjärniga alternativ, medan 34 procent ligger i budgetsegmentet, så det finns ett nya alternativ för alla.

Ny fantastisk flygtillgänglighet över Atlanten innebär att delegater kan resa direkt till London från USA, välja ett flygbolag med gröna meriter, vilket ytterligare minskar deras koldioxidavtryck. JetBlue har lanserat sin första tjänst i Storbritannien, med dagliga direktflyg från New York (JFK) till London Heathrow (LHR) och London Gatwick (LGW).

Frekventa resenärer kommer att upptäcka att London har förändrats sedan deras senaste besök, och London Convention Bureau bjuder in evenemangsplanerare och delegater att se London annorlunda genom nya arenor, hotell och attraktioner.

"Det är fantastiskt att se mötes- och evenemangsplanerare som återigen sätter sin tilltro till London, vilket vi ser i den exponentiella tillväxten av London-evenemang under de senaste månaderna", säger Tracy Halliwell, chef för Tourism & Convention Bureau, London & Partners.

“London är en stad som ständigt uppfinner sig själv och det har varit fantastiskt att se Londons mötesplatser och hotell rikta sin uppmärksamhet mot ombyggnad och hållbarhet under de senaste 18 månaderna av enorma utmaningar. Tack vare dessa framsteg och vår fantastiska mängd nya öppningar är jag övertygad om att London snart kommer att vara tillbaka ännu starkare.”

"Som hem för världsledande mässor och events är vi glada över att ha återvänt till pre-pandemiska affärsnivåer sedan vi öppnade våra dörrar igen tidigare i år. Det är verkligen mycket uppmuntrande att se marknadens förtroende för Londons evenemangsindustri som nu blomstrar. Vi har redan framgångsrikt och säkert levererat mer än 25 stora kongresser och mässor under den tiden – och välkomnat cirka 500 000 internationella och inhemska besökare och delegater genom våra dörrar – med ytterligare 25 framöver. Vi är glada över att 11 av dessa evenemang är nya för ExCeL London, inklusive den nyligen 18:e europeiska AIDS-konferensen", säger James Rees, vd för mäss- och kongressanläggningen ExCeL, London.

"Vi är också mycket glada över att kunna bekräfta våra nya betydande expansionsplaner – vilket gör att ExCeL och London kan konkurrera ytterligare på en global scen – och att dela dessa på IMEX America där vi kommer att ställa ut med London & Partners."

Oavsett om du har besökt London en eller fler än 10 gånger, finns det alltid ett sätt att se det med andra ögon eftersom spännande nya hållbara utrymmen fortsätter att öppna under 2021 och därefter.

The Londoner, en del av Edwardian Hotels, öppnade i slutet av sommaren. Detta efterlängtade tillägg till hotellscenen i London har 350 rum, en takbar, en signaturrestaurang och en gastrotaverna, samt betydande evenemangsutrymmen som rymmer upp till 850 gäster och två privata visningsrum. Miljömässig hållbarhet finns i Londonarens DNA. Med betyget "Utmärkt" från BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) uppfyller och överträffar Londoner kraven för energi- och vattenanvändning, hälsa och välbefinnande, föroreningar, transporter, material, avfall, ekologi och förvaltningsprocesser.
Pan Pacific London öppnade i början av september på One Bishopsgate Plaza och markerar gruppens första europeiska satsning. Nära Liverpool Street station erbjuder hotellet lyxig komfort i 237 rum och sviter. En balsal med plats för 400 gäster kommer att finnas tillgänglig, tillsammans med en våning dedikerad till välbefinnande, med ett gym, en mindfulness-studio och en infinitypool med utsikt över torget. Alla deras restauranger, barer och offentliga utrymmen har energieffektiv belysning och ett luftkonditioneringssystem som innehåller ett värmeåtervinningssystem för att reglera hastighet och temperatur, beroende på beläggning.
Stadens största konferenscenter ExCeL London har inte stått stilla och har nyligen meddelat att de har fått bygglov att utöka sin evenemangsyta med 25 % med ytterligare 25 000 kvm premium evenemangsyta. Byggarbetena beräknas starta nästa år. ExCeL London är engagerad i hållbarhet genom att minska avfallet, öka energieffektiviteten, främja hållbara matval och stödja det lokala samhället.
Arbetet med en investering på 1 miljard pund i Olympia London har påbörjats. Arbetet kommer att omfatta totalt sju nya byggnader, inklusive två hotell och en plats för livemusik med 4 400 kapacitet. Färdigställande är planerat till 2024. Den befintliga Olympia Central Hall kommer att rivas medan strukturerna i Olympia National och Olympia Grand, båda listade klass II, införlivas i webbplatsens övergripande ombyggnad och kommer att fortsätta att stå värd för evenemang medan arbeten pågår. Olympia London är en av grundarna av British Standard for Sustainable Event Management. De tillhandahåller gratis hållbarhetsrapportering till arrangörer av evenemang och avleder 100 % av deras avfall från soptippen.
Hyatt Place London City East erbjuder också fantastisk utsikt, denna gång från deras takbar och terrass. Gäster i vart och ett av deras 280 rum kommer att kunna njuta av ett flexibelt mötesrumskoncept, en innergård, ett 24-timmarsöppet gym och en grab-and-go-matmarknad. Det levande taket hjälper till att absorbera koldioxid och utvecklarna installerade till och med fågellådor på höga nivåer.
Hilton Metropole Hotel öppnade igen sommaren 2021 efter en totalrenovering. Antalet sovrum ökade till 1 096 med säker digital incheckning, samtidigt som nya mat- och dryckesställen med brittiskt tema har tillkommit. Hållbara initiativ är kärnan i mat- och dryckesutbudet, från återvinning av matavfallsmenyer.
Londons högsta hotell när det öppnade 1961 - Carlton Tower Jumeirah har öppnat igen efter en 18-månaders renovering på mer än 100 miljoner pund, som nu inkluderar 186 sovrum, rymliga mötesrum och ett lyxigt spa med en naturligt upplyst pool.
Ser man längre fram förväntas 2022 se några spännande hotellöppningar. Raffles Hotels & Resorts förvandlar Winston Churchills tidigare gamla krigskontor till ett lyxhotell med 125 rum, franska lyxföretaget LVMH tar med sitt varumärke Cheval Blanc till London med ett exklusivt hotell i Mayfair, och Amano Covent Garden landar i Drury House med en utveckling på 49 miljoner pund.
Batterseas ombyggnad har varit en triumf, med fler öppningar fortfarande på väg. Battersea Power House ligger i ett av Londons mest spännande förnyelsedistrikt och kommer att öppna sina dörrar till en mängd imponerande utrymmen, inklusive Generator Hall, Control Room A och mer. Ett hotell med 203 rum, Park Hyatt London River Thames, är planerat att öppna 2022 inom Nine Elms-utvecklingen, nära Battersea Power Station.

The Londoner, som är en del av Edwardian Hotels, öppnade i slutet av sommaren. Denna efterlängtade nyhet på  hotellscenen i London har 350 rum, en takbar, en signaturrestaurang och en gastrotaverna, samt betydande evenemangsutrymmen som rymmer upp till 850 gäster och två privata visningsrum. Miljömässig hållbarhet finns i Londonarens DNA. Med betyget "Utmärkt" från BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) uppfyller och överträffar The Londoner kraven för energi- och vattenanvändning, hälsa och välbefinnande, föroreningar, transporter, material, avfall, ekologi och förvaltningsprocesser.

Pan Pacific London öppnade i början av september på One Bishopsgate Plaza och markerar gruppens första europeiska satsning. Nära Liverpool Street station erbjuder hotellet lyxig komfort i 237 rum och sviter. En balsal med plats för 400 gäster kommer att finnas tillgänglig, tillsammans med en våning dedikerad till välbefinnande, med ett gym, en mindfulness-studio och en infinitypool med utsikt över torget. Alla deras restauranger, barer och offentliga utrymmen har energieffektiv belysning och ett luftkonditioneringssystem som innehåller ett värmeåtervinningssystem för att reglera hastighet och temperatur, beroende på beläggning.

Stadens största mäss- och kongresscenter ExCeL London har inte stått stilla och har nyligen meddelat att de har fått bygglov att utöka sin evenemangsyta med 25 procent vilket betyder ytterligare 25 000 kvadratmeter premium evenemangsyta. Byggarbetena beräknas starta nästa år. ExCeL London är engagerad i hållbarhet genom att minska avfallet, öka energieffektiviteten, främja hållbara matval och stödja det lokala samhället.

Arbetet med en investering på en miljard pund i Olympia London har påbörjats. Arbetet kommer att omfatta totalt sju nya byggnader, inklusive två hotell och en plats för livemusik med kapacitet för upp till 4 400 besökare. Färdigställande är planerat till 2024. Den befintliga Olympia Central Hall kommer att rivas medan strukturerna i Olympia National och Olympia Grand, båda listade klass II, införlivas i webbplatsens övergripande ombyggnad och kommer att fortsätta att stå värd för evenemang medan arbeten pågår. Olympia London är en av grundarna av British Standard for Sustainable Event Management. De tillhandahåller gratis hållbarhetsrapportering till arrangörer av evenemang och återvinner 100 procent av sitt avfall istället för att kastas på soptippen.

Hyatt Place London City East erbjuder en fantastisk utsikt från deras takbar och terrass. Gäster i vart och ett av deras 280 rum kommer att kunna njuta av ett flexibelt mötesrumskoncept, en innergård, ett 24-timmarsöppet gym och en grab-and-go-matmarknad. Det levande taket hjälper till att absorbera koldioxid och utvecklarna installerar till och med fågelbon på höga nivåer.

Hilton Metropole Hotel öppnade igen sommaren 2021 efter en totalrenovering. Antalet sovrum ökade till 1 096 med säker digital incheckning, samtidigt som nya mat- och dryckesställen med brittiskt tema har tillkommit. Hållbara initiativ är kärnan i mat- och dryckesutbudet, från återvinning av matavfallsmenyer.

Londons högsta hotell när det öppnade 1961 - Carlton Tower Jumeirah har öppnat igen efter en 18-månaders renovering på mer än 100 miljoner pund, som nu inkluderar 186 sovrum, rymliga mötesrum och ett lyxigt spa med en naturligt upplyst pool.

Ser man längre fram förväntas 2022 se några spännande hotellöppningar. Raffles Hotels & Resorts förvandlar Winston Churchills tidigare gamla krigskontor till ett lyxhotell med 125 rum, franska lyxföretaget LVMH tar med sitt varumärke Cheval Blanc till London med ett exklusivt hotell i Mayfair, och Amano Covent Garden landar i Drury House med en utveckling på 49 miljoner pund.

Batterseas ombyggnad har varit en triumf, med fler öppningar fortfarande på väg. Battersea Power House ligger i ett av Londons mest spännande förnyelsedistrikt och kommer att öppna sina dörrar till en mängd imponerande utrymmen, inklusive Generator Hall, Control Room A och mer. Ett hotell med 203 rum, Park Hyatt London River Thames, är planerat att öppna 2022 inom Nine Elms-utvecklingen, nära Battersea Power Station.

 

Bilden: London Sky Garden.