platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
+1000 deltagare
Norden
ska bli världens mest hållbara och cirkulära region.
föreningar skapar möten
Delat ordförandeskap,
en framgångssaga för Scouterna.
hotellnytt
Steam Hotel tar nästa steg
– förvärvar Actionbad.
här kan man skapa kongresser
Dags för Helsingborgs
föreningslivs årliga konferens.
RSS
rss_icon
Länkar
Ny AMEX-rapport signalerar återgång till pre-pandemiska siffror för events om 1-2 år

En ny global undersökning av yrkesverksamma inom mötes- och eventindustrin visar att två tredjedelar (67 %) av de tillfrågade tror att nivåerna för personliga möten kommer att återgå till sina pre-pandemiska siffror inom ett till två år.

2022 Global Meetings and Events Forecast, producerad av American Express Meetings & Events, fann att personliga möten och evenemang förväntas växa under 2022, med 81 procent. En annan indikator på industrins tillväxt är att 64 procent av globala mötes- och evenemangsproffs hänvisar till ökade budgetar för nästa år.

Asien-Stillahavsområdet är ganska positiva till industrins hälsa för 2022. Nästan två tredjedelar (64 procent) säger att de skulle ranka sin optimismnivå som 8 eller högre på en skala från 1-10 och 58 procent tror att deras karriärmöjligheter är bra till utmärkta. De förväntar sig att 81 procent av 2022 års events i regionen kommer att inkludera minst en personlig komponent. Och 62 procent av de tillfrågade i regionen förväntar sig att antalet personliga möten kommer att återgå till nivåerna före pandemi under de kommande ett till två åren.

Men industrin varken förväntar sig eller planerar en återgång till business as usual, och istället avser proffsen att ta lärdomar från pandemin för att förbättra värdet, effektiviteten och hållbarheten för framtida evenemang.

"Medan vi alla är angelägna om att se den uppdämda efterfrågan på möten och evenemang fullt ut realiseras, inser vi att återhämtningen inte kommer att vara en rak linje och vi kan inte nå dit genom att bara upprepa vad vi har gjort tidigare", säger Gerardo Tejado, American Express Global Business Travels general manager för möten och evenemang.

"När vi ser till 2022 förväntar vi oss att den optimism, påhittighet och innovation som vi har sett i industrin under de senaste två åren som i sig leder till en ny era av genomtänkta, tekniskt framåtriktade, ansvarsfulla M&E-strategier".

Prognosen konstaterar att värdet av interna möten erkänns av alltfler organisationer, med interna möten och utbildningsmöten på topp som förväntas se den största tillväxten 2022.

Trots ökningen av personliga möten och evenemang kommer virtuella och hybridformat fortsätta att spela en nyckelroll, enligt den globala undersökningen. Hybridmötesformat kommer att fortsätta att vara en av vinnarna genom att de hjälper till att utöka räckvidden till en bredare publik, skapa en inbyggd virtuell beredskapsplan och öka avkastningen på investeringen. Ett ökat antal deltagare förväntas för alla typer av evenemang och format.

Miljön kommer att vara en prioritet för de flesta mötes- och evenemangsprogram 2022, och 83 procent av de tillfrågade säger att deras organisationer tar hänsyn till hållbarhet när de planerar möten och evenemang.

De hållbarhetsmetoder som de svarande citerade mest var att minimera pappersanvändningen och tillämpa energibesparande och avfallsreducerande åtgärder för sina möten 2022.