platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
+1000 deltagare
Norden
ska bli världens mest hållbara och cirkulära region.
föreningar skapar möten
Delat ordförandeskap,
en framgångssaga för Scouterna.
hotellnytt
Steam Hotel tar nästa steg
– förvärvar Actionbad.
här kan man skapa kongresser
Dags för Helsingborgs
föreningslivs årliga konferens.
RSS
rss_icon
Länkar
Finnair flyger till fler än 100 destinationer sommaren 2022 – öppnar nya rutter till Dallas, Busan och Tokyo Haneda

Finnair förbereder sig för att Asien gradvis öppnar upp och planerar att trafikera över 100 destinationer till Asien, USA och Europa med start den 27 mars 2022. Finnair kommer att öppna nya långdistanslinjer till Dallas i USA, Busan i Sydkorea och till Tokyo Haneda. Flygbolaget kommer även att ha japanska Sapporo som sommardestination för första gången.

Om reserestriktioner tillåter kommer Finnair att återuppta trafiken till samtliga fem destinationer i Japan som företaget erbjöd före pandemin. Detta innefattar Tokyo, Osaka, Nagoya, Fukuoka och Sapporo. Samanlagt kommer Finnair att erbjuda upp till 40 flygningar per vecka mellan Helsingfors och Japan under sommaren 2022.

Finnair flyger dagligen till flera av Japans flygplatser och erbjuder totalt 14 flygningar per vecka till huvudstaden Tokyo. Finnairs Sapporo-rutt kommer att introduceras för sommarsäsongen för första gången med två flygningar per vecka, och Fukuoka i södra Japan trafikeras med tre flygningar per vecka.

Finnair Hongkong, Seoul, Singapore och Bangkok dagligen. Två gånger i veckan flyger man även till Shanghai. Förutom detta erbjuder Finnair dagliga avgångar till Delhi från och med juni och den nya Busan-rutten i Sydkorea kommer att lanseras i mars med tre avgångar i veckan.

"Före pandemin var Japan vår största marknad utöver Finland. Vi ser därför fram emot att kunna återvända till alla våra fem destinationer i Japan. Vi öppnar dessutom en ny rutt till Busan i Sydkorea, vilket är ett bevis på vårt ständiga engagemang för att erbjuda de bästa förbindelserna mellan Europa och Asien via vår mittpunkt i Helsingfors", säger Ole Orvér, Chief Commercial Officer på Finnair.

I Nordamerika kommer Finnair att flyga till Chicago, Los Angeles och New York och öppna en rutt till Dallas som är en ny destination. Dallas kommer att läggas till i nätverket från och med den 7 februari 2022 och kommer att trafikeras fyra gånger i veckan, med förbindelser till Finnairs partner American Airlines nätverk.

"Vi är så glada över att stärka vårt nätverk i USA genom att lägga till Dallas som en ny destination. Våra kunder kommer att kunna njuta av fantastiska förbindelser till andra städer i Nordamerika genom det omfattande nätverket av vår allianspartner, American Airlines", säger Ole Orvér.

Finnair kommer dessutom att stärka sitt europeiska nätverk. Från Helsingfors erbjuds smidiga förbindelser till fler än 70 europeiska städer, inklusive de nya destinationerna Zagreb och Larnaca. Finnair erbjuder två avgångar per dag till städer som Amsterdam, Düsseldorf, Hamburg, Wien, Zürich, Gdansk och Milano. De dagliga flygresorna till Paris, London, Berlin, Warszawa, Bryssel, Sankt Petersburg samt de skandinaviska och baltiska städerna kommer även att utökas.