platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
hotellnytt
Countryside Hotels
slog försäljningsrekord trots pandemi.
+200 talare
Ny konferens och mässa
för framtidens sjukvård arrangeras i Stockholm 25 – 26 januari 2023
nytt jobb
Scandic värvar hotelldirektör
– Roger Pettersson tar över ansvaret för Scandichotellen i Umeå.
29 april - 1 maj
eCarExpo i Friends Arena
laddar om i april.
Almedalsleverantör
Uppstickaren Univid ska bli störst på digitala event
– backas av tunga investerare.
hotellnytt
Norrqvarn Hotell & Konferens
får ny ägare.
ljus i mörkret
Karlstad CCC satte försäljningsrekord i december
sålde för nästan tio miljoner kronor.
tråkigt beslut
Allt för sjön 2022 ställer in
planerar för mars 2023.
kan bli 23,000 deltagare
Arton internationella kongresser
valde Seoul som destinationen.
+ Världsmiljödagen
Stockholmsmässan
platsen för FN:s miljömöte Stockholm+50.
RSS
rss_icon
Länkar
Anrika Hotel Astoria i Köpenhamn väljer BWH Hotel Group

BWH Hotel Group fortsätter att expandera i Danmark och utökar portföljen med ytterligare ett hotell, Hotel Astoria i Köpenhamn. Hotellet som har varit stängt under snart ett och ett halvt år, står med nya driftsansvariga och inför ett omfattande arbete med målet att återskapa hotellets glans med fokus på historia och design.

Hotellet, som byggdes 1934 och då som Köpenhamns första lyxhotell, blir BWH Hotel Groups första hotell i Danmark inom varumärket BW Signature Collection. Med sitt centrala läge i populära Vesterbro och med en byggnad full av historia, dansk design och arkitektur ser man att det är ett hotell som kommer att attrahera såväl gäster på weekendresa som affärsresenärer.

”Danmark är en viktig marknad för oss och nu med Hotel Astoria, BW Signature Collection har vi en komplett portfölj i Köpenhamn inom alla våra segment. Vi är övertygade om att våra vänner på CIC Hospitality kommer att lyfta hotellet till att bli både omtalat och snabbt satt på den danska hotellkartan”, säger Johan Michelson, vd för BWH Hotel Group, Skandinavien.

För driften står norska hotellföretaget CIC Hospitality och Hotel Astoria, BW Signature Collection blir företagets första steg för att etablera hotellverksamhet utanför Norge och komma in på den danska hotellmarknaden. Även om hotellmarknaden har drabbats hårt i krisen, har man valt att satsa och ser att detta är starten på en större expansion i Danmark. Utöver Hotel Astoria hoppas CIC Hospitality att snart kunna kommunicera ytterligare hotell på den danska marknaden i samarbete med BWH.

”Det är naturligtvis alltid en risk med att starta upp i ett nytt land, men vi har en bra driftsorganisation som gör att vi även klarat av när marknaden har varit ostadig. Då vi har ett framgångsrikt partnerskap med BWH Hotel Group där redan sju av våra hotell ingår, föll det sig naturligt att även Hotel Astoria skulle bli en del av kedjan och ingå under varumärket BW Signature Collection, säger Matthias B. Tanski, vd CIC Hospitality.

Under det första verksamhetsåret kommer hotellets gemensamma utrymmen samt de 94 rummen att få en ansiktslyftning med byggnadens historia som riktlinje.

Hotellansvarig för Hotel Astoria, BW Signature Collection är Kristine Ravnevand.