platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
hotellnytt
Comfort Hotel Arlanda Airport vinner
“New Hotel Of The Year” och “Comfort Hotel Of The Year”.
Plats för möten
The Park flyttar in i Forskaren
– Förstärker mötesplats för life science
Framtiden är här. Kan du se den?
Svenska Möten
satsar på att utbilda kockar i hållbarhet.
23-25 september
Bokmässans Crimetimetema i höst:
Skrivarskola, snutfika och lögndetektorer.
Framtiden är här
Sigtunahöjden
erbjuder fler laddplatser för alla.
Event skapar möten
40 dagar kvar till Jamboree22
– Sveriges största ungdomsläger.
Nummer 1 bland 50
Hur hållbar är din stad?
Stockholm tar förstaplatsen.
3-årig med 32 platser
Umeå
får ny restaurangutbildning.
World airport award
Helsingfors flygplats
bäst i norra Europa.
RSS
rss_icon
Länkar
Anrika Hotel Astoria i Köpenhamn väljer BWH Hotel Group

BWH Hotel Group fortsätter att expandera i Danmark och utökar portföljen med ytterligare ett hotell, Hotel Astoria i Köpenhamn. Hotellet som har varit stängt under snart ett och ett halvt år, står med nya driftsansvariga och inför ett omfattande arbete med målet att återskapa hotellets glans med fokus på historia och design.

Hotellet, som byggdes 1934 och då som Köpenhamns första lyxhotell, blir BWH Hotel Groups första hotell i Danmark inom varumärket BW Signature Collection. Med sitt centrala läge i populära Vesterbro och med en byggnad full av historia, dansk design och arkitektur ser man att det är ett hotell som kommer att attrahera såväl gäster på weekendresa som affärsresenärer.

”Danmark är en viktig marknad för oss och nu med Hotel Astoria, BW Signature Collection har vi en komplett portfölj i Köpenhamn inom alla våra segment. Vi är övertygade om att våra vänner på CIC Hospitality kommer att lyfta hotellet till att bli både omtalat och snabbt satt på den danska hotellkartan”, säger Johan Michelson, vd för BWH Hotel Group, Skandinavien.

För driften står norska hotellföretaget CIC Hospitality och Hotel Astoria, BW Signature Collection blir företagets första steg för att etablera hotellverksamhet utanför Norge och komma in på den danska hotellmarknaden. Även om hotellmarknaden har drabbats hårt i krisen, har man valt att satsa och ser att detta är starten på en större expansion i Danmark. Utöver Hotel Astoria hoppas CIC Hospitality att snart kunna kommunicera ytterligare hotell på den danska marknaden i samarbete med BWH.

”Det är naturligtvis alltid en risk med att starta upp i ett nytt land, men vi har en bra driftsorganisation som gör att vi även klarat av när marknaden har varit ostadig. Då vi har ett framgångsrikt partnerskap med BWH Hotel Group där redan sju av våra hotell ingår, föll det sig naturligt att även Hotel Astoria skulle bli en del av kedjan och ingå under varumärket BW Signature Collection, säger Matthias B. Tanski, vd CIC Hospitality.

Under det första verksamhetsåret kommer hotellets gemensamma utrymmen samt de 94 rummen att få en ansiktslyftning med byggnadens historia som riktlinje.

Hotellansvarig för Hotel Astoria, BW Signature Collection är Kristine Ravnevand.