platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
hotellnytt
Comfort Hotel Arlanda Airport vinner
“New Hotel Of The Year” och “Comfort Hotel Of The Year”.
Plats för möten
The Park flyttar in i Forskaren
– Förstärker mötesplats för life science
Framtiden är här. Kan du se den?
Svenska Möten
satsar på att utbilda kockar i hållbarhet.
23-25 september
Bokmässans Crimetimetema i höst:
Skrivarskola, snutfika och lögndetektorer.
Framtiden är här
Sigtunahöjden
erbjuder fler laddplatser för alla.
Event skapar möten
40 dagar kvar till Jamboree22
– Sveriges största ungdomsläger.
Nummer 1 bland 50
Hur hållbar är din stad?
Stockholm tar förstaplatsen.
3-årig med 32 platser
Umeå
får ny restaurangutbildning.
World airport award
Helsingfors flygplats
bäst i norra Europa.
RSS
rss_icon
Länkar
Sara Johansson ny vd för Blå huset i Umeå

Inom koncernen ryms välkända och prisbelönta ställen som bland andra Gotthards krog, Stora hotellet, U&Me Hotel, P5, Sävargården och Kulturbageriet. Sara Johansson kommer närmast från tjänsten som regionchef för Elite Hotels region norr.

"Blå husets verksamheter är en viktig del av vårt dna, både med sin fysiskt centrala placering i Umeå, men även för att verksamheterna har en så stor och viktig plats i många Umeåbors hjärtan", säger Markus Olsson, vd på ägarbolaget Fort Knox.

"Därför känns det extra bra att vi får in en kraft som har så genuint, stark lokal förankring i kombination med väldigt lång erfarenhet av ledarskap inom besöksnäringen".

Sara Johansson är 36 år, bor Stöcksjö och har arbetat inom besöksnäringen sedan tonåren, de senaste 12 åren förankrad i Umeå, med undantag från en utflykt till Kiruna som direktör för Ferrum. Sara belönades som årets unga chef 2015 av Ledarna och kommer närmast från Elite Hotels där hon först arbetat som hotelldirektör på Elite Hotel Mimer och nu som regionchef.

"Det här är ett drömjobb eftersom Blå husets alla verksamheter är en så viktig del av min egen hemstad", säger Sara Johansson.

"Dessutom befinner sig branschen i stort, och förstås även Umeås besöksnäring, i ett viktigt skede med stora utmaningar. Givetvis i form av kompetensförsörjning, men också vad gäller våra förändrade resvanor där vi är långt ifrån säkra på exakt hur det kommer att se ut i framtiden. Det är helt enkelt en väldigt spännande tid att kliva på ett nytt jobb inom besöksnäringen".

Blå huset är en oberoende, familjeägd upplevelsekoncern som består av restaurangerna Gotthards krog och Sävargården, kaféerna Fika! och Kulturbageriet, som både är bageri och kafé, samt hotellen U&Me och Stora hotellet och konferensaktören P5. Flera av verksamheterna är flerfaldigt belönade för både unika upplevelser och gediget hållbarhetsarbete.

"Blå huset har inte haft en vd på plats de senaste åren, men vi har medvetet inte haft bråttom med att rekrytera en ny vd då vi har ansett att det var viktigare att hitta rätt person än att snabbt tillsätta tjänsten", säger Markus Olsson och fortsätter:

"Verksamheterna inom Blå huset har drivits utmärkt av respektive verksamhetschefer och det ska de naturligtvis fortsätta göra. Skillnaden blir att med Sara Johansson på plats kan vi tillsammans ta nästa steg och inleda en utvecklingsresa för att Blå husets verksamheter ska fortsätta att vara en viktig pusselbit i Umeås utveckling som stad och besöksmål".

Sara Johansson tillträder den nya tjänsten som vd för Blå huset den 14:e mars 2022.

 

Bilden: Sara Johansson, ny vd för Blå huset och Markus Olsson, vd på ägarbolaget Fort Knox.