platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
Hotellnytt
Scandic och Niam
bakom totalrenovering av Ariadne hotell i Värtahamnen.
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
hotellnytt
Comfort Hotel Arlanda Airport vinner
“New Hotel Of The Year” och “Comfort Hotel Of The Year”.
Plats för möten
The Park flyttar in i Forskaren
– Förstärker mötesplats för life science
Framtiden är här. Kan du se den?
Svenska Möten
satsar på att utbilda kockar i hållbarhet.
23-25 september
Bokmässans Crimetimetema i höst:
Skrivarskola, snutfika och lögndetektorer.
Framtiden är här
Sigtunahöjden
erbjuder fler laddplatser för alla.
Event skapar möten
40 dagar kvar till Jamboree22
– Sveriges största ungdomsläger.
Nummer 1 bland 50
Hur hållbar är din stad?
Stockholm tar förstaplatsen.
3-årig med 32 platser
Umeå
får ny restaurangutbildning.
RSS
rss_icon
Länkar
Göteborg undertecknar The Glasgow Declaration on Climate Action in Tourism

DEN 4 NOVEMBER och i samband med FN:s klimatkonferens COP26 som just nu äger rum i Storbritannien, lanseras "The Glasgow Declaration on Climate Action in Tourism". Göteborg är en av undertecknarna som åtar sig att påskynda klimatåtgärder för att minska de globala turismens utsläpp med minst hälften under det kommande decenniet och nå nettonollutsläpp så snart som möjligt före 2050.

”Göteborg har precis utsetts till världens mest hållbara destination för femte gången i rad och det är självklart att vi kommer att skriva under Glasgow-deklarationen. Aktörer inom besöksnäringen i Göteborgsregionen arbetar kontinuerligt med målet att vara en hållbar destination redan 2030. Med deklarationen kan vi tillföra konkreta åtgärder på global nivå, tillsammans med andra destinationer och organisationer”, säger Peter Grönberg, vd för Göteborg & Co.

Glasgow-deklarationen har tagits fram av FN:s världsturismorganisation (UNWTO) i samarbete med över 30 andra organisationer. Varje undertecknare har gått med på att leverera eller uppdatera sina klimathandlingsplaner med ytterligare 12 månader, anpassa planerna till deklarationens fem vägar (Mäta, minskade utsläpp, återskapa, samarbeta, finansiera), och dessutom rapportera offentligt på årsbasis och arbeta i en samarbetsanda, utbyta god praxis och lösningar samt sprida information.

"Att underteckna Glasgow-deklarationen är både ett uttalande och ett åtagande att agera. Det ger oss ytterligare förutsättningar för samarbete med framtidsinriktade destinationer för att hitta och dela smarta klimatlösningar. Både turismen och klimatkrisen är global och besöksnäringen kommer att drabbas hårt om vi inte agerar nu. Det kräver både egna och gemensamma ansträngningar för att minska utsläppen och bygga om naturens system”, säger Katarina Thorstensson, chef för hållbarhet och smart turism på Göteborg & Co.

 

Läs mer om Glasgow-deklarationen om klimatåtgärder inom turism