platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
hotellnytt
Countryside Hotels
slog försäljningsrekord trots pandemi.
+200 talare
Ny konferens och mässa
för framtidens sjukvård arrangeras i Stockholm 25 – 26 januari 2023
nytt jobb
Scandic värvar hotelldirektör
– Roger Pettersson tar över ansvaret för Scandichotellen i Umeå.
29 april - 1 maj
eCarExpo i Friends Arena
laddar om i april.
Almedalsleverantör
Uppstickaren Univid ska bli störst på digitala event
– backas av tunga investerare.
hotellnytt
Norrqvarn Hotell & Konferens
får ny ägare.
ljus i mörkret
Karlstad CCC satte försäljningsrekord i december
sålde för nästan tio miljoner kronor.
tråkigt beslut
Allt för sjön 2022 ställer in
planerar för mars 2023.
kan bli 23,000 deltagare
Arton internationella kongresser
valde Seoul som destinationen.
+ Världsmiljödagen
Stockholmsmässan
platsen för FN:s miljömöte Stockholm+50.
RSS
rss_icon
Länkar
Göteborg undertecknar The Glasgow Declaration on Climate Action in Tourism

DEN 4 NOVEMBER och i samband med FN:s klimatkonferens COP26 som just nu äger rum i Storbritannien, lanseras "The Glasgow Declaration on Climate Action in Tourism". Göteborg är en av undertecknarna som åtar sig att påskynda klimatåtgärder för att minska de globala turismens utsläpp med minst hälften under det kommande decenniet och nå nettonollutsläpp så snart som möjligt före 2050.

”Göteborg har precis utsetts till världens mest hållbara destination för femte gången i rad och det är självklart att vi kommer att skriva under Glasgow-deklarationen. Aktörer inom besöksnäringen i Göteborgsregionen arbetar kontinuerligt med målet att vara en hållbar destination redan 2030. Med deklarationen kan vi tillföra konkreta åtgärder på global nivå, tillsammans med andra destinationer och organisationer”, säger Peter Grönberg, vd för Göteborg & Co.

Glasgow-deklarationen har tagits fram av FN:s världsturismorganisation (UNWTO) i samarbete med över 30 andra organisationer. Varje undertecknare har gått med på att leverera eller uppdatera sina klimathandlingsplaner med ytterligare 12 månader, anpassa planerna till deklarationens fem vägar (Mäta, minskade utsläpp, återskapa, samarbeta, finansiera), och dessutom rapportera offentligt på årsbasis och arbeta i en samarbetsanda, utbyta god praxis och lösningar samt sprida information.

"Att underteckna Glasgow-deklarationen är både ett uttalande och ett åtagande att agera. Det ger oss ytterligare förutsättningar för samarbete med framtidsinriktade destinationer för att hitta och dela smarta klimatlösningar. Både turismen och klimatkrisen är global och besöksnäringen kommer att drabbas hårt om vi inte agerar nu. Det kräver både egna och gemensamma ansträngningar för att minska utsläppen och bygga om naturens system”, säger Katarina Thorstensson, chef för hållbarhet och smart turism på Göteborg & Co.

 

Läs mer om Glasgow-deklarationen om klimatåtgärder inom turism