platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
+1000 deltagare
Norden
ska bli världens mest hållbara och cirkulära region.
föreningar skapar möten
Delat ordförandeskap,
en framgångssaga för Scouterna.
hotellnytt
Steam Hotel tar nästa steg
– förvärvar Actionbad.
här kan man skapa kongresser
Dags för Helsingborgs
föreningslivs årliga konferens.
RSS
rss_icon
Länkar
H22 City Expo avslöjar delar av programmet – innovationsshow, smarta möten och folkfest är att vänta

Sommaren 2022 är det dags för den internationella stadsmässan H22 City Expo under 35 dagar i Helsingborg. Programmet för stadsmässan är späckat med upplevelser som vibrerar av framtidskänsla.

Med stadsmässans nya webbsida h22cityexpo.se blir det tydligt att Helsingborg kommer att bjuda på en storslagen innovationsshow.

Staden fungerar som en testbädd för innovation kring livskvalitet och kommer nästa sommar att dra till sig uppmärksamheten både nationellt och internationellt när det är dags för den omfattande stadsmässan.

Redan idag ligger 161 olika programpunkter på sidan. När programmet är helt klart kommer det att innehålla flera hundra inslag med något att se, smaka, uppleva och lära för alla.

”Nu tar H22 City Expo nästa stora steg mot det magiska målet. Det känns väldigt bra. Programmet tar form och vi kan redan berätta en hel del. Vi fyller på programmet på vår nya webbsida kontinuerligt. Helt klart blir det många spännande överraskningar”, säger Soraya Axelsson, Head of H22 City Expo.

”H22 City Expo blir ett levande labb som för samman drivna invånare, ledare i näringslivet och pionjärer inom offentlig sektor för att utveckla, dela med sig av och testa konkreta lösningar i realtid,” säger Soraya Axelsson, Head of H22 City Expo.

Ett axplock ur programmet:

 • På Drottninghög visar Helsingborgshem stadens första co-livingboende.
 • Titta in i en lägenhet med RecoLabs helt unika avloppssystem där vakuumtoaletter och matkvarnar skapar möjligheter för grödor att gro och bussar att rulla i staden.
 • I Fredriksdalsskogen bjuder Ikea in för att experimentera kring hur framtidens samhällen och boende med minsta möjliga miljöpåverkan ska byggas. Studenter från hela världen bidrar med sina idéer.
 • Cityområdet är det centrala navet för mängder med konferenser och evenemang som täcker framtidens hållbara stadsutveckling. Urban Future, världens största mötesplats för citychangers, ordnar ett tredagars event med ett internationellt nätverk av beslutsfattare, experter och aktivister. Till Urban Future väntas flera tusen internationella deltagare som alla arbetar aktivt för att göra världens städer mer hållbara.
 • Under H22 City Expo engagerar sig krögaren Daniel Berlin i framtidens mat med visionen att åstadkomma en hållbar utveckling både för gastronomin och för vardagsmaten tillsammans med lokala krögare.
 • I anslutning till den öppna arenan för mat blir det allt från toppmöten med kockar, gästspel, workshops och provningar till samtal mellan producenter, bönder och andra intressanta matprofiler.
 • Ikea bygger projektet DM på Drottninghög med framtidens nyskapande marknadsplats som också är ett jobbskaparprojekt.
 • Träffa Laiban, AI-assistenten som svarar förskolebarnen på frågor som: Vad blir det till lunch? Vem hämtar mig idag? Och när? Den föreslår också kläder efter väder när barnen ska ut och leka.
 • SilviaBo: Lägenheterna är förberedda för att kunna anpassas till demenssjukdom.
 • Under Vårdveckan fylls Helsingborg Arena med föreläsningar, workshops och framtidsspaningar med fokus på skapandet av en innovativ vård och omsorg.
 • People’s walk går mellan Dockanparken och Redaregatan. Under H22 City Expo hålls en workshop på stråket, besökare kan skapa personliga inslag som sedan används för att bygga upp stråket.
 • HEX22, ett 34 dagar långt dataparty i Prismahuset i Oceanhamnen späckat med AI, IoT, cybersäkerhet, föreläsningar, hackertävlingar, utställningar och lunchevent.
 • I Helsingborgs hamn kommer Elonroad att visa upp en ny typ av klimatvänlig laddning för eldrivna fordon där man laddar fordonet underifrån med konduktiv teknik.

Helsingborg – en av Europas mest innovativa städer

Det är en utmärkelse som EU-kommissionen delar ut till den europeiska stad som bäst kan visa sin förmåga att nyttja innovation för att förbättra invånarnas livskvalitet.

Helsingborg har en stolt tradition av att arrangera stora mässor. 1955 kom en miljonpublik till hantverks- och designmässan H55. 1999 blev H99 föregångare till en rad andra bomässor i landet. Genom H22 tar Helsingborg traditionen till nästa nivå och fokuserar på en fråga som med tiden blivit allt mer angelägen. H22 City Expo handlar om resan mot en smartare, mer omtänksam och hållbar stad.