platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
+1000 deltagare
Norden
ska bli världens mest hållbara och cirkulära region.
föreningar skapar möten
Delat ordförandeskap,
en framgångssaga för Scouterna.
hotellnytt
Steam Hotel tar nästa steg
– förvärvar Actionbad.
här kan man skapa kongresser
Dags för Helsingborgs
föreningslivs årliga konferens.
RSS
rss_icon
Länkar
EMMA Conference ett bra exempel på vilka effekter ett gott värdskap kan ge

Förra veckan arrangerades EMMA Conference 2021 i Jönköping, med Media, Management and Transformation Center (MMTC) och Jönköping International Business School som värdorganisationer. Konferensen var uppskattad och välarrangerad och är ett utmärkt exempel när det kommer till värdskap då stora delar av vår kommun visades upp.

EMMA står för "European Media Management Association" och är en internationell, icke-vinstdrivande, akademisk organisation som grundades 2003 för att stödja utveckling inom mediehanteringsforskning i hela Europa och runt om i världen. EMMA Conference arrangeras årligen runt om i Europa och i år föll valet på Jönköping och JU, där temat var media management och hållbarhet. I år var mötesformen hybrid där cirka 90 deltagare fanns på plats i Jönköping och cirka 70 digitalt.

Utöver själva konferensen erbjöd EMMA sina deltagare på plats ett brett, väl utvalt socialt program. Inte bara hade de ett välfyllt program under tiden mötet arrangerades, så som välkomstmiddag på Spira, konferensmiddag på Aqua och galamiddag på Gyllene Uttern - arrangörerna hade även skapat en hel dag fylld av lokala upplevelser under lördagen, då de officiella delarna av mötet var över. Under en heldag fick de deltagare som önskade upptäcka Tändsticksmuséet, Rudenstams Gårdsbutik och Café, en resa till Gränna och ett stopp på Brahehus på vägen hem.

Alla delar av det sociala programmet var väl valda och visar många av de delar av Jönköping som är såväl unika som varumärkesstärkande.

Värdskap för ett möte har många olika effekter, framförallt om man väljer och vågar planera för dem tidigt i processen. Den kunskapseffekten som sker lokalt är oftast slående, fler kan ta del utav mötets nyheter och nätverkande. Att samtidigt välja mötet som ett delmål mot något större i form av utveckling eller attraktion, är effekter som bidrar till något hållbart och inkluderande.

"Som destinationsbolag är vi oerhört glada över att många av de möten som arrangeras i Jönköping väljer att lyfta sin värddestination på det sätt EMMA gjort. Utöver direkta besöksnäringseffekter så ger det även deltagarna en god upplevelse av destinationen och förhoppningsvis en stepbräda till att återkomma och uppleva mer av destinationen framöver, kanske i sällskap av ytterligare personer".