platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
+1000 deltagare
Norden
ska bli världens mest hållbara och cirkulära region.
föreningar skapar möten
Delat ordförandeskap,
en framgångssaga för Scouterna.
hotellnytt
Steam Hotel tar nästa steg
– förvärvar Actionbad.
här kan man skapa kongresser
Dags för Helsingborgs
föreningslivs årliga konferens.
RSS
rss_icon
Länkar
Ystad Summit – en regional dialogarena

Vid en presskonferens idag den 28 oktober, presenterade det nystartade eventbolaget Y-Event AB sitt initiativ Ystad Summit, en regional arena för dialog för gemensam framtid.

Ystad Summit äger rum för första gången den 15-16 maj 2022. Uppslutningen bakom projektet är redan stor från både näringslivet, föreningar och offentliga organisationer. Tanken är att det i ett första steg ska genomföras under tre år, med förhoppningen att det sedan ska kunna förbli ett årligt återkommande event av stor betydelse för regionen.

"Vi vill skapa en unik plats för utbyte och oväntade möten. Här ska finnas möjligheter till affärsnytta genom att man kan identifiera nya samarbeten, och samtidigt ska det vara ett forum för dialog i viktiga samhällsfrågor med fokus på vår region", säger Mats Persson, ordförande för Y-Event AB som arrangerar Ystad Summit.

Ystad Summit är politiskt oberoende och syftar till att stärka dialogen mellan näringslivet, politiken och det övriga samhället. 2022 års fokusområden kommer att vara sex till antalet: turism, kompetensförsörjning och utbildning, hållbar tillväxt, infrastruktur, totalförsvar samt energi. De evenemang som finns med i det officiella programmet ska vara kostnadsfria och öppna för alla. Företag och organisationer är också välkomna att genomföra egna arrangemang som passar in i konceptet, och Ystad Summit skapas på så sätt gemensamt av många olika aktörer.

Bekräftade huvudpartners är Ystads Kommun, Event in Skåne AB, Sparbanken Syd, Polykemi AB, HP Holding AB, Ystad Hamn Logistik AB, Fritiden hotell & kongress AB, Sydsvenska Industri- och Handelskammaren, Ehrenberg Sørensen Kommunikation ApS och Lundgren Reklam & Design AB. För genomförandet svarar eventbolaget Y-Event AB, som är helägt av Ystad IF Handbollsförening.

 

Bilden: Mats Persson till vänster och Bengtåke Wahlberg till höger.