platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
hotellnytt
Comfort Hotel Arlanda Airport vinner
“New Hotel Of The Year” och “Comfort Hotel Of The Year”.
Plats för möten
The Park flyttar in i Forskaren
– Förstärker mötesplats för life science
Framtiden är här. Kan du se den?
Svenska Möten
satsar på att utbilda kockar i hållbarhet.
23-25 september
Bokmässans Crimetimetema i höst:
Skrivarskola, snutfika och lögndetektorer.
Framtiden är här
Sigtunahöjden
erbjuder fler laddplatser för alla.
Event skapar möten
40 dagar kvar till Jamboree22
– Sveriges största ungdomsläger.
Nummer 1 bland 50
Hur hållbar är din stad?
Stockholm tar förstaplatsen.
3-årig med 32 platser
Umeå
får ny restaurangutbildning.
World airport award
Helsingfors flygplats
bäst i norra Europa.
RSS
rss_icon
Länkar
Ystad Summit – en regional dialogarena

Vid en presskonferens idag den 28 oktober, presenterade det nystartade eventbolaget Y-Event AB sitt initiativ Ystad Summit, en regional arena för dialog för gemensam framtid.

Ystad Summit äger rum för första gången den 15-16 maj 2022. Uppslutningen bakom projektet är redan stor från både näringslivet, föreningar och offentliga organisationer. Tanken är att det i ett första steg ska genomföras under tre år, med förhoppningen att det sedan ska kunna förbli ett årligt återkommande event av stor betydelse för regionen.

"Vi vill skapa en unik plats för utbyte och oväntade möten. Här ska finnas möjligheter till affärsnytta genom att man kan identifiera nya samarbeten, och samtidigt ska det vara ett forum för dialog i viktiga samhällsfrågor med fokus på vår region", säger Mats Persson, ordförande för Y-Event AB som arrangerar Ystad Summit.

Ystad Summit är politiskt oberoende och syftar till att stärka dialogen mellan näringslivet, politiken och det övriga samhället. 2022 års fokusområden kommer att vara sex till antalet: turism, kompetensförsörjning och utbildning, hållbar tillväxt, infrastruktur, totalförsvar samt energi. De evenemang som finns med i det officiella programmet ska vara kostnadsfria och öppna för alla. Företag och organisationer är också välkomna att genomföra egna arrangemang som passar in i konceptet, och Ystad Summit skapas på så sätt gemensamt av många olika aktörer.

Bekräftade huvudpartners är Ystads Kommun, Event in Skåne AB, Sparbanken Syd, Polykemi AB, HP Holding AB, Ystad Hamn Logistik AB, Fritiden hotell & kongress AB, Sydsvenska Industri- och Handelskammaren, Ehrenberg Sørensen Kommunikation ApS och Lundgren Reklam & Design AB. För genomförandet svarar eventbolaget Y-Event AB, som är helägt av Ystad IF Handbollsförening.

 

Bilden: Mats Persson till vänster och Bengtåke Wahlberg till höger.