platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
hotellnytt
Countryside Hotels
slog försäljningsrekord trots pandemi.
+200 talare
Ny konferens och mässa
för framtidens sjukvård arrangeras i Stockholm 25 – 26 januari 2023
nytt jobb
Scandic värvar hotelldirektör
– Roger Pettersson tar över ansvaret för Scandichotellen i Umeå.
29 april - 1 maj
eCarExpo i Friends Arena
laddar om i april.
Almedalsleverantör
Uppstickaren Univid ska bli störst på digitala event
– backas av tunga investerare.
hotellnytt
Norrqvarn Hotell & Konferens
får ny ägare.
ljus i mörkret
Karlstad CCC satte försäljningsrekord i december
sålde för nästan tio miljoner kronor.
tråkigt beslut
Allt för sjön 2022 ställer in
planerar för mars 2023.
kan bli 23,000 deltagare
Arton internationella kongresser
valde Seoul som destinationen.
+ Världsmiljödagen
Stockholmsmässan
platsen för FN:s miljömöte Stockholm+50.
RSS
rss_icon
Länkar
Ystad Summit – en regional dialogarena

Vid en presskonferens idag den 28 oktober, presenterade det nystartade eventbolaget Y-Event AB sitt initiativ Ystad Summit, en regional arena för dialog för gemensam framtid.

Ystad Summit äger rum för första gången den 15-16 maj 2022. Uppslutningen bakom projektet är redan stor från både näringslivet, föreningar och offentliga organisationer. Tanken är att det i ett första steg ska genomföras under tre år, med förhoppningen att det sedan ska kunna förbli ett årligt återkommande event av stor betydelse för regionen.

"Vi vill skapa en unik plats för utbyte och oväntade möten. Här ska finnas möjligheter till affärsnytta genom att man kan identifiera nya samarbeten, och samtidigt ska det vara ett forum för dialog i viktiga samhällsfrågor med fokus på vår region", säger Mats Persson, ordförande för Y-Event AB som arrangerar Ystad Summit.

Ystad Summit är politiskt oberoende och syftar till att stärka dialogen mellan näringslivet, politiken och det övriga samhället. 2022 års fokusområden kommer att vara sex till antalet: turism, kompetensförsörjning och utbildning, hållbar tillväxt, infrastruktur, totalförsvar samt energi. De evenemang som finns med i det officiella programmet ska vara kostnadsfria och öppna för alla. Företag och organisationer är också välkomna att genomföra egna arrangemang som passar in i konceptet, och Ystad Summit skapas på så sätt gemensamt av många olika aktörer.

Bekräftade huvudpartners är Ystads Kommun, Event in Skåne AB, Sparbanken Syd, Polykemi AB, HP Holding AB, Ystad Hamn Logistik AB, Fritiden hotell & kongress AB, Sydsvenska Industri- och Handelskammaren, Ehrenberg Sørensen Kommunikation ApS och Lundgren Reklam & Design AB. För genomförandet svarar eventbolaget Y-Event AB, som är helägt av Ystad IF Handbollsförening.

 

Bilden: Mats Persson till vänster och Bengtåke Wahlberg till höger.