platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
+1000 deltagare
Norden
ska bli världens mest hållbara och cirkulära region.
föreningar skapar möten
Delat ordförandeskap,
en framgångssaga för Scouterna.
hotellnytt
Steam Hotel tar nästa steg
– förvärvar Actionbad.
här kan man skapa kongresser
Dags för Helsingborgs
föreningslivs årliga konferens.
RSS
rss_icon
Länkar
Radisson Hotel Group blir världens första hotellkoncern som erbjuder koldioxidnegativa möten

Radisson Hotel Group är stolta över att som första hotellkoncern i världen göra alla möten och evenemang koldioxidnegativa på över 400 hotell i EMEA-portföljen. För varje evenemang som äger rum på medverkande hotell kommer Radisson Hotel Group att kompensera det dubbla koldioxidavtrycket, för att se till att varje möte får en positiv påverkan på miljön.

För möten som bokas mellan den 18 oktober 2021 och 31 januari 2022, och äger rum fram till den 31 mars 2022 kommer Carbon Negative. Planet Positive. att sätta en ny hållbarhetsstandard för den globala besöksnäringen. Initiativet hjälper kunder att anordna hållbara möten genom dubbel kompensation av de koldioxidutsläpp som genereras av möten och evenemang, utan extra kostnad för kunden. Detta gör att möten som äger rum på medverkande hotell under den här perioden är koldioxidnegativa.

Carbon Negative. Planet Positive. förstärker ytterligare hotellkedjans erbjudande om 100 procent koldioxidneutrala möten, som sedan 2019 finns på 1 600 Radisson hotell världen över. Initiativet är en del av hotellkedjans hållbarhetsprogram, där målsättningen är att minska koncernens koldioxidavtryck med 30 procent. Sedan lanseringen av 100 procent koldioxidneutrala möten har hotellkedjan kompenserat över 30 300 ton koldioxid utan kostnad för kunderna, vilket motsvarar att ta bort 6 500 bränsledrivna bilar från vägarna.

Initiativet Carbon Negative. Planet Positive. kompletterar hotellkedjans hybridmöteslösningar som lanserades 2020. Hybridmöten finns tillgängliga på över 100 hotell i EMEA.

”Under den kommande COP26-konferensen kommer världsledare att samlas för att diskutera klimatförändringarna som kräver allas engagemang. Vi utvärderar ständigt hur vi som globalt företag kan bidra till positiva klimatåtgärder och vi uppmuntrar besöksnäringen att också bidra till gröna möten och evenemang. Vi är stolta över att vara först med detta initiativ och hoppas på att mötesarrangörer världen över inser vilken positiv inverkan de kan ha på miljön nu när personliga möten ökar igen”, säger Eric de Neef, Executive Vice President, Global Chief Branding & Commercial Officer.

”Carbon Negative. Planet Positive. hjälper till att göra dina möten koldioxidnegativa och effekten blir planetpositiv. Nu när affärsresorna tar fart igen är det dags att göra en positiv skillnad. För Radisson Hotel Group är det viktigt att vi kompenserar för koldioxidutsläpp enligt högsta kvalitetsstandard och i linje med FN:s globala mål för hållbar utveckling. Därför väljer vi projekt som inte bara är bra för miljön, utan även är som är relevanta för samhället. Det här initiativet spelar en viktig roll för att hjälpa oss att uppnå våra hållbarhetsmål med syfte att skydda människorna, planeten och samhället”, säger Inge Huijbrechts, Global Senior Vice President Sustainability, Security and Corporate Communications.

För varje möte beräknas koldioxidavtrycket med hjälp av HCMI-metoden[1] för att sedan kompenseras genom projekt som erkänns av Gold Standard eller Verified Carbon Standard (VCS). Projekten motverkar klimatförändringarna och bidrar till hållbar utveckling i linje med FN:s globala mål. Projekten omfattar program för ren matlagning och säkert vatten i Kenya, vindkraftspark i Turkiet, Indien och USA för att generera grön elektricitet, ett skogsskyddsprogram i Peru för att på ett hållbart sätt minska avskogningen samt ett biogasprojekt i Kina. Dessutom kan medlemmar i Radissons lojalitetsprogram Radisson Rewards välja att lösa in sina lojalitetspoäng för att kompensera för sin vistelse.

”Carbon Negative. Planet Positive. finns tillgängligt från den 18 oktober 2021 till 31 januari 2022 för möten och evenemang som äger rum mellan den 18 oktober 2021 och 31 mars 2022. För mer information, se: www.radissonhotels.com/