platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
hotellnytt
Comfort Hotel Arlanda Airport vinner
“New Hotel Of The Year” och “Comfort Hotel Of The Year”.
Plats för möten
The Park flyttar in i Forskaren
– Förstärker mötesplats för life science
Framtiden är här. Kan du se den?
Svenska Möten
satsar på att utbilda kockar i hållbarhet.
23-25 september
Bokmässans Crimetimetema i höst:
Skrivarskola, snutfika och lögndetektorer.
Framtiden är här
Sigtunahöjden
erbjuder fler laddplatser för alla.
Event skapar möten
40 dagar kvar till Jamboree22
– Sveriges största ungdomsläger.
Nummer 1 bland 50
Hur hållbar är din stad?
Stockholm tar förstaplatsen.
3-årig med 32 platser
Umeå
får ny restaurangutbildning.
World airport award
Helsingfors flygplats
bäst i norra Europa.
RSS
rss_icon
Länkar
Internationell bordtennistävling för ungdomar till Helsingborg

I augusti 2022 kommer Helsingborg stad tillsammans med Svenska Bordtennisförbundet och BTK Rekord att vara värdar för en internationell bordtennistävling för barn och ungdomar mellan 11 och 19 år. Tävlingen ingår i det internationella bordtennisförbundets nya tävlingsstruktur, World Table Tennis, WTT.

Cirka 300 deltagare samt ledare från framförallt Europa, men även övriga delar av världen, kommer till tävlingen som äger rum i Helsingborg Arena 8–14 augusti 2022.

"Det känns jätteroligt att fortsätta satsningen på bordtennisevenemang i samverkan med BTK Rekord och Svenska Bordtennisförbundet. Vårt samarbete har alltid varit gott och bordtennisen har givit mycket till Helsingborg", säger Henrik Gidlund, enhetschef för Helsingborg Convention & Event Bureau.

Den lokala arrangörsklubben BTK Rekord har stor erfarenhet av både nationella och internationella evenemang. Det senaste stora bordtennisevenemanget var Para-EM 2019 och dessförinnan Veteran-EM 2017.

"BTK Rekord är alltid redo att vara med och arrangera denna typ av internationella tävlingar. Tidigare har det varit seniortävlingar men att det nu är en tävling för ungdomar ser vi som väldigt positivt då vi tror att det kan inspirera våra egna barn och ungdomar att satsa ännu hårdare på sin idrott", säger BTK Rekords ordförande Anders Hylén.

Svenska Bordtennisförbundet har som strategi att söka och genomföra internationella evenemang. Under hösten 2023 kommer bordtennis-EM att arrangeras i Malmö men redan innan dess är förhoppningen att kunna bjuda pingispubliken på även en WTT-tävling för seniorer.

"Vårt mål är att ha ett årligen återkommande evenemang. Tack vare vårt fina och långsiktiga samarbete med både staden och BTK Rekord kan vi nu välkomna ungdomseliten till fantastiska Helsingborg Arena. Jag är övertygad om att vi kommer visa övriga världen att vi är bäst i klassen på att arrangera välstrukturerade, hållbara och återkommande tävlingar", säger Svenska Bordtennisförbundets ordförande Petra Sörling.

WTT Youth delas in i två nivåer: WTT Youth Contender och WTT Your Star Contender. Årligen kommer det hållas omkring 100 tävlingar runt om i världen. Tävlingen som kommer till Helsingborg 2022 är en WTT Youth Contender med klasserna U11, U13, U15, U17 och U19.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------Om Helsingborg Convention & Event Bureau

Helsingborg Convention & Event Bureaus arbetar på uppdrag av Helsingborgs stad för en positiv utveckling av staden som en mötes- och evenemangsdestination. Läs mer på webbplatsen helsingborgceb.com