platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
hotellnytt
Countryside Hotels
slog försäljningsrekord trots pandemi.
+200 talare
Ny konferens och mässa
för framtidens sjukvård arrangeras i Stockholm 25 – 26 januari 2023
nytt jobb
Scandic värvar hotelldirektör
– Roger Pettersson tar över ansvaret för Scandichotellen i Umeå.
29 april - 1 maj
eCarExpo i Friends Arena
laddar om i april.
Almedalsleverantör
Uppstickaren Univid ska bli störst på digitala event
– backas av tunga investerare.
hotellnytt
Norrqvarn Hotell & Konferens
får ny ägare.
ljus i mörkret
Karlstad CCC satte försäljningsrekord i december
sålde för nästan tio miljoner kronor.
tråkigt beslut
Allt för sjön 2022 ställer in
planerar för mars 2023.
kan bli 23,000 deltagare
Arton internationella kongresser
valde Seoul som destinationen.
+ Världsmiljödagen
Stockholmsmässan
platsen för FN:s miljömöte Stockholm+50.
RSS
rss_icon
Länkar
Internationell bordtennistävling för ungdomar till Helsingborg

I augusti 2022 kommer Helsingborg stad tillsammans med Svenska Bordtennisförbundet och BTK Rekord att vara värdar för en internationell bordtennistävling för barn och ungdomar mellan 11 och 19 år. Tävlingen ingår i det internationella bordtennisförbundets nya tävlingsstruktur, World Table Tennis, WTT.

Cirka 300 deltagare samt ledare från framförallt Europa, men även övriga delar av världen, kommer till tävlingen som äger rum i Helsingborg Arena 8–14 augusti 2022.

"Det känns jätteroligt att fortsätta satsningen på bordtennisevenemang i samverkan med BTK Rekord och Svenska Bordtennisförbundet. Vårt samarbete har alltid varit gott och bordtennisen har givit mycket till Helsingborg", säger Henrik Gidlund, enhetschef för Helsingborg Convention & Event Bureau.

Den lokala arrangörsklubben BTK Rekord har stor erfarenhet av både nationella och internationella evenemang. Det senaste stora bordtennisevenemanget var Para-EM 2019 och dessförinnan Veteran-EM 2017.

"BTK Rekord är alltid redo att vara med och arrangera denna typ av internationella tävlingar. Tidigare har det varit seniortävlingar men att det nu är en tävling för ungdomar ser vi som väldigt positivt då vi tror att det kan inspirera våra egna barn och ungdomar att satsa ännu hårdare på sin idrott", säger BTK Rekords ordförande Anders Hylén.

Svenska Bordtennisförbundet har som strategi att söka och genomföra internationella evenemang. Under hösten 2023 kommer bordtennis-EM att arrangeras i Malmö men redan innan dess är förhoppningen att kunna bjuda pingispubliken på även en WTT-tävling för seniorer.

"Vårt mål är att ha ett årligen återkommande evenemang. Tack vare vårt fina och långsiktiga samarbete med både staden och BTK Rekord kan vi nu välkomna ungdomseliten till fantastiska Helsingborg Arena. Jag är övertygad om att vi kommer visa övriga världen att vi är bäst i klassen på att arrangera välstrukturerade, hållbara och återkommande tävlingar", säger Svenska Bordtennisförbundets ordförande Petra Sörling.

WTT Youth delas in i två nivåer: WTT Youth Contender och WTT Your Star Contender. Årligen kommer det hållas omkring 100 tävlingar runt om i världen. Tävlingen som kommer till Helsingborg 2022 är en WTT Youth Contender med klasserna U11, U13, U15, U17 och U19.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------Om Helsingborg Convention & Event Bureau

Helsingborg Convention & Event Bureaus arbetar på uppdrag av Helsingborgs stad för en positiv utveckling av staden som en mötes- och evenemangsdestination. Läs mer på webbplatsen helsingborgceb.com