platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
+1000 deltagare
Norden
ska bli världens mest hållbara och cirkulära region.
RSS
rss_icon
Länkar
Visit Blekinges destinationsutvecklare tar plats i nationell nätverksstyrelse

Hur ska Sverige utvecklas som evenemangsdestination och hur kan vi stärka vår position? Det är frågor som nätverket Swedish Network of Event Destinations arbetar med, nu med kloka inspel från Visit Blekinges destinationsutveckare Mattias Pettersson som just valts in i nätverkets styrelse.

Under veckan som gått arrangerades Riksidrottsförbundets Mötesplats Idrott & Destination i Borås. Ett forum där destinationer, regioner, specialidrottsförbund och distriktsidrottsförbund samlas för att skapa förutsättningar för fler hållbara internationella idrottsevenemang i Sverige.

På plats fanns Visit Blekinges destinationsutvecklare Mattias Pettersson och för honom blev besöket särskilt givande eftersom han lämnade Borås med en ny styrelsepost i bagaget: Mattias blev invald i styrelsen för Swedish Network of Event Destinations (SNED) som höll sitt årsmöte under RF:s evenemang.

Swedish Network of Event Destinations är ett öppet nätverk och en öppen samverkansplattform för destinationer som arbetar icke-kommersiellt med publika evenemangsfrågor. Ett nationellt organ som håller samman destinationer kring publika evenemangsfrågor men också en samverkansplattform för att träffas och nätverka, skapa evenemangsutveckling, dela kunskaper, erfarenheter och idéer kring ett hållbart och framgångsrikt evenemangsarbete. Nätverket är ungt, startat så sent som 2019 och beskriver sitt syfte såhär:

 

• Att gemensamt stärka destinationer som arbetar med publika evenemang i Sverige.

• Att gemensamt skapa ett forum för att öka kompentensen och samla sakfrågor kring publika evenemang.

• Att sätta definitioner och standards på nationell nivå

I SNED:s nya styrelse sitter också Mats Schöld (Malmö Stad), Caroline Törnblad (Destination Jönköping), Patrick Tengwall (Visit Stockholm), Anniela Forsell (Göteborg & Co) och Birgit Öhlund (Luleå Business Region).

"Det här är en gruppkonstellation med oerhört mycket kompetens och erfarenhet i de aktuella frågorna och det känns väldigt hedersamt att nätverkets medlemmar gett mig förtroendet att ingå i styrelsen. För oss i Blekinge innebär det att vi är aktiva i att driva utvecklingen och kan komma med inspel kring hur Sverige ska upplevas som evenemangsdestination. Det är viktigt och hedrande att vi är med i det här sammanhanget och jag ser mycket fram emot att få jobba med de här frågorna – tillsammans med såväl den nytillsatta styrelsen som med övriga destinationskollegor runt om i landet", säger Mattias Pettersson.

 

Bilden: Den nya styrelsen för SNED: Mats Schöld (Malmö Stad), Caroline Törnblad (Destination Jönköping), Patrick Tengwall (Visit Stockholm), Anniela Forsell (Göteborg & Co), Mattias Pettersson (Visit Blekinge) & Birgit Öhlund (Luleå Business Region).