platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
+1000 deltagare
Norden
ska bli världens mest hållbara och cirkulära region.
RSS
rss_icon
Länkar
Stjärnkocken Daniel Berlin sätter smak på en av Europas mest innovativa städer under H22 City Expo

Daniel Berlin har engagerats i H22 City Expo. Under den 35 dagar långa internationella stadsmässan i Helsingborg nästa sommar ser den prisade kocken till att maten får ett framtidstema, är innovativ och hållbar.

Det ska dofta och smaka om den färgsprakande innovationsshowen när Helsingborg den 30 maj till 3 juli 2022 förvandlas till en plattform för världens ledande visionärer, förändringsledare och andra nyfikna besökare.

”Maten har en självklar plats när det handlar om cirkulära lösningar, kreativa samarbeten och livskvalitet i framtidens städer”, säger Head of H22 City Expo, Soraya Axelsson.

För Daniel Berlin är det självklart att engagera sig i framtidens mat och vilja åstadkomma en hållbar utveckling både för gastronomin och vardagsmaten.

”Jag tror på ett gemensamt engagemang för att vi ska kunna göra skillnad. H22 City Expo är ett bra utvecklingsverktyg för alla oss som arbetar med mat, från produktion till vad som ska ligga på tallriken framöver”, säger Daniel Berlin.

Han är själv uppvuxen i grannstaden Landskrona. I samband med H22 City Expo återvänder han till Helsingborgsregionen.

”Jag hoppas att mitt engagemang ska bli ett skyltfönster för lokal mat från området. Regionen ligger mig varmt om hjärtat. Jag vet att den nordvästra delen av Skåne har massor att erbjuda när det gäller både råvaror och dryck”, säger Daniel Berlin.

Under H22 City Expo kommer det att erbjudas mycket mat att prova och uppleva. Daniel Berlin ser också fram emot att på olika sätt få samarbeta med krögarna i restaurangstaden Helsingborg.

”Vårt samarbete med Daniel Berlin är en fantastisk möjlighet för Helsingborgs restaurangscen att synas och delta i eventet. Vi ser fram emot att välkomna alla besökare till en hållbar och spännande matupplevelse nästa sommar”, säger Emma Håkansson, tillförordnad vd Helsingborg City.

På vackra Henry Dunkersplats, mellan konserthuset och stadsteatern i Helsingborg förläggs stadsmässans Arena för mat. I anslutning till Henry Dunkers plats kommer det att ske en lång rad spännande och nytänkande saker, lovar Daniel Berlin. Det blir allt från toppmöten med kockar, gästspel, workshops och provningar till samtal mellan producenter, bönder och andra intressanta matprofiler.

”Det handlar om att hitta eldsjälarna och ge dem en scen. För mig är det viktigt med förändring nu. Vår mat behöver bli ännu mer hållbar och hälsosam. Det behövs innovation”, säger Daniel Berlin.

”Daniel Berlin tar maten in i framtiden under H22 City Expo. Han har de sunda råvarorna i fokus, och månar om nästa generations matglädje. Den hållbara staden behöver vara med i utvecklingen kring mat både för den enskilda människans skull och för planetens välmående”, säger Soraya Axelsson.

Fakta

  • Den 30 maj–3 juli, 2022, hålls i Helsingborg den internationella stadsmässan H22 City Expo. Under 35 dagar visas nya innovativa välfärdslösningar upp för Sverige och världen. Besökare kommer att kunna ta del av över 300 programpunkter i hela staden samt uppleva innovationer som formar framtidens smarta och hållbara städer. Över 70 partners från näringslivet och akademin, varav många internationella aktörer, är i dagsläget med och skapar innehållet till H22 City Expo.
  • Helsingborg tilldelades nyligen andraplatsen i European Capital of Innovation Awards 2020, även känd som iCapital. Det är ett årligt pris som tilldelas den europeiska stad som bäst kan visa sin förmåga att utnyttja innovation för att förbättra invånarnas livskvalitet.
  • Daniel Berlin startade 2009 Daniel Berlins krog i Skånes Tranås på Österlen. Restaurangen fick 2016 en stjärna i Michelinguiden, och 2018 två stjärnor. Han har tagit emot utmärkelsen Kockarnas kock 2015, 2016, 2018 och 2019. Runt 2003 arbetade han på restaurang Gastro i Helsingborg, hos Per Dahlberg. 2022 ansvarar restauratören Daniel Berlin för konceptet kring mat på den internationella stadsmässan H22 City Expo i Helsingborg.