platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
+1000 deltagare
Norden
ska bli världens mest hållbara och cirkulära region.
RSS
rss_icon
Länkar
The ACF – Audite, Cogitare, Facite lovar att lyssna, tänka och göra

I Bratislava, Slovakien har en nyskapad ”Hub for Thought Leadership for European Business Events Industry” fötts. Organisationen ”ACF – Audite, Cogitare, Facite” arbetar för att ge råd och stöd till offentliga och privata organisationer samt destinationer för att de ska nå sin fulla potential genom att använda business events som ett kraftfullt verktyg för ekonomisk tillväxt.

Idén att skapa en plattform för business events industriutveckling föddes när det nyligen avslöjades planer att Bratislava ska få ett nytt kongresscenter med 2 000 sittplatser i största lokalen. Slovakiens huvudstad ser fram emot återfödelsen av business eventindustrin efter pandemin det finns höga förväntningar på att den nya kongressanläggningen kommer att börja byggas inom några år.

”Som passionerade business event-proffs ser vi en enorm potential för affärsevenemang som ett verktyg för ekonomisk återhämtning och transformation i Slovakien och i Europa. Vi strävar efter att skapa ett oberoende, opartiskt och inkluderande expertnätverk för att driva samarbetet mellan alla berörda branschintressenter inom den offentliga, akademiska och kommersiella världen, säger Henrik von Arnold, talesman och en av fyra grundande partners i ACF – Audite, Cogitare, Facite. De andra är Nina Erneker, Romana Kluková, och Ivo Franschitz.

ACFs främsta tillgångar är det tvärvetenskapliga och tvärsektoriella, internationella perspektivet, ett professionellt 360°-perspektiv, omfattande erfarenhet och sist men inte minst stor passion för business event-industrin. Rådgivningsprocessen består av tre viktiga steg: Lyssna (Audite), Tänk (Cogitare) och Göra (Facite) och stegen levererar strategiska vägkartor, konkreta åtgärder och ett åtagande att vägleda organisationer eller hela destinationer under hela resan inklusive utbildning, business event-industrin med nätverk och sessioner ssom underlättar strategiska beslutsstöd.

”Europas business events står inför stora utmaningar samtidigt som de har option att ändra utmaningarna till möjligheter. Vi tror att vi kan hjälpa våra klienter att hantera det som nu kallas ’nästa normala’ så låt oss börja med samarbetet från alla berörda branschintressenter ”, säger Henrik von Arnold.

Bilden: Henrik von Arnold och Ivo Franschitz, två av grundarna av ACF, de andra två heter Nina Erneker och Romana Kuklova. Foto: Martin Steiger