platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
Hotellnytt
Scandic och Niam
bakom totalrenovering av Ariadne hotell i Värtahamnen.
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
hotellnytt
Comfort Hotel Arlanda Airport vinner
“New Hotel Of The Year” och “Comfort Hotel Of The Year”.
Plats för möten
The Park flyttar in i Forskaren
– Förstärker mötesplats för life science
Framtiden är här. Kan du se den?
Svenska Möten
satsar på att utbilda kockar i hållbarhet.
23-25 september
Bokmässans Crimetimetema i höst:
Skrivarskola, snutfika och lögndetektorer.
Framtiden är här
Sigtunahöjden
erbjuder fler laddplatser för alla.
Event skapar möten
40 dagar kvar till Jamboree22
– Sveriges största ungdomsläger.
Nummer 1 bland 50
Hur hållbar är din stad?
Stockholm tar förstaplatsen.
3-årig med 32 platser
Umeå
får ny restaurangutbildning.
RSS
rss_icon
Länkar
The ACF – Audite, Cogitare, Facite lovar att lyssna, tänka och göra

I Bratislava, Slovakien har en nyskapad ”Hub for Thought Leadership for European Business Events Industry” fötts. Organisationen ”ACF – Audite, Cogitare, Facite” arbetar för att ge råd och stöd till offentliga och privata organisationer samt destinationer för att de ska nå sin fulla potential genom att använda business events som ett kraftfullt verktyg för ekonomisk tillväxt.

Idén att skapa en plattform för business events industriutveckling föddes när det nyligen avslöjades planer att Bratislava ska få ett nytt kongresscenter med 2 000 sittplatser i största lokalen. Slovakiens huvudstad ser fram emot återfödelsen av business eventindustrin efter pandemin det finns höga förväntningar på att den nya kongressanläggningen kommer att börja byggas inom några år.

”Som passionerade business event-proffs ser vi en enorm potential för affärsevenemang som ett verktyg för ekonomisk återhämtning och transformation i Slovakien och i Europa. Vi strävar efter att skapa ett oberoende, opartiskt och inkluderande expertnätverk för att driva samarbetet mellan alla berörda branschintressenter inom den offentliga, akademiska och kommersiella världen, säger Henrik von Arnold, talesman och en av fyra grundande partners i ACF – Audite, Cogitare, Facite. De andra är Nina Erneker, Romana Kluková, och Ivo Franschitz.

ACFs främsta tillgångar är det tvärvetenskapliga och tvärsektoriella, internationella perspektivet, ett professionellt 360°-perspektiv, omfattande erfarenhet och sist men inte minst stor passion för business event-industrin. Rådgivningsprocessen består av tre viktiga steg: Lyssna (Audite), Tänk (Cogitare) och Göra (Facite) och stegen levererar strategiska vägkartor, konkreta åtgärder och ett åtagande att vägleda organisationer eller hela destinationer under hela resan inklusive utbildning, business event-industrin med nätverk och sessioner ssom underlättar strategiska beslutsstöd.

”Europas business events står inför stora utmaningar samtidigt som de har option att ändra utmaningarna till möjligheter. Vi tror att vi kan hjälpa våra klienter att hantera det som nu kallas ’nästa normala’ så låt oss börja med samarbetet från alla berörda branschintressenter ”, säger Henrik von Arnold.

Bilden: Henrik von Arnold och Ivo Franschitz, två av grundarna av ACF, de andra två heter Nina Erneker och Romana Kuklova. Foto: Martin Steiger