platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
hotellnytt
Comfort Hotel Arlanda Airport vinner
“New Hotel Of The Year” och “Comfort Hotel Of The Year”.
Plats för möten
The Park flyttar in i Forskaren
– Förstärker mötesplats för life science
Framtiden är här. Kan du se den?
Svenska Möten
satsar på att utbilda kockar i hållbarhet.
23-25 september
Bokmässans Crimetimetema i höst:
Skrivarskola, snutfika och lögndetektorer.
Framtiden är här
Sigtunahöjden
erbjuder fler laddplatser för alla.
Event skapar möten
40 dagar kvar till Jamboree22
– Sveriges största ungdomsläger.
Nummer 1 bland 50
Hur hållbar är din stad?
Stockholm tar förstaplatsen.
3-årig med 32 platser
Umeå
får ny restaurangutbildning.
World airport award
Helsingfors flygplats
bäst i norra Europa.
RSS
rss_icon
Länkar
Hybrid+, ny metod för mötesupplevelser, lanseras av Göteborg & Co

Hybrid+ är ett nytt innovativt verktyg från Göteborg & Co för att skapa nya och bättre digitala mötesupplevelser. Hybridmöten är en viktig del av möten och events framtid och utveckling.

Idag är det mest rent digitala forum som existerar. Zoom och Teams är kanske de två största, men under pandemitiden har det också uppstått en digital trötthet. Trots det finns det flera uppsidor med digitala format, vi blir mer effektiva på många sätt. Bland annat kan vi få mötesarrangörer att nå fler deltagare samtidigt som vi kan tillgodose ytterligare behov.

Det som gör Göteborg till en av världens mest framgångsrika städer för hållbara möten och event, och som vinnare av GDS Index 2016, 2017, 2018 och 2019, är en anda av ständig förnyelse och stor potentiell utveckling för möten och evenemang.

”Majoriteten av fysiska möten och evenemang förenas med det digitala i framtiden. Nu är det upp till oss som arbetar inom möten och event att forma det nya normala. Projekt Hybrid+ mål är att skapa en stark position inom hybridupplevelser och på så sätt framtidssäkra Göteborg som en hållbar mötesregion på ett innovativt sätt”, säger Henrik Svensson, projektledare för Hybridmöten på Göteborg & Co, som också innefattar Göteborg Convention Bureau.

”Genom att bjuda in och lyssna på behoven hos hotell och anläggningar, årligen återkommande evenemang, mötesarrangörer och tekniska leverantörer ser vi en stor möjlighet att utbilda och inspirera aktörerna i staden.”

”Hybridupplevelser för möten och evenemang” fokuserar på att skapa förutsättningar för nya och bättre hybridupplevelser. Projektet erbjuder bland annat kostnadsfri rådgivning för möten och evenemang som ska välja plattformar för sina event.

Grundförutsättningen för att leverera nya värden för många digitala och hybrida event är att rättighetsinnehavaren tillåter sponsorer att skapa ett engagerande innehåll. Detta kan sedan med fördel kombineras med varumärkesexponering. Med hjälp av en teknisk leverantör kan man bygga in värden åt sponsorerna.

Metoden Hybrid+ skapar också ett enkelt sätt att producera innehåll med en sponsor om programkommittén/programansvarig tillåter det, men också att skapa ett balanserat program som bjuder in sponsorn till att stå för utvalda expertledda sessioner. Som leverantör har ofta företagen intressanta insikter att dela med sig av, till exempel forskningsprojekt och fallstudier.

Digitala och hybrida möten och event skapar ofta interaktivitet och möjligheter för sponsorer att engagera deltagarna. Olika plattformar kan bidra till att involvera partners som kan bidra med innehåll, öka räckvidden och samtidigt förstärka upplevelsen.

Den primära målgruppen för Hybrid+ är mötes- och eventindustrin och deras rättighetsägare inklusive PCOer, corporate planners, industriorganisationer, men också eventbyråer, anläggningar, teknikleverantörer med flera.

”Vi är ett stöd på vägen för att skapa ett professionellt och kostnadseffektivt hybridformat. Många arrangörer behöver hjälp att hitta sitt anpassade mötesformat och skapa en unik upplevelse”, säger Henrik Svensson.

Läs mer om Hybrid+ projektet »

Bilden: Unimeet Gothenburg. Foto Jonas Larsson, Göteborg & Co.