nyheter
event skapar möten
Svenskt ekofokus
på en av världens största matmässor.
nytt jobb
Ulrika Bergström
ny hotelldirektör på Smådalarö Gård Hotell & Spa.
motor för utveckling
Dubai vinner anbud
för 232 business events för tiden fram till 2026.
nya jobb
Informationsteknik
fortsätter rekrytera välkända namn.
Hotell
Jacy’z Hotel & Resort
i Göteborg startar exklusiv chaufförservice.
event skapar möten
Para-VM visar upp Östersund
som en tillgänglig stad för evenemang.
Nytt jobb
Isabelle Lechtman
blir vd för Folkets Hus i Stockholm.
Mötesplats
Rekordår 2022
Nu vill Bjertorp slott bli landets främsta bröllopsdestination.

Jacyz hotell i Göteborg
kan bli Årets Bygge 2023.
events skapar möten
Väv 2022 i Halmstad
gav 18,5 miljoner kr i turismomsättning.
RSS
rss_icon
Länkar
Krakow blir värd för Icca-kongressen 2022

KRAKOW har valts ut som värdstad för sextioförsta Icca-kongressen 2022. Att stå värd för International Congress and Convention Association är en enorm framgång inte bara för staden Krakow, utan för hela landet, enligt ett pressmeddelande.

”Icca-kongressen är en av de de mest viktiga evenemangen i den globala mötesindustrin som varje år samlar cirka tusen av de mest erfarna experterna på att organisera internationella konferenser och kongresser, som representerar destinationer, anläggningar, PCO-företag, organisationer. Kongressen kommer att anordnas i Polen för första gången, vilket å ena sidan bevisar industrins mogna ställning i vårt land och å andra sidan skapar stora möjligheter för dess vidare utveckling”, säger Krakows borgmästare Jacek Majchrowski.

”Budgivningen för att vara värd för kongressen genomfördes i flera steg, var mycket detaljerad och började redan våren 2020. Själva utvecklingen och inlämnandet av stadens erbjudande under pandemins osäkra tider var en stor utmaning. Det är värt att nämna att under urvalsfasen genomfördes två virtuella inspektioner. För den första inspektionen som varade i nästan fem timmar producerades fyra filmer på rekordkort tid – över 30 företag från mötesindustrin var engagerade och hela presentationen sändes live från en virtuell studio. Tack till professionalism och samarbete mellan alla partner som arbetar i värdkommittén lyckades vi äntligen slå våra konkurrenter-Aten och Bangkok”, säger Małgorzata Przygórska-Skowron, chef för Krakow Convention Bureau.

Denna framgång beror på samarbetet mellan de lokala industrirepresentanterna, ledd av Krakow Convention Bureau, liksom hela teamet i ICE Krakows kongresscenter, Symposium Cracoviense, CMA Concept Music Art, Alwernia Studios, Stara Zajezdnia av DeSilva, Sheraton Grand Krakow, Radisson Blu Hotel Krakow och Park Inn by Radisson Krakow. Alla starkt engagerade partners från hela Polen stödde Krakows bud vilket inte kan understrykas för lite. Starkt stöd kom också från Ministeriet för utveckling, arbete och teknik; Utrikesdepartementet; Flera polska flygbolag; Polens turismorganisation under ledning av Poland Convention Bureau, SKKP Association och MPI Poland Chapter; lokala kongresskontor från Warszawa, Poznań, Wrocław och Łódź, och medlemmar i Icca från Polen, inklusive följande företag: Mazurkas Travel, Targi w Krakowie och MTP Group.

2022 kommer att bli en bra tid för den polska mötesindustrin att fira, nästa år firar nämligen Krakow Convention Bureau sin 18-årsdag och får möjlighet att presentera sin mognadsgrad och beredskap att vara värd för evenemang på högsta nivå. 2022 är det också tio år sedan Kraków gick med i Icca.

Rafał Szlachta, ordföranden för den polska turismorganisationen, tillägger att ”år 2022 kommer Polen Convention Bureau, som verkar inom strukturen för den polska turismorganisationen, att fira sin 20-årsdag och 20-årsjubileum för sitt medlemskap i Icca. Det här är en bra tid att visa vår polska gästfrihet och dela vårt kulturella och intellektuella arv med Icca-delegaterna, men också för att visa våra senaste prestationer, inklusive de som rör turism- och affärsinfrastruktur. Jag tror att detta evenemang kommer att bidra till återhämtningen och vidareutvecklingen av den polska mötesindustrin efter covid-19-pandemin och kommer att vara en stärkande anda i vår framtida marknadsföring hemma och utomlands”, säger Rafał Szlachta.

Alla dessa årsdagar sammanfaller perfekt, vilket markerar den nya scenen som den polska mötesindustrin går in på med sitt värdskap för Icca-kongressen. Det kommer att vara ett utmärkt tillfälle för Krakow och Polen att marknadsföra sina destinationer, visa konferensfaciliteter av hög standard och tjänsteleverantörernas professionalism. Organiserandet av kongressen kommer att ge den polska mötesindustrin tillgång till kunskap från experter från hela världen. Eftersom kongressen alltid är på högsta nivå när det gäller innehåll och innovation av lösningar, blir det inte bara ett tillfälle att bekanta sig med de nuvarande trenderna, utan också vara med om att sätta dem.

”Icca-kongressen i Krakow är värd också för stadens konsekventa politik för att utveckla företagsturism. Detta är ytterligare en milstolpe för att uppfylla den strategiska visionen, som initierades av etableringen av Krakow Convention Bureau, och sedan av öppnandet av tre stora anläggningar 2014: ICE Krakow Congress Center, Tauron Arena Krakow och Expo Krakow”, säger Elżbieta Kantor, Direktör för turismavdelningen i Krakows stadshus.

Nästa steg var skapandet under 2020 av det strategiska dokumentet ”Krakows hållbara turismpolitik för 2021–2028”. Dokumentet behandlar behovet av att utveckla en modern modell för hållbar turismekonomi genom att bland annat bygga stadens kvalitet och rykte genom kongresser och konferenser. Genom att organisera Icca-kongressen visar Krakow sin ambition att göra mötesindustrin till en av pelarna i hållbar turism och ett viktigt verktyg för att hjälpa staden att återhämta sig efter pandemin. Men Krakow kommer också att erbjuda Icca all sin unikhet och prestige, all kreativitet i teamet, invånarnas gästfrihet och stadsmyndigheternas engagemang.

”Vi är säkra på att Icca-kongressen kommer att lämna varaktiga spår i staden, och dess inflytande kommer att förstärka ömsesidigt. Om vi ​​utnyttjar de möjligheter som kongressen ger, kommer det också att bidra till utveckling och konsolideringav mötesindustrin i hela Polen,” säger Izabela Błaszczyk, chef för Krakows festivalkontor, och operatör för ICE Krakows kongresscenter.

”Icca-kongressen, som hålls i Krakow nästa år, är en av de viktigaste uppgifterna som vi åtar oss för att befästa stadens position som ledande när det gäller att organisera affärsevenemang i denna del av Europa. Vi bjuder in, till huvudstaden i Lillpolen, experter och proffs i världsklass som beslutar om utvecklingsriktningarna för mötesindustrin i global skala”, säger Izabela Błaszczyk, direktör för KBF, som är operatör för ICE Kraków Congress Center.

”Vi kommer att utnyttja den här möjligheten på ett bra sätt eftersom organisationen av kongresser och konferenser är en av pelarna i den nyligen antagna politiken för hållbar turism i staden Krakow för åren 2021-2028. Vi har tagit den här vägen och vi vet att detta är rätt beslut, eftersom företagsturism redan utgör en betydande del av Krakows ekonomi. Organisering av ytterligare stora och viktiga evenemang i framtiden är prioriterat under de kommande åre ”, säger direktör Błaszczyk.

I år äger Icca-kongressen rum i Cartagena, Colombia, från 24–27 oktober. På grund av den pågående pandemin arrangerades även nav på flera andra platser, på varje kontinent, och med en online-komponent. Nästa års kongress kommer att hållas den 13–16 november på ICE Krakow Congress Center.

Icca, International Congress and Convention Association, grundades 1963 av resebyråer för att främja samarbete mellan sina medlemmar inför en snabbt utvecklande internationell konferensmarknad. Det är den enda föreningen som inkluderar de bästa experterna inom hantering, transport och organisering av internationella evenemang. Icca-nätverket består av fler än 1 195 enheter: tjänsteleverantörer, företag och organisationer från 92 länder runt om i världen.

Årliga Icca-kongresser arrangeras omväxlande av medlemsländerna. I år arrangeras evenemanget av Cartagena, Colombia; tidigare kongresser hölls i Kaohsiung, Houston, Dubai, Prag och Kuching.