platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hotellnytt
25hours
öppnar sitt första hotell i Skandinavien.
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
RSS
rss_icon
Länkar
Matka Nordic Travel Fair 2022, tema: License to Travel

MATKA NORDIC TRAVEL FAIR säger det äntligt högt: Nu är det tillåtet att resa. Resedrömmar kan äntligen förverkligas, och det är lika tillåtet att välkomna internationella turister och affärsresenärer till Finland igen. Matka Nordic Travel Fair anordnas på Helsingforsmässan den 20–23 januari 2022.

Det största reseevenemanget i Nordeuropa är finska Matka Nordic Travel Fair som nu arrangeras efter två års uppehåll. Den exceptionella perioden har kraftigt skakat resemöjligheter för både semesterfirare och resenärer samt turismföretagens verksamhet. Nu förklarar Matka Nordic Travel Fair starten på en ny turismtid.

”Temat för Matka Nordic Travel Fair 2022 uppmuntrar dig att se framåt. ’Licens att resa’ innebär både en känsla av frihet och handlingar. Efter en lång paus i resandet är det äntligen tillåtet att bli upphetsad och drömma om att resa och få planer att gå i uppfyllelse. Världen är öppen igen och Matka Fair är redo att presentera hela utbudet av resemöjligheter”, säger Lumia Ankkuri, affärschef och ansvarig för Matka Nordic Travel Fair.

På Matka Nordic Travel Fair kan du hitta den resa du vill ha, oavsett om du drömmer om en stadsdestination eller en strandsemester i riktning mot Kuopio eller Kathmandu. Förutom standardfavoriterna i Finland och Europa kommer långdistansdestinationer och nya länder att introduceras. Valmöjligheter till alla kontinenter presenteras. Sju olika programstadier presenterar ett välsmakande urval av reseberättelser, men de erbjuder också massor med fakta. Information och tydliga instruktioner behövs nu för att stödja resor. I resplaneringens vågor är det bra att uppdatera information om vad som har förändrats i resandet och hur man förbereder sig för resan efter dispensperioden. Mässan ger information om nödvändiga resehandlingar, säkerhet, försäkringsskydd samt tillstånd och regler för olika länder och destinationer.

Hundratals montrar på Matka Nordic Travel Fair bidrar till temat. Det blir tävlingar, destinationstips och reseerbjudanden. Temat ”License to Travel” ses också ur ansvarsperspektivet: vars löften man ska kunna lita på, så att ens egna resor är hållbara och inte belastar miljön eller lokala kulturer.

Förberedelserna för temaprogrammet kan följas på Matka Nordic Travel Fair sociala kanaler med hashtaggarna #lupamatkustaa och #licencetotravel.

Grekland, en av finländarnas favoritdestinationer sedan länge, fortsätter som partnerland för Matka Nordic Travel Fair. Fantastisk natur och unika attraktioner från gamla skatter till kloster och fiskebyar till fantastiska ödestinationer presenteras i programmet och på läktarna för grekiska researrangörer. Dessutom introducerar Grekland nya typer av aktiviteter samt dess ansvarsfrågor.

Förutom program och attraktioner för allmänheten är Matka Nordic Travel Fair också det största professionella evenemanget inom reseindustrin i Nordeuropa. Resebranschen ser Matka Nordic Travel Fair som en inkörsport till ett nytt lyft för hela branschen. Den här gången är programmet för proffs mer omfattande än någonsin tidigare. Den tidigare Matka Nordic Travel Fair i januari 2020 slutade med ett besökarrekord. Vid den tiden besökte fler än 68 000 människor mässan.

Foto: Verna Kovanen