platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
hotellnytt
Comfort Hotel Arlanda Airport vinner
“New Hotel Of The Year” och “Comfort Hotel Of The Year”.
Plats för möten
The Park flyttar in i Forskaren
– Förstärker mötesplats för life science
Framtiden är här. Kan du se den?
Svenska Möten
satsar på att utbilda kockar i hållbarhet.
23-25 september
Bokmässans Crimetimetema i höst:
Skrivarskola, snutfika och lögndetektorer.
Framtiden är här
Sigtunahöjden
erbjuder fler laddplatser för alla.
Event skapar möten
40 dagar kvar till Jamboree22
– Sveriges största ungdomsläger.
Nummer 1 bland 50
Hur hållbar är din stad?
Stockholm tar förstaplatsen.
3-årig med 32 platser
Umeå
får ny restaurangutbildning.
World airport award
Helsingfors flygplats
bäst i norra Europa.
RSS
rss_icon
Länkar
Rekordsommar för Uppsala

När sommarens utfall av gästnätter på hotell summeras konstateras en rekordsommar för Uppsala, sett till svenska besökare. Hela 40 000 fler gästnätter från svenska besökare under perioden juni – augusti jämfört med samma period förra sommaren, och strax över 16 000 gästnätter fler än sommaren 2019.

Det är fortsatt positiva besked för Uppsalas hotell när statistiken för augusti månad publicerades av Statistiska centralbyrån (SCB). Gästnätter på hotell i Uppsala kommun ökade med närmare 57 procent under augusti månad jämfört med föregående år och samlat för sommarperioden juni – augusti är ökningen närmare 50 procent. Det är fortsatt de svenska besökarna som tydligt står för den stora ökningen.

"De svenska besökarna har hittat till Uppsala i sommar, det är en tydlig ökning. Tittar vi på gästnätter på hotell under juni till augusti så är de även 15 procent högre än sommaren 2019, före pandemin, vilket är nytt besöksrekord från svenska besökare", säger Helena Bovin, Marknadschef Destination Uppsala. Uppsalas hotell har varit snabba att ställa om och erbjuda attraktiva paket och tydlighet kring sina pandemiåtgärder, som trygghet och flexibilitet för sina besökare – och tillsammans har vi lyft Uppsala som attraktiv plats att besöka i sommar.

Även om de utländska besökarna börjat hitta tillbaka till Sverige och är fler än förra sommaren är det fortsatt i mindre utsträckning än innan pandemin. Här är det framförallt gäster från Tyskland och andra närmarknader som besökt Uppsala i sommar.

 

Bilden: Det är fortsatt positiva besked för Uppsalas hotell när statistiken för augusti månad publicerades SCB; när sommarens gästnätter på hotell summeras konstateras en rekordsommar av svenska besökare. Foto: Tina Axelsson