platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
13-14 september
Möbelmässan Göteborg
tillbaka på Svenska Mässan i höst.
hotellnytt
Countryside Hotels
slog försäljningsrekord trots pandemi.
+200 talare
Ny konferens och mässa
för framtidens sjukvård arrangeras i Stockholm 25 – 26 januari 2023.
nytt jobb
Scandic värvar hotelldirektör
– Roger Pettersson tar över ansvaret för Scandichotellen i Umeå.
29 april - 1 maj
eCarExpo i Friends Arena
laddar om i april.
Almedalsleverantör
Uppstickaren Univid ska bli störst på digitala event
– backas av tunga investerare.
hotellnytt
Norrqvarn Hotell & Konferens
får ny ägare.
ljus i mörkret
Karlstad CCC satte försäljningsrekord i december
sålde för nästan tio miljoner kronor.
tråkigt beslut
Allt för sjön 2022 ställer in
planerar för mars 2023.
kan bli 23,000 deltagare
Arton internationella kongresser
valde Seoul som destinationen.
RSS
rss_icon
Länkar
Rekordsommar för Uppsala

När sommarens utfall av gästnätter på hotell summeras konstateras en rekordsommar för Uppsala, sett till svenska besökare. Hela 40 000 fler gästnätter från svenska besökare under perioden juni – augusti jämfört med samma period förra sommaren, och strax över 16 000 gästnätter fler än sommaren 2019.

Det är fortsatt positiva besked för Uppsalas hotell när statistiken för augusti månad publicerades av Statistiska centralbyrån (SCB). Gästnätter på hotell i Uppsala kommun ökade med närmare 57 procent under augusti månad jämfört med föregående år och samlat för sommarperioden juni – augusti är ökningen närmare 50 procent. Det är fortsatt de svenska besökarna som tydligt står för den stora ökningen.

"De svenska besökarna har hittat till Uppsala i sommar, det är en tydlig ökning. Tittar vi på gästnätter på hotell under juni till augusti så är de även 15 procent högre än sommaren 2019, före pandemin, vilket är nytt besöksrekord från svenska besökare", säger Helena Bovin, Marknadschef Destination Uppsala. Uppsalas hotell har varit snabba att ställa om och erbjuda attraktiva paket och tydlighet kring sina pandemiåtgärder, som trygghet och flexibilitet för sina besökare – och tillsammans har vi lyft Uppsala som attraktiv plats att besöka i sommar.

Även om de utländska besökarna börjat hitta tillbaka till Sverige och är fler än förra sommaren är det fortsatt i mindre utsträckning än innan pandemin. Här är det framförallt gäster från Tyskland och andra närmarknader som besökt Uppsala i sommar.

 

Bilden: Det är fortsatt positiva besked för Uppsalas hotell när statistiken för augusti månad publicerades SCB; när sommarens gästnätter på hotell summeras konstateras en rekordsommar av svenska besökare. Foto: Tina Axelsson