platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
Cool konst
Tre dolda kulturgårdar
i Litauens främsta städer.
Flygnytt
AMF investerar 200 miljoner
i flygbolaget BRA.
skapar stark position
Hybrid+,
ny metod för mötesupplevelser lanseras av Göteborg & Co.
Hotellnytt
Scandic rapporterar starkt resultat
och kassaflöde för tredje kvartalet 2021.
öppnar maj 2022
Prisbelönt Auschwitz-utställning
kommer till Malmö.
Framtidens städer
Undersökning:
Lund är en av världens smartaste städer.
30 November–2 december
Följ med Meetings International till IBTM World i Barcelona
Var med när världen öppnar igen.
13–16 november 2022
Krakow blir värd för Icca-kongressen 2022
En enorm framgång inte bara för staden, utan för hela landet.
15 oktober klockan 16:00
Lunds Universitet
får 28 nya professorer.
18-24 oktober
Framtidsvecka: Lunds universitet spanar efter framtida genombrott
Vilka genombrott behövs för att vi ska kunna ta oss an framtiden på bästa sätt?
RSS
rss_icon
Länkar
Rekordsommar för Uppsala

När sommarens utfall av gästnätter på hotell summeras konstateras en rekordsommar för Uppsala, sett till svenska besökare. Hela 40 000 fler gästnätter från svenska besökare under perioden juni – augusti jämfört med samma period förra sommaren, och strax över 16 000 gästnätter fler än sommaren 2019.

Det är fortsatt positiva besked för Uppsalas hotell när statistiken för augusti månad publicerades av Statistiska centralbyrån (SCB). Gästnätter på hotell i Uppsala kommun ökade med närmare 57 procent under augusti månad jämfört med föregående år och samlat för sommarperioden juni – augusti är ökningen närmare 50 procent. Det är fortsatt de svenska besökarna som tydligt står för den stora ökningen.

"De svenska besökarna har hittat till Uppsala i sommar, det är en tydlig ökning. Tittar vi på gästnätter på hotell under juni till augusti så är de även 15 procent högre än sommaren 2019, före pandemin, vilket är nytt besöksrekord från svenska besökare", säger Helena Bovin, Marknadschef Destination Uppsala. Uppsalas hotell har varit snabba att ställa om och erbjuda attraktiva paket och tydlighet kring sina pandemiåtgärder, som trygghet och flexibilitet för sina besökare – och tillsammans har vi lyft Uppsala som attraktiv plats att besöka i sommar.

Även om de utländska besökarna börjat hitta tillbaka till Sverige och är fler än förra sommaren är det fortsatt i mindre utsträckning än innan pandemin. Här är det framförallt gäster från Tyskland och andra närmarknader som besökt Uppsala i sommar.

 

Bilden: Det är fortsatt positiva besked för Uppsalas hotell när statistiken för augusti månad publicerades SCB; när sommarens gästnätter på hotell summeras konstateras en rekordsommar av svenska besökare. Foto: Tina Axelsson