platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
+1000 deltagare
Norden
ska bli världens mest hållbara och cirkulära region.
föreningar skapar möten
Delat ordförandeskap,
en framgångssaga för Scouterna.
hotellnytt
Steam Hotel tar nästa steg
– förvärvar Actionbad.
RSS
rss_icon
Länkar
Ett steg närmare öppningen av Kirunas nya landmärke

Mitt i vad som blir det nya Kiruna reser sig stadens nya landmärke mot himlen. I byggnaden som snabbt blivit Kirunas mest spännande, med sin lekfulla arkitektur inspirerat av Kebnekaise och Lapporten, huserar stadens största hotell, Scandic Kiruna. Hotellet med sina 231 rum och Sveriges nordligaste skybar, med utsikt mot Kebnekaise och den lappländska fjällvärlden, står redo att den 5 april, 2022, välkomna Kirunabor och långväga gäster till ett helt nytt hotell i Sveriges senaste stad.

På Scandic Kiruna möter vildmarken det moderna och den internationellt omtalade nya staden. Kebnekaise och Lapporten i Abisko nationalpark har legat till grund för hotellets exteriör och fasaden med sin u-dal och höga topp har snabbt blivit ett nytt arkitektoniskt landmärke för Kiruna. Redan på entréplanet, vid första fotsteget in i hotellets base camp, kommer gäster att mötas av en inredning inspirerad av den omgivande naturens årstider och detaljer som knyter an till vandring, klättring och naturen runt om staden. Hotellet blir således en naturlig mötesplats för både Kirunabor och långväga gäster.

"Äntligen får jag chansen att visa upp nya Scandic Kiruna från insidan då de flesta kirunabor har hunnit bekanta sig med utsidan. Vårt nya hotell kommer precis som det gamla, fortsätta vara ett vardagsrum för kirunabor och bidra till ett blomstrande näringsliv här i Kiruna. Här kommer människor från hela världen att samlas och här får du höra hisnande historier från dagens äventyr av bordsgrannen eller veta mer om hur en dag i Kirunagruvan kan se ut från restaurangbordet bredvid", säger Peter Salomonsson, Hotelldirektör för Scandic Kiruna.

För besökaren som vill njuta av Kiruna från 45 meters höjd, breder Sveriges nordligaste skybar ut sig i hotellets topp. Här blickar man ut över den vackra naturen genom stora panoramafönster och med lite tur utspelar sig norrskenet utanför fönstret på Lapplandshimlen. På barmenyn står norrländska tapas: ren, löjrom, tunnbröd och röding med smaker från eld, rök och gran, vilket tillsammans med de natursköna och spektakulära vyerna, blir den perfekta inramningen för hotellets besökare.

"Det nya hotellet kommer att få en unik design. Det känns fantastiskt att få öppna ett hotell som har både Lapporten och Kebnekaise som inspiration med den u-dalsformade fasaden och höga topp som reser sig 45 meter mot himlen. Öppna brasor och fantastiska middagsmiljöer i hotellets base camp skapar en mysig stämning på marknivå och efter en kort vandring upp till skybaren får man stadens bästa utsikt mot Kebnekaise i fjärran väst och den lappländska fjällvärlden som omger Kiruna. Enklare än så blir det inte att bestiga Sveriges högsta berg, även om det är från distans", säger Peter Salomonsson, Hotelldirektör för Scandic Kiruna.

Scandic Kiruna byggs med hållbarhet i centrum. Fastigheten planeras att certifieras enligt det högt rankade miljöstandarden, LEED Silver, vilket innebär att fastigheten kommer att ha en mycket låg vattenförbrukning, är välisolerad och har en genomtänkt konstruktion som optimerar och säkerställer att hotellet har ett lågt energibehov. Scandic Kiruna kommer att drivas helt på förnyelsebar el, producerat av vattenkraft i Norge.

"Hållbarhet är en otroligt viktig faktor i allt vi gör på Scandic och för oss är det viktigt att vi driver hotell i en hållbar fastighet samt att vår hotelldrift har så liten påverkan på miljön som möjligt. Eftersom Kiruna är ett populärt turistmål för både nationella och internationella besökare är det viktigt att alla aktörer i Kiruna, inklusive oss gör vårt yttersta föra att bevara den fantastiska fjällmiljön runt omkring oss", säger Peter Salomonsson, Hotelldirektör för Scandic Kiruna.

Hotellet har ett mycket flexibelt möteserbjudande med sex konferenslokaler som rymmer mellan 15 och 350 personer. På entréplan ligger det största konferensrummet som kan delas av i North & South Banquet. Namnen anspelar på Kebnekaises nord- och sydtopp och den stämningsfulla lokalen passar perfekt för både konferens och fest. De resterande fem rummen ligger en trappa upp och har en stor breakout- och tastebreakyta med smidiga flöden till restaurangen och lobbyn. Via en skywalk från hotellet kommer gäster och besökare även ha direktaccess till kongresshallen, i det nya kulturhuset, rakt över gatan.

 

Fakta om Scandic Kiruna:

• Öppnar 5 april, 2022

• Antal rum: 231

• Antal konferensrum: 7. North & South Banquet rymmer 350 personer och kan delas upp i två konferensrum.

• Relaxavdelning med bastu och gym

• Antal våningar: 13

• Parkeringsgarage: Under hotellet, 172 platser.

• Miljöcertifiering: LEED Silver

• Miljöcertifiering Svanen: Scandic Kiruna planeras att certifieras under 2022.

• Hotellet drivs av 100% förnybar el från vattenkraft