platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
13-14 september
Möbelmässan Göteborg
tillbaka på Svenska Mässan i höst.
hotellnytt
Countryside Hotels
slog försäljningsrekord trots pandemi.
+200 talare
Ny konferens och mässa
för framtidens sjukvård arrangeras i Stockholm 25 – 26 januari 2023.
nytt jobb
Scandic värvar hotelldirektör
– Roger Pettersson tar över ansvaret för Scandichotellen i Umeå.
29 april - 1 maj
eCarExpo i Friends Arena
laddar om i april.
Almedalsleverantör
Uppstickaren Univid ska bli störst på digitala event
– backas av tunga investerare.
hotellnytt
Norrqvarn Hotell & Konferens
får ny ägare.
ljus i mörkret
Karlstad CCC satte försäljningsrekord i december
sålde för nästan tio miljoner kronor.
tråkigt beslut
Allt för sjön 2022 ställer in
planerar för mars 2023.
kan bli 23,000 deltagare
Arton internationella kongresser
valde Seoul som destinationen.
RSS
rss_icon
Länkar
Brisbane säkrar världens främsta lantmäterikongress

BRISBANE, med sin starka lantmäteribakgrund och för närvarande hem för den största koncentrationen av större infrastrukturutveckling i Australien, har vunnit slaget om att bli värd för världens främsta globala lantmäterikongress.

International Federation of Surveyors (FIG) prestigefyllda Working Week, som kommer att hållas vid Brisbane Convention & Exhibition Center (BCEC) 2025, förväntas locka 1 700 av världens ledande lantmätare och mätningssexperter.

Staden har ett utmärkt läge för att vara värd för 2025-kongressen, som nyligen också har blivit utsedd till värdstad för Olympiska och Paralympiska spelen 2032, och med sin bakgrund som värdstad till många stora evenemang i världsklass och nu också med ett aktivt och engagerat lantmäteri.

Paul Digney, ordförande för Surveying and Spatial Sciences Institute (SSSI), kongresssvärdsföreningen, ledde det framgångsrika budarbetet med teamet på Brisbane Convention & Exhibition Center, med stöd av sin industripartners, Tourism & Events Queensland, Tourism Australia och Brisbane Economic Development Agency.

Digney säger att Brisbane fick mycket positiv feedback av urvalskommittén för FIG och att det som den framtida olympiska staden 2032 fanns en möjlighet att höja ribban ännu högre för det största eventet i världens lantmäteriindustri.

”Brisbane har en rik och mycket lång historia av lantmäteri. Det är mycket tillgängligt med en kongressanläggning i världsklass i hjärtat av staden, nära hotell och en plats där delegater kan njuta av och ta del av stadens kultur och atmosfär. Det är också en ren, grön stad med ett starkt engagemang för miljön".

Ett av de viktigaste målen för kongressen är att stärka yrkets förmåga att utveckla kunskap och innovativt tänkande för att bidra till att leverera mera hållbara och motståndskraftiga samhällen, i linje med temat för kongressen, Surveying and geospatial: Creating resilient-ösningar för hållbara samhällen.

”Vi vill att kongressen ska vara en kontaktpunkt för att arbeta tillsammans och förena oss som en industri. Som industri tenderar vi ibland att vara ganska fragmenterade. Att förena hela industrin skulle vara riktigt positivt för branschen och vi tror att Brisbane, med så mycket ny infrastruktur som utvecklas jut nu, kommer att vara perfekt som ett "levande labb" för bästa praxis som mäter teknikinnovation. Det kommer att bli en spännande tid för Brisbane och en bra tid för vårt globala yrke att besöka Australien".

BCEC General Manager Bob O’Keeffe AM, säger att FIG Working Week är en av 15 internationella kongressbudvinster för Brisbane hittills i år, med en stark rad andra internationella möten på gång.

”Kongressanläggningen fick uppdraget och äran att arbeta med sin långsiktiga partner, Surveying and Spatial Sciences Institute (SSSI) för ett bra resultat, för att få denna kongress till Brisbane för första gången och jag ser fram emot att välkomna delegater från lantmäterindustrin i världen till en spännande kongress i en energisk och framtida olympisk stad".

"Tourism Australia är glada över att stödja International Federation of Surveyors (FIG) prestigefyllda arbetsvecka, som kommer att hållas i Brisbane 2025, genom vårt budfondsprogram", säger Tourism Australia, vd Phillipa Harrison.

"Att attrahera storskaliga internationella evenemang har en betydande roll att spela både för att skapa global uppmärksamhet för Australiens kapacitet som affärsdestination i världsklass och för att stödja återhämtningen av vår turismindustri i större utsträckning än tidigare".

Brisbane överborgmästare Adrian Schrinner säger att säkra ett betydande internationell event som FIG inte bara stärker stadens besöksekonomi utan också stärker Brisbanes rykte som en ledande Business Event-destination.

"När den globala uppmärksamheten gav oss de olympiska och paralympiska spelen i Brisbane 2032, så är vi glada att också dra nytta av detta momentum och sätta Brisbane på den internationella scenen som en destination i världsklass för affärsevent och deras delegater",  säger Adrian Schrinner .