platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
Cool konst
Tre dolda kulturgårdar
i Litauens främsta städer.
Flygnytt
AMF investerar 200 miljoner
i flygbolaget BRA.
skapar stark position
Hybrid+,
ny metod för mötesupplevelser lanseras av Göteborg & Co.
Hotellnytt
Scandic rapporterar starkt resultat
och kassaflöde för tredje kvartalet 2021.
öppnar maj 2022
Prisbelönt Auschwitz-utställning
kommer till Malmö.
Framtidens städer
Undersökning:
Lund är en av världens smartaste städer.
30 November–2 december
Följ med Meetings International till IBTM World i Barcelona
Var med när världen öppnar igen.
13–16 november 2022
Krakow blir värd för Icca-kongressen 2022
En enorm framgång inte bara för staden, utan för hela landet.
15 oktober klockan 16:00
Lunds Universitet
får 28 nya professorer.
18-24 oktober
Framtidsvecka: Lunds universitet spanar efter framtida genombrott
Vilka genombrott behövs för att vi ska kunna ta oss an framtiden på bästa sätt?
RSS
rss_icon
Länkar
Brisbane säkrar världens främsta lantmäterikongress

BRISBANE, med sin starka lantmäteribakgrund och för närvarande hem för den största koncentrationen av större infrastrukturutveckling i Australien, har vunnit slaget om att bli värd för världens främsta globala lantmäterikongress.

International Federation of Surveyors (FIG) prestigefyllda Working Week, som kommer att hållas vid Brisbane Convention & Exhibition Center (BCEC) 2025, förväntas locka 1 700 av världens ledande lantmätare och mätningssexperter.

Staden har ett utmärkt läge för att vara värd för 2025-kongressen, som nyligen också har blivit utsedd till värdstad för Olympiska och Paralympiska spelen 2032, och med sin bakgrund som värdstad till många stora evenemang i världsklass och nu också med ett aktivt och engagerat lantmäteri.

Paul Digney, ordförande för Surveying and Spatial Sciences Institute (SSSI), kongresssvärdsföreningen, ledde det framgångsrika budarbetet med teamet på Brisbane Convention & Exhibition Center, med stöd av sin industripartners, Tourism & Events Queensland, Tourism Australia och Brisbane Economic Development Agency.

Digney säger att Brisbane fick mycket positiv feedback av urvalskommittén för FIG och att det som den framtida olympiska staden 2032 fanns en möjlighet att höja ribban ännu högre för det största eventet i världens lantmäteriindustri.

”Brisbane har en rik och mycket lång historia av lantmäteri. Det är mycket tillgängligt med en kongressanläggning i världsklass i hjärtat av staden, nära hotell och en plats där delegater kan njuta av och ta del av stadens kultur och atmosfär. Det är också en ren, grön stad med ett starkt engagemang för miljön".

Ett av de viktigaste målen för kongressen är att stärka yrkets förmåga att utveckla kunskap och innovativt tänkande för att bidra till att leverera mera hållbara och motståndskraftiga samhällen, i linje med temat för kongressen, Surveying and geospatial: Creating resilient-ösningar för hållbara samhällen.

”Vi vill att kongressen ska vara en kontaktpunkt för att arbeta tillsammans och förena oss som en industri. Som industri tenderar vi ibland att vara ganska fragmenterade. Att förena hela industrin skulle vara riktigt positivt för branschen och vi tror att Brisbane, med så mycket ny infrastruktur som utvecklas jut nu, kommer att vara perfekt som ett "levande labb" för bästa praxis som mäter teknikinnovation. Det kommer att bli en spännande tid för Brisbane och en bra tid för vårt globala yrke att besöka Australien".

BCEC General Manager Bob O’Keeffe AM, säger att FIG Working Week är en av 15 internationella kongressbudvinster för Brisbane hittills i år, med en stark rad andra internationella möten på gång.

”Kongressanläggningen fick uppdraget och äran att arbeta med sin långsiktiga partner, Surveying and Spatial Sciences Institute (SSSI) för ett bra resultat, för att få denna kongress till Brisbane för första gången och jag ser fram emot att välkomna delegater från lantmäterindustrin i världen till en spännande kongress i en energisk och framtida olympisk stad".

"Tourism Australia är glada över att stödja International Federation of Surveyors (FIG) prestigefyllda arbetsvecka, som kommer att hållas i Brisbane 2025, genom vårt budfondsprogram", säger Tourism Australia, vd Phillipa Harrison.

"Att attrahera storskaliga internationella evenemang har en betydande roll att spela både för att skapa global uppmärksamhet för Australiens kapacitet som affärsdestination i världsklass och för att stödja återhämtningen av vår turismindustri i större utsträckning än tidigare".

Brisbane överborgmästare Adrian Schrinner säger att säkra ett betydande internationell event som FIG inte bara stärker stadens besöksekonomi utan också stärker Brisbanes rykte som en ledande Business Event-destination.

"När den globala uppmärksamheten gav oss de olympiska och paralympiska spelen i Brisbane 2032, så är vi glada att också dra nytta av detta momentum och sätta Brisbane på den internationella scenen som en destination i världsklass för affärsevent och deras delegater",  säger Adrian Schrinner .