platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
+1000 deltagare
Norden
ska bli världens mest hållbara och cirkulära region.
föreningar skapar möten
Delat ordförandeskap,
en framgångssaga för Scouterna.
hotellnytt
Steam Hotel tar nästa steg
– förvärvar Actionbad.
RSS
rss_icon
Länkar
Brisbane säkrar världens främsta lantmäterikongress

BRISBANE, med sin starka lantmäteribakgrund och för närvarande hem för den största koncentrationen av större infrastrukturutveckling i Australien, har vunnit slaget om att bli värd för världens främsta globala lantmäterikongress.

International Federation of Surveyors (FIG) prestigefyllda Working Week, som kommer att hållas vid Brisbane Convention & Exhibition Center (BCEC) 2025, förväntas locka 1 700 av världens ledande lantmätare och mätningssexperter.

Staden har ett utmärkt läge för att vara värd för 2025-kongressen, som nyligen också har blivit utsedd till värdstad för Olympiska och Paralympiska spelen 2032, och med sin bakgrund som värdstad till många stora evenemang i världsklass och nu också med ett aktivt och engagerat lantmäteri.

Paul Digney, ordförande för Surveying and Spatial Sciences Institute (SSSI), kongresssvärdsföreningen, ledde det framgångsrika budarbetet med teamet på Brisbane Convention & Exhibition Center, med stöd av sin industripartners, Tourism & Events Queensland, Tourism Australia och Brisbane Economic Development Agency.

Digney säger att Brisbane fick mycket positiv feedback av urvalskommittén för FIG och att det som den framtida olympiska staden 2032 fanns en möjlighet att höja ribban ännu högre för det största eventet i världens lantmäteriindustri.

”Brisbane har en rik och mycket lång historia av lantmäteri. Det är mycket tillgängligt med en kongressanläggning i världsklass i hjärtat av staden, nära hotell och en plats där delegater kan njuta av och ta del av stadens kultur och atmosfär. Det är också en ren, grön stad med ett starkt engagemang för miljön".

Ett av de viktigaste målen för kongressen är att stärka yrkets förmåga att utveckla kunskap och innovativt tänkande för att bidra till att leverera mera hållbara och motståndskraftiga samhällen, i linje med temat för kongressen, Surveying and geospatial: Creating resilient-ösningar för hållbara samhällen.

”Vi vill att kongressen ska vara en kontaktpunkt för att arbeta tillsammans och förena oss som en industri. Som industri tenderar vi ibland att vara ganska fragmenterade. Att förena hela industrin skulle vara riktigt positivt för branschen och vi tror att Brisbane, med så mycket ny infrastruktur som utvecklas jut nu, kommer att vara perfekt som ett "levande labb" för bästa praxis som mäter teknikinnovation. Det kommer att bli en spännande tid för Brisbane och en bra tid för vårt globala yrke att besöka Australien".

BCEC General Manager Bob O’Keeffe AM, säger att FIG Working Week är en av 15 internationella kongressbudvinster för Brisbane hittills i år, med en stark rad andra internationella möten på gång.

”Kongressanläggningen fick uppdraget och äran att arbeta med sin långsiktiga partner, Surveying and Spatial Sciences Institute (SSSI) för ett bra resultat, för att få denna kongress till Brisbane för första gången och jag ser fram emot att välkomna delegater från lantmäterindustrin i världen till en spännande kongress i en energisk och framtida olympisk stad".

"Tourism Australia är glada över att stödja International Federation of Surveyors (FIG) prestigefyllda arbetsvecka, som kommer att hållas i Brisbane 2025, genom vårt budfondsprogram", säger Tourism Australia, vd Phillipa Harrison.

"Att attrahera storskaliga internationella evenemang har en betydande roll att spela både för att skapa global uppmärksamhet för Australiens kapacitet som affärsdestination i världsklass och för att stödja återhämtningen av vår turismindustri i större utsträckning än tidigare".

Brisbane överborgmästare Adrian Schrinner säger att säkra ett betydande internationell event som FIG inte bara stärker stadens besöksekonomi utan också stärker Brisbanes rykte som en ledande Business Event-destination.

"När den globala uppmärksamheten gav oss de olympiska och paralympiska spelen i Brisbane 2032, så är vi glada att också dra nytta av detta momentum och sätta Brisbane på den internationella scenen som en destination i världsklass för affärsevent och deras delegater",  säger Adrian Schrinner .