platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
13-14 september
Möbelmässan Göteborg
tillbaka på Svenska Mässan i höst.
hotellnytt
Countryside Hotels
slog försäljningsrekord trots pandemi.
+200 talare
Ny konferens och mässa
för framtidens sjukvård arrangeras i Stockholm 25 – 26 januari 2023.
nytt jobb
Scandic värvar hotelldirektör
– Roger Pettersson tar över ansvaret för Scandichotellen i Umeå.
29 april - 1 maj
eCarExpo i Friends Arena
laddar om i april.
Almedalsleverantör
Uppstickaren Univid ska bli störst på digitala event
– backas av tunga investerare.
hotellnytt
Norrqvarn Hotell & Konferens
får ny ägare.
ljus i mörkret
Karlstad CCC satte försäljningsrekord i december
sålde för nästan tio miljoner kronor.
tråkigt beslut
Allt för sjön 2022 ställer in
planerar för mars 2023.
kan bli 23,000 deltagare
Arton internationella kongresser
valde Seoul som destinationen.
RSS
rss_icon
Länkar
European Urban Resilience Forum 2021 genomförs på Studio Malmö.

Urban Resilience Forum, Euresfo är idag Europas främsta konferens och forum kring urban resiliens och samlar deltagare från offentlig och privat sektor, NGO:s och akademin.

Årets upplaga kommer bland annat att handla om ”adaptation strategy and Covid-19 recovery” med både presentationer som workshops. Euresfo är en aktiv mötesplats och har ett framåtriktat fokus där erfarenhetsutbyten, skapande av samarbeten och nya nätverk är centralt.

"Årets program är mycket spännande och nu är det fysiska mötet möjligt på riktigt. Vi vill särskilt uppmärksamma ”Workshop:: Adaptation planning for smaller and medium-sized cities”, som kommer att handla om hur små och medelstora kommuner kan närma sig de stora utmaningarna, samarbeta och dra nytta av varandra. Vi kommer också titta på hur andra organisationer, Länsstyrelser, regioner, ”city-networks”, EU, konsulter, med flera, kan stödja och skapa kapacitet. Workshopen inleds med en paneldiskussion med deltagare från mindre kommuner/städer i Sverige, Tyskland och Italien. Gabriella Westheim kommer att utifrån sin nyinrättade tjänst som gemensam säkerhetschef i Ystad, Sjöbo, Tomelilla och Simrishamns kommuner, tala om vilka utmaningar hon ser framför sig. I World Café format får vi alla möjlighet att på ett strukturerat sätt undersöka det komplexa arbetet med klimatanpassning och resiliensarbete, från den mindre kommunens perspektiv", säger Silvia Haslinger Olsson på Nordic Urban Resilience Institute.

"I många olika sammanhang har utmaningen att adressera komplexa frågeställningar diskuterats. Det är allt från att möta global industri, bygg- och planfrågor och nu framför allt arbetet med klimatanpassning. Vi på Nordic Urban Resilience Institute har följt utvecklingen och ser att det finns metoder och hjälp på vägen som går att dra lärdom av, anpassa och applicera. Vi är engagerade och vi är tillgängliga för fortsatt utveckling tillsammans", säger Magnus Qvant på Nordic Urban Resilience Institute.

Konferensen genomförs på Studio i Malmö.


Nordicresilience.com