platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
+1000 deltagare
Norden
ska bli världens mest hållbara och cirkulära region.
föreningar skapar möten
Delat ordförandeskap,
en framgångssaga för Scouterna.
hotellnytt
Steam Hotel tar nästa steg
– förvärvar Actionbad.
RSS
rss_icon
Länkar
European Urban Resilience Forum 2021 genomförs på Studio Malmö.

Urban Resilience Forum, Euresfo är idag Europas främsta konferens och forum kring urban resiliens och samlar deltagare från offentlig och privat sektor, NGO:s och akademin.

Årets upplaga kommer bland annat att handla om ”adaptation strategy and Covid-19 recovery” med både presentationer som workshops. Euresfo är en aktiv mötesplats och har ett framåtriktat fokus där erfarenhetsutbyten, skapande av samarbeten och nya nätverk är centralt.

"Årets program är mycket spännande och nu är det fysiska mötet möjligt på riktigt. Vi vill särskilt uppmärksamma ”Workshop:: Adaptation planning for smaller and medium-sized cities”, som kommer att handla om hur små och medelstora kommuner kan närma sig de stora utmaningarna, samarbeta och dra nytta av varandra. Vi kommer också titta på hur andra organisationer, Länsstyrelser, regioner, ”city-networks”, EU, konsulter, med flera, kan stödja och skapa kapacitet. Workshopen inleds med en paneldiskussion med deltagare från mindre kommuner/städer i Sverige, Tyskland och Italien. Gabriella Westheim kommer att utifrån sin nyinrättade tjänst som gemensam säkerhetschef i Ystad, Sjöbo, Tomelilla och Simrishamns kommuner, tala om vilka utmaningar hon ser framför sig. I World Café format får vi alla möjlighet att på ett strukturerat sätt undersöka det komplexa arbetet med klimatanpassning och resiliensarbete, från den mindre kommunens perspektiv", säger Silvia Haslinger Olsson på Nordic Urban Resilience Institute.

"I många olika sammanhang har utmaningen att adressera komplexa frågeställningar diskuterats. Det är allt från att möta global industri, bygg- och planfrågor och nu framför allt arbetet med klimatanpassning. Vi på Nordic Urban Resilience Institute har följt utvecklingen och ser att det finns metoder och hjälp på vägen som går att dra lärdom av, anpassa och applicera. Vi är engagerade och vi är tillgängliga för fortsatt utveckling tillsammans", säger Magnus Qvant på Nordic Urban Resilience Institute.

Konferensen genomförs på Studio i Malmö.


Nordicresilience.com