platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
hotellnytt
Comfort Hotel Arlanda Airport vinner
“New Hotel Of The Year” och “Comfort Hotel Of The Year”.
Plats för möten
The Park flyttar in i Forskaren
– Förstärker mötesplats för life science
Framtiden är här. Kan du se den?
Svenska Möten
satsar på att utbilda kockar i hållbarhet.
23-25 september
Bokmässans Crimetimetema i höst:
Skrivarskola, snutfika och lögndetektorer.
Framtiden är här
Sigtunahöjden
erbjuder fler laddplatser för alla.
Event skapar möten
40 dagar kvar till Jamboree22
– Sveriges största ungdomsläger.
Nummer 1 bland 50
Hur hållbar är din stad?
Stockholm tar förstaplatsen.
3-årig med 32 platser
Umeå
får ny restaurangutbildning.
World airport award
Helsingfors flygplats
bäst i norra Europa.
RSS
rss_icon
Länkar
European Urban Resilience Forum 2021 genomförs på Studio Malmö.

Urban Resilience Forum, Euresfo är idag Europas främsta konferens och forum kring urban resiliens och samlar deltagare från offentlig och privat sektor, NGO:s och akademin.

Årets upplaga kommer bland annat att handla om ”adaptation strategy and Covid-19 recovery” med både presentationer som workshops. Euresfo är en aktiv mötesplats och har ett framåtriktat fokus där erfarenhetsutbyten, skapande av samarbeten och nya nätverk är centralt.

"Årets program är mycket spännande och nu är det fysiska mötet möjligt på riktigt. Vi vill särskilt uppmärksamma ”Workshop:: Adaptation planning for smaller and medium-sized cities”, som kommer att handla om hur små och medelstora kommuner kan närma sig de stora utmaningarna, samarbeta och dra nytta av varandra. Vi kommer också titta på hur andra organisationer, Länsstyrelser, regioner, ”city-networks”, EU, konsulter, med flera, kan stödja och skapa kapacitet. Workshopen inleds med en paneldiskussion med deltagare från mindre kommuner/städer i Sverige, Tyskland och Italien. Gabriella Westheim kommer att utifrån sin nyinrättade tjänst som gemensam säkerhetschef i Ystad, Sjöbo, Tomelilla och Simrishamns kommuner, tala om vilka utmaningar hon ser framför sig. I World Café format får vi alla möjlighet att på ett strukturerat sätt undersöka det komplexa arbetet med klimatanpassning och resiliensarbete, från den mindre kommunens perspektiv", säger Silvia Haslinger Olsson på Nordic Urban Resilience Institute.

"I många olika sammanhang har utmaningen att adressera komplexa frågeställningar diskuterats. Det är allt från att möta global industri, bygg- och planfrågor och nu framför allt arbetet med klimatanpassning. Vi på Nordic Urban Resilience Institute har följt utvecklingen och ser att det finns metoder och hjälp på vägen som går att dra lärdom av, anpassa och applicera. Vi är engagerade och vi är tillgängliga för fortsatt utveckling tillsammans", säger Magnus Qvant på Nordic Urban Resilience Institute.

Konferensen genomförs på Studio i Malmö.


Nordicresilience.com