platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
Cool konst
Tre dolda kulturgårdar
i Litauens främsta städer.
Flygnytt
AMF investerar 200 miljoner
i flygbolaget BRA.
skapar stark position
Hybrid+,
ny metod för mötesupplevelser lanseras av Göteborg & Co.
Hotellnytt
Scandic rapporterar starkt resultat
och kassaflöde för tredje kvartalet 2021.
öppnar maj 2022
Prisbelönt Auschwitz-utställning
kommer till Malmö.
Framtidens städer
Undersökning:
Lund är en av världens smartaste städer.
30 November–2 december
Följ med Meetings International till IBTM World i Barcelona
Var med när världen öppnar igen.
13–16 november 2022
Krakow blir värd för Icca-kongressen 2022
En enorm framgång inte bara för staden, utan för hela landet.
15 oktober klockan 16:00
Lunds Universitet
får 28 nya professorer.
18-24 oktober
Framtidsvecka: Lunds universitet spanar efter framtida genombrott
Vilka genombrott behövs för att vi ska kunna ta oss an framtiden på bästa sätt?
RSS
rss_icon
Länkar
European Urban Resilience Forum 2021 genomförs på Studio Malmö.

Urban Resilience Forum, Euresfo är idag Europas främsta konferens och forum kring urban resiliens och samlar deltagare från offentlig och privat sektor, NGO:s och akademin.

Årets upplaga kommer bland annat att handla om ”adaptation strategy and Covid-19 recovery” med både presentationer som workshops. Euresfo är en aktiv mötesplats och har ett framåtriktat fokus där erfarenhetsutbyten, skapande av samarbeten och nya nätverk är centralt.

"Årets program är mycket spännande och nu är det fysiska mötet möjligt på riktigt. Vi vill särskilt uppmärksamma ”Workshop:: Adaptation planning for smaller and medium-sized cities”, som kommer att handla om hur små och medelstora kommuner kan närma sig de stora utmaningarna, samarbeta och dra nytta av varandra. Vi kommer också titta på hur andra organisationer, Länsstyrelser, regioner, ”city-networks”, EU, konsulter, med flera, kan stödja och skapa kapacitet. Workshopen inleds med en paneldiskussion med deltagare från mindre kommuner/städer i Sverige, Tyskland och Italien. Gabriella Westheim kommer att utifrån sin nyinrättade tjänst som gemensam säkerhetschef i Ystad, Sjöbo, Tomelilla och Simrishamns kommuner, tala om vilka utmaningar hon ser framför sig. I World Café format får vi alla möjlighet att på ett strukturerat sätt undersöka det komplexa arbetet med klimatanpassning och resiliensarbete, från den mindre kommunens perspektiv", säger Silvia Haslinger Olsson på Nordic Urban Resilience Institute.

"I många olika sammanhang har utmaningen att adressera komplexa frågeställningar diskuterats. Det är allt från att möta global industri, bygg- och planfrågor och nu framför allt arbetet med klimatanpassning. Vi på Nordic Urban Resilience Institute har följt utvecklingen och ser att det finns metoder och hjälp på vägen som går att dra lärdom av, anpassa och applicera. Vi är engagerade och vi är tillgängliga för fortsatt utveckling tillsammans", säger Magnus Qvant på Nordic Urban Resilience Institute.

Konferensen genomförs på Studio i Malmö.


Nordicresilience.com