platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
+1000 deltagare
Norden
ska bli världens mest hållbara och cirkulära region.
föreningar skapar möten
Delat ordförandeskap,
en framgångssaga för Scouterna.
hotellnytt
Steam Hotel tar nästa steg
– förvärvar Actionbad.
RSS
rss_icon
Länkar
Maria Ekberg Brännström, vd på Sara kulturhus, slutar

Maria Ekberg Brännström, vd på Sara kulturhus, kommer att avsluta sin anställning under våren 2022. Samtidigt sker ett byte av styrelseordförande i kulturhusbolaget då Evelina Fahlesson följer sin plan att lämna efter öppningen.

"Det är ett bra läge för någon annan att ta över då verksamheten nu kommer in i ett nytt skede. Jag ska fullfölja mitt uppdrag att bygga en hållbar organisation för framtiden tillsammans med medarbetarna. Jag har också lovat styrelsen att stanna kvar till dess att en ersättare är på plats. Nu fortsätter arbetet med att stärka Sara kulturhus", säger Maria Ekberg Brännström.

Maria Ekberg Brännström började under hösten 2019. Under denna period har Maria varit med i att slutföra bygget, skapat en organisation och öppnat Sara kulturhus. Samtidigt som coronapandemin pågått.

"Detta är ett helt unikt hus som har hela världens blickar på sig. Jag är överväldigad av all den uppmärksamhet Sara kulturhus har fått, såväl nationellt som internationellt. Det känns fantastiskt att ha fått möjligheten att bidra till detta, särskilt med vetskapen om att Sara kulturhus kommer att få en central roll i Skellefteås fortsatta utveckling. Vi är många som kan känna stolthet. Vi är också många som har slitit hårt för att möjliggöra en öppning under extraordinära omständigheter", säger Maria Ekberg Brännström.

Organisationen inom kulturhusbolaget ses nu över och stärks på initiativ av Maria Ekberg Brännström. Under det kommande halvåret kommer en långsiktig organisation att arbetas fram tillsammans med medarbetarna i kulturhusbolaget.

"En viktig del i detta är samarbetet med de verksamheter som är på plats. Att hitta nya arbetssätt och arbetsformer tillsammans. Ett spännande arbete", säger Maria Ekberg Brännström.

"Det är naturligtvis tråkigt att Maria vill sluta, men samtidigt förståeligt. Det har varit en intensiv period och en utmaning att få ihop allt. Alla hennes styrkor och hennes visionära perspektiv har resulterat i ett hus som nu uppmärksammas över hela världen. Hennes stora engagemang och känsla för husets uttryck och gestaltning har varit ovärderlig", säger Evelina Fahlesson, ordförande. Samtidigt väljer Evelina Fahlesson att kliva av som styrelseordförande.

"När jag tillträdde som kommunalråd var tanken att jag skulle vara kvar som ordförande i kulturhusbolaget fram till öppningen av Sara. Nu har Sara kulturhus öppnat och tiden är inne. Jag är glad över att ha fått vara ordförande i bolaget under denna period och den nya ordföranden får vara med i rekryteringen av ny vd", säger Evelina Fahlesson.

 

Rekryteringen av ny vd kommer att startas under hösten. Ny ordförande till kulturhusbolaget utses av kommunfullmäktige under de kommande månaderna.