platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
13-14 september
Möbelmässan Göteborg
tillbaka på Svenska Mässan i höst.
hotellnytt
Countryside Hotels
slog försäljningsrekord trots pandemi.
+200 talare
Ny konferens och mässa
för framtidens sjukvård arrangeras i Stockholm 25 – 26 januari 2023.
nytt jobb
Scandic värvar hotelldirektör
– Roger Pettersson tar över ansvaret för Scandichotellen i Umeå.
29 april - 1 maj
eCarExpo i Friends Arena
laddar om i april.
Almedalsleverantör
Uppstickaren Univid ska bli störst på digitala event
– backas av tunga investerare.
hotellnytt
Norrqvarn Hotell & Konferens
får ny ägare.
ljus i mörkret
Karlstad CCC satte försäljningsrekord i december
sålde för nästan tio miljoner kronor.
tråkigt beslut
Allt för sjön 2022 ställer in
planerar för mars 2023.
kan bli 23,000 deltagare
Arton internationella kongresser
valde Seoul som destinationen.
RSS
rss_icon
Länkar
Maria Ekberg Brännström, vd på Sara kulturhus, slutar

Maria Ekberg Brännström, vd på Sara kulturhus, kommer att avsluta sin anställning under våren 2022. Samtidigt sker ett byte av styrelseordförande i kulturhusbolaget då Evelina Fahlesson följer sin plan att lämna efter öppningen.

"Det är ett bra läge för någon annan att ta över då verksamheten nu kommer in i ett nytt skede. Jag ska fullfölja mitt uppdrag att bygga en hållbar organisation för framtiden tillsammans med medarbetarna. Jag har också lovat styrelsen att stanna kvar till dess att en ersättare är på plats. Nu fortsätter arbetet med att stärka Sara kulturhus", säger Maria Ekberg Brännström.

Maria Ekberg Brännström började under hösten 2019. Under denna period har Maria varit med i att slutföra bygget, skapat en organisation och öppnat Sara kulturhus. Samtidigt som coronapandemin pågått.

"Detta är ett helt unikt hus som har hela världens blickar på sig. Jag är överväldigad av all den uppmärksamhet Sara kulturhus har fått, såväl nationellt som internationellt. Det känns fantastiskt att ha fått möjligheten att bidra till detta, särskilt med vetskapen om att Sara kulturhus kommer att få en central roll i Skellefteås fortsatta utveckling. Vi är många som kan känna stolthet. Vi är också många som har slitit hårt för att möjliggöra en öppning under extraordinära omständigheter", säger Maria Ekberg Brännström.

Organisationen inom kulturhusbolaget ses nu över och stärks på initiativ av Maria Ekberg Brännström. Under det kommande halvåret kommer en långsiktig organisation att arbetas fram tillsammans med medarbetarna i kulturhusbolaget.

"En viktig del i detta är samarbetet med de verksamheter som är på plats. Att hitta nya arbetssätt och arbetsformer tillsammans. Ett spännande arbete", säger Maria Ekberg Brännström.

"Det är naturligtvis tråkigt att Maria vill sluta, men samtidigt förståeligt. Det har varit en intensiv period och en utmaning att få ihop allt. Alla hennes styrkor och hennes visionära perspektiv har resulterat i ett hus som nu uppmärksammas över hela världen. Hennes stora engagemang och känsla för husets uttryck och gestaltning har varit ovärderlig", säger Evelina Fahlesson, ordförande. Samtidigt väljer Evelina Fahlesson att kliva av som styrelseordförande.

"När jag tillträdde som kommunalråd var tanken att jag skulle vara kvar som ordförande i kulturhusbolaget fram till öppningen av Sara. Nu har Sara kulturhus öppnat och tiden är inne. Jag är glad över att ha fått vara ordförande i bolaget under denna period och den nya ordföranden får vara med i rekryteringen av ny vd", säger Evelina Fahlesson.

 

Rekryteringen av ny vd kommer att startas under hösten. Ny ordförande till kulturhusbolaget utses av kommunfullmäktige under de kommande månaderna.