platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
hotellnytt
Comfort Hotel Arlanda Airport vinner
“New Hotel Of The Year” och “Comfort Hotel Of The Year”.
Plats för möten
The Park flyttar in i Forskaren
– Förstärker mötesplats för life science
Framtiden är här. Kan du se den?
Svenska Möten
satsar på att utbilda kockar i hållbarhet.
23-25 september
Bokmässans Crimetimetema i höst:
Skrivarskola, snutfika och lögndetektorer.
Framtiden är här
Sigtunahöjden
erbjuder fler laddplatser för alla.
Event skapar möten
40 dagar kvar till Jamboree22
– Sveriges största ungdomsläger.
Nummer 1 bland 50
Hur hållbar är din stad?
Stockholm tar förstaplatsen.
3-årig med 32 platser
Umeå
får ny restaurangutbildning.
World airport award
Helsingfors flygplats
bäst i norra Europa.
RSS
rss_icon
Länkar
Hotelldestinationen Jimmyz bygger ut innan de har öppnat

Göteborgs nya city-resort-destination med sin karakteristiska fasad växer ur byggnaden redan innan öppning. Den unika byggnaden Kineum beskrivs redan idag som ett nytt landmärke för staden och är ett samarbete mellan NCC som byggherre, Platzer som fastighetsägare och ESS Group som hotelloperatör. Nu startar de ytterligare ett gemensamt projekt – bygget av en meeting och event-konsertsal på över 500 m². Pricken över i-et blir en takterrass och pool på taket av tillbyggnaden.

”Vi på ESS Group brinner för destinationsutveckling och vårt mål är alltid att förbättra gästupplevelsen. Vi lägger mycket tid och kraft på att analysera den feedback vi får från våra gäster, den ligger till grund för hur vi väljer att utveckla alla våra destinationer. Genom åren har vi gjort otaliga renoveringar och tillbyggnader på våra befintliga destinationer. Med det sagt har vi aldrig tidigare börjat bygga ut en destination redan innan öppning… det är att ta det till en ny nivå även för oss. Och nya nivåer är vägen fram för Jimmyz”, säger Jonas Stenberg, vd ESS Group.

Jimmyz Hotel & Resort skapas inte bara för hotellresenärer, utan blir också ett vardagsrum för alla de kontorshyresgäster som flyttar in i huset. Ett spännande möte där man hoppas på många synergier kring service och nätverkande, cirka 800 kontorshyresgäster och en city-resort i ett och samma hus. Jimmyz bjuder på 233 rum fördelat på två hotellkoncept, en pool club på skrapans två översta våningar, en skybar och restaurang 100 m upp i luften, ytterligare två restaurangkoncept i lobbyplan och så en uppsjö av aktiviteter såsom biljardbord, pingpong, blomsterbutiker och golfsimulatorer.

”Vi har redan från start haft en uttalad ambition om att skapa en destination där våra gäster kan stanna i 48H och lämna oss med samma känsla man kan få när man reser ifrån en storstad, att man inte hunnit se allt och måste tillbaka. Därför har vi hela tiden haft ett högt fokus på upplevelseutbudet i huset och med den stora meeting & eventsalen känns destinationen komplett. Nu kan vi även erbjuda en unik upplevelse även för stora mötesgrupper. På helgerna får vi en härlig musikteaterscen och möjligheten att göra vår variant på den ultimata bioupplevelsen. Dessutom ger vi våra gäster och alla göteborgare ytterligare en fantastisk takterrass mitt i stadskärnan”, säger Jimmy Olsson, vd för Jimmyz.

Destinationen är redan sen tidigare utrustat med en stor mötesanläggning som sträcker sig över två våningsplan i skrapan. Här finns flera mötes- och styrelserum som skall verka för att attrahera övernattande konferenser men också som en viktig del i utbudet för Platzers kontorsgäster som erbjuds fina mötesrum i samma hus. Största salen i skrapan tar 160 personer. Men detta räcker inte när man nu börjar förstå intresset för den här nya destinationen. Den nya utbyggnaden skall komplettera utbudet och ge destinationen möjlighet att ta emot ännu större grupper.

”Ambitionen var initialt att bygga en flexibel multisal med kapacitet för över 500 personer, men formen på byggnaden gjorde att vi tidigt såg att lokalen inte skulle bli bäst i sin genre. Och ambitionen med Jimmyz är att vi vill förändra sättet att bygga hotelldestinationer och skapa upplevelser. Därför tog vi beslutet att göra något helt annat, något som blir unikt. Vi lägger fokus på att skapa regionens bästa sal för föreläsningar för 250 personer, vi terrasserar för att nå ultimata siktlinjer mot scen och lyfter in lyxiga fåtöljer och fotpallar för maximal komfort. Salen skall även nyttjas som biosalong samt för konsert och showverksamhet. För att summera, ännu mer starka upplevelser för ännu fler gäster!”, sägerJimmy Olsson.

Jimmyz Hotel & Resort har redan nu öppnat upp för mötes- och eventbokningar och i november 2022 välkomnar de sina första gäster.