platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
+1000 deltagare
Norden
ska bli världens mest hållbara och cirkulära region.
föreningar skapar möten
Delat ordförandeskap,
en framgångssaga för Scouterna.
hotellnytt
Steam Hotel tar nästa steg
– förvärvar Actionbad.
RSS
rss_icon
Länkar
Hotelldestinationen Jimmyz bygger ut innan de har öppnat

Göteborgs nya city-resort-destination med sin karakteristiska fasad växer ur byggnaden redan innan öppning. Den unika byggnaden Kineum beskrivs redan idag som ett nytt landmärke för staden och är ett samarbete mellan NCC som byggherre, Platzer som fastighetsägare och ESS Group som hotelloperatör. Nu startar de ytterligare ett gemensamt projekt – bygget av en meeting och event-konsertsal på över 500 m². Pricken över i-et blir en takterrass och pool på taket av tillbyggnaden.

”Vi på ESS Group brinner för destinationsutveckling och vårt mål är alltid att förbättra gästupplevelsen. Vi lägger mycket tid och kraft på att analysera den feedback vi får från våra gäster, den ligger till grund för hur vi väljer att utveckla alla våra destinationer. Genom åren har vi gjort otaliga renoveringar och tillbyggnader på våra befintliga destinationer. Med det sagt har vi aldrig tidigare börjat bygga ut en destination redan innan öppning… det är att ta det till en ny nivå även för oss. Och nya nivåer är vägen fram för Jimmyz”, säger Jonas Stenberg, vd ESS Group.

Jimmyz Hotel & Resort skapas inte bara för hotellresenärer, utan blir också ett vardagsrum för alla de kontorshyresgäster som flyttar in i huset. Ett spännande möte där man hoppas på många synergier kring service och nätverkande, cirka 800 kontorshyresgäster och en city-resort i ett och samma hus. Jimmyz bjuder på 233 rum fördelat på två hotellkoncept, en pool club på skrapans två översta våningar, en skybar och restaurang 100 m upp i luften, ytterligare två restaurangkoncept i lobbyplan och så en uppsjö av aktiviteter såsom biljardbord, pingpong, blomsterbutiker och golfsimulatorer.

”Vi har redan från start haft en uttalad ambition om att skapa en destination där våra gäster kan stanna i 48H och lämna oss med samma känsla man kan få när man reser ifrån en storstad, att man inte hunnit se allt och måste tillbaka. Därför har vi hela tiden haft ett högt fokus på upplevelseutbudet i huset och med den stora meeting & eventsalen känns destinationen komplett. Nu kan vi även erbjuda en unik upplevelse även för stora mötesgrupper. På helgerna får vi en härlig musikteaterscen och möjligheten att göra vår variant på den ultimata bioupplevelsen. Dessutom ger vi våra gäster och alla göteborgare ytterligare en fantastisk takterrass mitt i stadskärnan”, säger Jimmy Olsson, vd för Jimmyz.

Destinationen är redan sen tidigare utrustat med en stor mötesanläggning som sträcker sig över två våningsplan i skrapan. Här finns flera mötes- och styrelserum som skall verka för att attrahera övernattande konferenser men också som en viktig del i utbudet för Platzers kontorsgäster som erbjuds fina mötesrum i samma hus. Största salen i skrapan tar 160 personer. Men detta räcker inte när man nu börjar förstå intresset för den här nya destinationen. Den nya utbyggnaden skall komplettera utbudet och ge destinationen möjlighet att ta emot ännu större grupper.

”Ambitionen var initialt att bygga en flexibel multisal med kapacitet för över 500 personer, men formen på byggnaden gjorde att vi tidigt såg att lokalen inte skulle bli bäst i sin genre. Och ambitionen med Jimmyz är att vi vill förändra sättet att bygga hotelldestinationer och skapa upplevelser. Därför tog vi beslutet att göra något helt annat, något som blir unikt. Vi lägger fokus på att skapa regionens bästa sal för föreläsningar för 250 personer, vi terrasserar för att nå ultimata siktlinjer mot scen och lyfter in lyxiga fåtöljer och fotpallar för maximal komfort. Salen skall även nyttjas som biosalong samt för konsert och showverksamhet. För att summera, ännu mer starka upplevelser för ännu fler gäster!”, sägerJimmy Olsson.

Jimmyz Hotel & Resort har redan nu öppnat upp för mötes- och eventbokningar och i november 2022 välkomnar de sina första gäster.