platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
Cool konst
Tre dolda kulturgårdar
i Litauens främsta städer.
Flygnytt
AMF investerar 200 miljoner
i flygbolaget BRA.
skapar stark position
Hybrid+,
ny metod för mötesupplevelser lanseras av Göteborg & Co.
Hotellnytt
Scandic rapporterar starkt resultat
och kassaflöde för tredje kvartalet 2021.
öppnar maj 2022
Prisbelönt Auschwitz-utställning
kommer till Malmö.
Framtidens städer
Undersökning:
Lund är en av världens smartaste städer.
30 November–2 december
Följ med Meetings International till IBTM World i Barcelona
Var med när världen öppnar igen.
13–16 november 2022
Krakow blir värd för Icca-kongressen 2022
En enorm framgång inte bara för staden, utan för hela landet.
15 oktober klockan 16:00
Lunds Universitet
får 28 nya professorer.
18-24 oktober
Framtidsvecka: Lunds universitet spanar efter framtida genombrott
Vilka genombrott behövs för att vi ska kunna ta oss an framtiden på bästa sätt?
RSS
rss_icon
Länkar
Nyexpanderade Scandic Luleå är stadens största hotell – inleder rekryteringsfas

En av Scandics största expansioner i norra Sverige står nu klart. En helt ny byggnad med nio våningar och 112 rum reser sig över Mjölkudden i Luleå. Även den befintliga hotellbyggnaden har fått en noga planerad uppgradering och Scandic Luleå kan nu också visa upp, utöver nybyggda- och renoverade hotellrum, nya konferensrum, en helt ny restaurang och relaxavdelning med gym samt större poolområde. Därmed är Scandic Luleå stadens största hotell med 273 hotellrum och moderna faciliteter. Samtidigt inleder Hotelldirektör, Jenny Erikson en rekryteringsfas i takt med att restriktioner lättas.

För 1,5 år sedan togs det första spadtaget för vad som nu är Luleås största hotell. Den nya hotelldelen med dess svarta, schackliknande fasad är 25 meter hög, består av nio våningar med 112 moderna hotellrum och har snabbt blivit ett nytt landmärke i Luleå. För att säkerställa att hotellet har en så minimal klimatpåverkan som möjligt, en viktig del av Scandic och fastighetsägaren Pandox hållbarhetskrav, har den nya byggnaden BREEAM-certifierats enligt nivån Very Good och är konstruerad med klimatvänliga material. Certifieringen ställer höga krav på alltifrån avfall och energi även om Scandics Luleå sedan tidigare, endast använder 100% förnybar energi.

"Just nu är jag fylld av en sprudlande glädje då vi äntligen har genomfört en stor expansion av Scandic Luleå som ger oss en helt ny plattform att växa och attrahera nya gäster och medarbetare. Tillsammans med vår nya niovåningsbyggnad med sin svarta schackliknande fasad, nya konferensrum, ny restaurang och en utökad relaxavdelning gör att vi tillför en helt ny kapacitet till Luleå, vilket är jätteviktigt för att attrahera både nationell och internationell turism till vår fantastiska destination", säger Jenny Erikson, Hotelldirektör på nyrenoverade Scandic Luleå.

Den nya hotelldelen knyter ihop de två hotellfasaderna och den breda bryggan mellan huskropparna huserar hotellets nya restaurang och konferensrum. I samband med renoveringen av Scandic Luleå har användningen av lokala producenter varit av största vikt. Exempelvis kommer de nya hotellrummens toalettmoduler från ett företag i Kalix och tapeterna på hotellrummen illustrerar Luleå med omnejd.

Luleå är Norrlands livskraftigaste stad och hotellets placering vid Luleås näringslivspark möjliggör nu ytterligare goda möjligheter att locka nationella och internationella besökare till staden och hotellet. I och med expansionen innebär detta att Scandic kommer att rekrytera nya medarbetare till hotellet. I spåren av pandemin råder det en allmän kompetensbrist i den svenska besöksnäringen, då många under pandemin har bytt bransch eller börjat studera. Scandic Luleå räknar med att hotellet i nuläget behöver rekrytera 4–5 tjänster givet hotellets expansion.

"Just nu råder det en allmän kompetensbrist i besöksnäringen. Vi har lyckats återrekrytera medarbetare till hotellet vilket känns helt fantastiskt och nu ger jag mig ut på jakt efter 4–5 nya talanger för att bygga ett ännu starkare lag. Att restriktionerna nu lättas i slutet av september är en jätteviktig signal om framtidstro som jag tar med mig in i rekryteringsfasen då vi har en spännande höst framför oss med ett uppdämt intresse från både företags- och fritidsresenärer", säger Jenny Erikson.

 

Fakta om Scandic Luleå

Antal rum: 273

Antal nya hotellrum: 112

Antal konferensrum: 8

Ny relaxavdelning med bastu, gym och utökat poolområde

Antal våningar i den nya hotelldelen: 9, varav 7 våningar hotellrum

Miljöcertifiering: BREEAM, nivå Very Good

Miljöcertifiering Svanen: nybyggnationen planeras att certifieras under 2022.

Hotellet drivs av 100% förnybar el