platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
Cool konst
Tre dolda kulturgårdar
i Litauens främsta städer.
Flygnytt
AMF investerar 200 miljoner
i flygbolaget BRA.
skapar stark position
Hybrid+,
ny metod för mötesupplevelser lanseras av Göteborg & Co.
Hotellnytt
Scandic rapporterar starkt resultat
och kassaflöde för tredje kvartalet 2021.
öppnar maj 2022
Prisbelönt Auschwitz-utställning
kommer till Malmö.
Framtidens städer
Undersökning:
Lund är en av världens smartaste städer.
30 November–2 december
Följ med Meetings International till IBTM World i Barcelona
Var med när världen öppnar igen.
13–16 november 2022
Krakow blir värd för Icca-kongressen 2022
En enorm framgång inte bara för staden, utan för hela landet.
15 oktober klockan 16:00
Lunds Universitet
får 28 nya professorer.
18-24 oktober
Framtidsvecka: Lunds universitet spanar efter framtida genombrott
Vilka genombrott behövs för att vi ska kunna ta oss an framtiden på bästa sätt?
RSS
rss_icon
Länkar
Gianluca Buongiorno, AIM Group: ”Eventindustrin upplever en kraftig omstart – stora evenemang kommer tillbaka till det personliga mötet”

ÅRETS SISTA MÅNADER visar sig vara en viktig tid för AIM Group International, med en kraftig omstart med personliga evenemang inklusive många internationella kongresser med många deltagare. Från slutet av augusti till december hanterar AIM Group 35 stora evenemang (med fler än 100 deltagare) och som totalt som omfattar cirka 15 000 deltagare. Alla evenemangstyper är involverade: förenings- och företagsmöten (pharma och non-pharma), CME-kurser, DMC-aktiviteter och incentiveresor (även internationella). Flera av dessa evenemang äger rum virtuellt, men allt oftare i hybridformat, med stort personligt deltagande.

”Vi upplever ett entusiastiskt utveckling av det personliga mötet från föreningar och företagskunder men också från kongressdelegaterna, glada att få resa igen, träffa sina internationella kollegor ansikte mot ansikte, utbyta idéer, chatta fritt och stärka nya relationer i en säker miljö”, säger Gianluca Buongiorno, president AIM Group International. ”Säkerhet är ett stort problem, alla skyddande och förebyggande åtgärder vidtas, och vi märker att delegaterna känner sig väldigt bekväma och självsäkra och snabbt vänjer sig vid en ny normalitet”.

Stora evenemang har varit framgångsrikt organiserade som den europeiska ESOT-kongressen 2021 som samlade 1 200 delegater  i Milano tillsammans med 1 400 delegater online. Cibus International Food Fair i Parma, generalförsamlingen och Scientific Symposium (GASS) från International Union of Radio Science är andra viktiga kongresser som planeras i Europa: (Österrike, Belgien, Italien, Portugal, etcetera.). Ett annat kommande evenemang är till och med en incentivegrupp från Mexiko till Portugal.

”Vi är verkligen glada över vad vi har åstadkommit så här långt. Vår förmåga att stödja kunder som fattar viktiga beslut i ett mycket svårt sammanhang, vår förmåga att förändras och anpassa oss med flexibilitet, vår snabbhet och tillgänglighet har gjort att vi har bibehållit långsiktiga kundrelationer och skaffat nya kunder och evenemang. Sedan pandemin har vi experimenterat tillsammans med våra kunder och hjälpt dem att utveckla nya lösningar, format och tekniker. Vi har nått fantastiska resultat, till exempel SIAARTI ICare-turnén eller FIMP House fick nyligen fina erkännanden med internationella innovationspriser”, säger Buongiorno.

”Hos oss på AIM Group har vi en besatthet: att få eventen att vara framgångsrika, se till att deltagarna är säkra, engagerade och nöjda och behålla dessa förändringar när vi går in på vägen till det nya normala. Inför våra nya verkligheter är vi fast beslutna att slutföra omvandlingen och driva den framåt, mot ett nytt sätt att designa evenemang och stödja kunder. Allt handlar om uthållighet, för efter att vi förberett oss för den inledande fasen är utmaningen nu att fullfölja hela processen, trots svårigheterna. Vi är säkra på att återhämtningen av Business Events-industrin, dess nya ansikte och identitet kommer att skapas om vi  bara inte släpper på vår besatthet för att få det att hända”, säger Gianluca Buongiorno.

 

Bilden: Gianluca Buongiorno, president AIM Group International.