platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
hotellnytt
Comfort Hotel Arlanda Airport vinner
“New Hotel Of The Year” och “Comfort Hotel Of The Year”.
Plats för möten
The Park flyttar in i Forskaren
– Förstärker mötesplats för life science
Framtiden är här. Kan du se den?
Svenska Möten
satsar på att utbilda kockar i hållbarhet.
23-25 september
Bokmässans Crimetimetema i höst:
Skrivarskola, snutfika och lögndetektorer.
Framtiden är här
Sigtunahöjden
erbjuder fler laddplatser för alla.
Event skapar möten
40 dagar kvar till Jamboree22
– Sveriges största ungdomsläger.
Nummer 1 bland 50
Hur hållbar är din stad?
Stockholm tar förstaplatsen.
3-årig med 32 platser
Umeå
får ny restaurangutbildning.
World airport award
Helsingfors flygplats
bäst i norra Europa.
RSS
rss_icon
Länkar
Karin Franssons Mentorpris 2021 tilldelas Jenny Roshage-Theander, Näsby Slott

Jenny Roshage-Theander, restaurangchef på Näsby Slott har tilldelats Karin Franssons Mentorpris 2021 under morgonens prisutdelning på Restaurangakademien i Stockholm. År 2012 instiftade Årets Kock detta pris uppkallat efter Karin Fransson som syftar till att belöna mentorer som i sitt arbete och ledarskap bidragit till att lyfta och utveckla kvinnliga kockar.

"Jag är extremt glad och stolt. Att få bli uppmärksammad för sitt arbete gentemot mina medarbetare är enormt stort. Både Karin Fransson och tidigare pristagare och övriga nominerade är alla stora förebilder i branschen och jag är otroligt glad att få vara en del av det".

 

Juryns motivering till årets vinnare lyder:

Jenny Roshage-Theander är en förebild för kvinnor i köket, en glädjespridare med ett brett kunskapsregister inom restaurang. Hon är en integrerande och tillgänglig ledare som stöttar sin personal. Jenny Roshage-Theander arbetar ödmjukt i det tysta med sitt mentorskap, hon peppar och lyfter framför allt unga i branschen.

Efter snart 15 år inom hotell- och restaurangbranschen har Jenny en gedigen bakgrund som kock, konditor och varit med och drivit ett flertal restauranger. Utöver detta är hon även sommelier. De senare åren har ledarskap och konceptutveckling inom restaurang och hotell varit hennes stora fokus och passion.

"Jag tror att om vi ska förbättra vår bransch krävs det att chefer väljer att bli ledare. Jag vill bygga arbetsplatser där våra medarbetare är i fokus. Mår de bra och trivs kommer både lönsamhet och nöjda gäster som ett resultat", säger Jenny Roshage-Theander.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------Om Karin Franssons Mentorpris

År 2012 instiftade Årets Kock ett mentorpris uppkallat efter Karin Fransson som syftar till att belöna mentorer som i sitt arbete bidragit till att lyfta och utveckla kvinnliga kockar. Sedan 2018 ansvarar Restaurangakademien för mentorpriset.


Om Näsby Slott

Näsby slott som har anor från 1600-talet är en plats med vackra salonger, takmålningar och kristallkronor. Slottet kallas även festernas slott och här finns Lilla Slottskrogen och ett vincafé i slottets vinkällare utöver slottsmatsalen där fest- och konferensgäster serveras. Här är menyerna levande och anpassas efter säsong. På våren och sommaren är jordgubbar, nässlor, sparris och andra primörer som godast, på hösten tas egna äpplen från slottsträdgården in i matlagningen. På vinterhalvåret ligger fokus på inläggning, gravning och rökning. Att vinerna på vinlistan kommer från seriösa vinbönder med hantverket i fokus är en självklarhet.