platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
hotellnytt
Countryside Hotels
slog försäljningsrekord trots pandemi.
+200 talare
Ny konferens och mässa
för framtidens sjukvård arrangeras i Stockholm 25 – 26 januari 2023
nytt jobb
Scandic värvar hotelldirektör
– Roger Pettersson tar över ansvaret för Scandichotellen i Umeå.
29 april - 1 maj
eCarExpo i Friends Arena
laddar om i april.
Almedalsleverantör
Uppstickaren Univid ska bli störst på digitala event
– backas av tunga investerare.
hotellnytt
Norrqvarn Hotell & Konferens
får ny ägare.
ljus i mörkret
Karlstad CCC satte försäljningsrekord i december
sålde för nästan tio miljoner kronor.
tråkigt beslut
Allt för sjön 2022 ställer in
planerar för mars 2023.
kan bli 23,000 deltagare
Arton internationella kongresser
valde Seoul som destinationen.
+ Världsmiljödagen
Stockholmsmässan
platsen för FN:s miljömöte Stockholm+50.
RSS
rss_icon
Länkar
Stark orderingång på Stockholmsmässan inför 2022

Efter 18 tuffa månader blickar Stockholmsmässan fram emot att 2022 åter kunna arrangera mässor och event fullt ut i anläggningen, detta tack vare att restriktionerna för antalet deltagare på inomhusevenemang hävs den 29 september. Inför 2022 är bokningsläget för våren mycket bra med 72 procent av ytorna som är sålda på mässorna från januari till april. Det gäller Formex, Stockholm Furniture & Light Fair, Antikmässan, Allt för sjön, Nordiska Trädgårdar, GastroNord & Vinordic Wine Challenge och Nordbygg.

De positiva signalerna att mässanläggningar från den 29 september kan arrangera större mässor och åter välkomna kunder och besökare märktes direkt på Stockholmsmässan. Samtalen från utställare och arrangörer ökade omedelbart, självklart med många frågor men framförallt med önskan att få ställa ut eller arrangera event i hallarna.

"Det är härligt att se att efterfrågan och intresset för mässor är fortsatt stort. Människor längtar efter att samlas, titta på produkter, träffa branschkollegor och göra affärer. Mässor är den självklara platsen för många branscher för just detta". säger Camilla Hållbro, kommersiell chef, Stockholmsmässan.

Det gynnsamma bokningsläget är en trend för samtliga mässor. Det är ett tydligt tecken på utställarnas längtan och behov av att åter träffa sina kunder och besökare på en mässa. På bara en dryg vecka, sedan beskedet kom, har säljarna på Stockholmsmässan arbetat hårt med att bekräfta utställningsytor. Idag är 72 procent av ytan på vårens mässor bokade och sålda.

Självklart fortsätter Stockholmsmässan att erbjuda säkra och trygga arrangemang som tack vare samarbetet med övriga mässarrangörer genererat säkerhetskonceptet ”Vi ses säkert”: Det innebär att en rad nya rutiner och säkerhetsåtgärder infördes inför öppnandet efter sommaren. Säkerhetsarbetet kommer att fortgå så att utställare och besökare garanterat kan känna sig trygga. Stockholmsmässan är dessutom även Covid-19 certifierad.

Under 2020 och 2021 har Stockholmsmässan haft aktiviteter på mässan med flera filminspelningar, fortsatt padelanläggning i Hall B, stjärnkocken Sebastian Gibrand med Team Sweden som tränar för fullt inför Bocuse d’Or med mera. I oktober genomförs den första regelrätta mässan sedan Stockholmsmässan stängde ner under Allt för sjön 2019. Den 27-28 oktober går Sectech, en säkerhetsmässa som är slutsåld och till och med har kö på utställare som vill medverka.