platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
och vinnaren är...
Tre kommuner
tävlar om att bli Sveriges DigitaliseringsKommun.
året-runt-destination
Skytteholm Hotell & Konferens expanderar
– bygger Nordiskt Spa och padelbanor.
nytt uppdrag
Andrea Jovell
på ny post i turismorganisationen SNDMO.
20 våningar högt
Sara kulturhus
– trä, hållbarhet och Spider-Man.
fint pris utdelat
Karin Franssons Mentorpris 2021
tilldelas Jenny Roshage-Theander, Näsby Slott.fint pris utdelat
Flygnytt
Emirates
vill anställa 3 500 nya medarbetare.
ny infrastruktur
Utvecklingsprojekt i Halmstad
får 200 000 kronor.
omvärldsanalys
Var flexibel, kreativ
och hitta nya sätt att underlätta för nätverken säger ABPCO:s undersökning.
flygnytt
Finnair störst på direktflyg till Asien
och USA från Arlanda: Erbjuder nu även direkttrafik till Los Angeles och New York.
hotellnytt
Scandic
fortsätter att utbilda morgondagens ledare.
RSS
rss_icon
Länkar
Satsning på evenemangsstaden Malmö med ny festival på Sibbarp

I maj nästa år ska en ny festival ska äga rum i Malmö, South Ocean Festival. Platsen blir Sibbarp och fokus ska ligga på musik, mat och dryck. Till evenemanget förväntas stora världsartister och besökare från hela Öresundsregionen.

South Ocean Festival är tänkt att bli ett återkommande evenemang med premiär 2022. Ambitionerna är höga, festivalen ska bli regionens mest attraktiva event som ska locka några av världens största artister till Malmö och erbjuda mat, dryck och servering i toppklass. Men det lokala perspektivet saknas inte, festivalen ska också uppmärksamma talangfulla lokala artister samt mat- och dryckesproducenter i Skåne. Ett mål är att stärka Malmös varumärke och profil såväl nationellt som internationellt.

På sitt sammanträde beslutade kommunstyrelsen att stötta evenemanget med 500 000 kronor under 2022 för genomförandet samt med 1 750 000 kronor som ett garantibelopp kopplat till antalet sålda biljetter, som ska återbetalas enligt en trappmodell. Om festivalen inte kan arrangeras under nästa år på grund av coronapandemin kommer den att skjutas upp till 2023.

"Festivaler, konserter och kongresser bidrar till att göra Malmö till en attraktiv evenemangsstad och är positivt för besöksnäringen och de arbetstillfällen den skapar. Men det är också en näring som har drabbats hårt av pandemin. Med stödet till festivalen hoppas vi ge branschen en skjuts och Malmöborna något att se fram emot i spåren av pandemin", säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande.

"När samhället återstartar efter pandemin är det oerhört viktigt att stärka Malmös besöksnäring som drabbats hårt av coronakrisen. En musikfestival i världsklass ökar Malmös attraktivitet, stärker stadens kultur- och näringsliv, och skapar viktiga arbetstillfällen till Malmöborna", säger Roko Kursar (L), kommunstyrelsens förste vice ordförande.