platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
hotellnytt
Countryside Hotels
slog försäljningsrekord trots pandemi.
+200 talare
Ny konferens och mässa
för framtidens sjukvård arrangeras i Stockholm 25 – 26 januari 2023
nytt jobb
Scandic värvar hotelldirektör
– Roger Pettersson tar över ansvaret för Scandichotellen i Umeå.
29 april - 1 maj
eCarExpo i Friends Arena
laddar om i april.
Almedalsleverantör
Uppstickaren Univid ska bli störst på digitala event
– backas av tunga investerare.
hotellnytt
Norrqvarn Hotell & Konferens
får ny ägare.
ljus i mörkret
Karlstad CCC satte försäljningsrekord i december
sålde för nästan tio miljoner kronor.
tråkigt beslut
Allt för sjön 2022 ställer in
planerar för mars 2023.
kan bli 23,000 deltagare
Arton internationella kongresser
valde Seoul som destinationen.
+ Världsmiljödagen
Stockholmsmässan
platsen för FN:s miljömöte Stockholm+50.
RSS
rss_icon
Länkar
Satsning på evenemangsstaden Malmö med ny festival på Sibbarp

I maj nästa år ska en ny festival ska äga rum i Malmö, South Ocean Festival. Platsen blir Sibbarp och fokus ska ligga på musik, mat och dryck. Till evenemanget förväntas stora världsartister och besökare från hela Öresundsregionen.

South Ocean Festival är tänkt att bli ett återkommande evenemang med premiär 2022. Ambitionerna är höga, festivalen ska bli regionens mest attraktiva event som ska locka några av världens största artister till Malmö och erbjuda mat, dryck och servering i toppklass. Men det lokala perspektivet saknas inte, festivalen ska också uppmärksamma talangfulla lokala artister samt mat- och dryckesproducenter i Skåne. Ett mål är att stärka Malmös varumärke och profil såväl nationellt som internationellt.

På sitt sammanträde beslutade kommunstyrelsen att stötta evenemanget med 500 000 kronor under 2022 för genomförandet samt med 1 750 000 kronor som ett garantibelopp kopplat till antalet sålda biljetter, som ska återbetalas enligt en trappmodell. Om festivalen inte kan arrangeras under nästa år på grund av coronapandemin kommer den att skjutas upp till 2023.

"Festivaler, konserter och kongresser bidrar till att göra Malmö till en attraktiv evenemangsstad och är positivt för besöksnäringen och de arbetstillfällen den skapar. Men det är också en näring som har drabbats hårt av pandemin. Med stödet till festivalen hoppas vi ge branschen en skjuts och Malmöborna något att se fram emot i spåren av pandemin", säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande.

"När samhället återstartar efter pandemin är det oerhört viktigt att stärka Malmös besöksnäring som drabbats hårt av coronakrisen. En musikfestival i världsklass ökar Malmös attraktivitet, stärker stadens kultur- och näringsliv, och skapar viktiga arbetstillfällen till Malmöborna", säger Roko Kursar (L), kommunstyrelsens förste vice ordförande.