platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
nytt jobb
Therese Johansson
ny hotelldirektör för Quality Hotel View i Hyllie.
10-11 september
Malmö blir värd
för sommarfinalen av League of Legends European Championships.
hotellnytt
Från 50 till över 300 medarbetare på några månader
- Jacy’z Hotel & Resort skapar arbetstillfällen.
forskning skapar möten
Mångmiljonsatsning
på svensk handelsforskning.
event skapar möten
Stort medieintresse
och stark turistekonomisk omsättning för SM-veckan Piteå.
23-25 november
Nordens största forum
för debatt och samtal om mänskliga rättigheter till Helsingborg 2023.
Hotellnytt
Scandic och Niam
bakom totalrenovering av Ariadne hotell i Värtahamnen.
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
hotellnytt
Comfort Hotel Arlanda Airport vinner
“New Hotel Of The Year” och “Comfort Hotel Of The Year”.
Plats för möten
The Park flyttar in i Forskaren
– Förstärker mötesplats för life science
RSS
rss_icon
Länkar
Satsning på evenemangsstaden Malmö med ny festival på Sibbarp

I maj nästa år ska en ny festival ska äga rum i Malmö, South Ocean Festival. Platsen blir Sibbarp och fokus ska ligga på musik, mat och dryck. Till evenemanget förväntas stora världsartister och besökare från hela Öresundsregionen.

South Ocean Festival är tänkt att bli ett återkommande evenemang med premiär 2022. Ambitionerna är höga, festivalen ska bli regionens mest attraktiva event som ska locka några av världens största artister till Malmö och erbjuda mat, dryck och servering i toppklass. Men det lokala perspektivet saknas inte, festivalen ska också uppmärksamma talangfulla lokala artister samt mat- och dryckesproducenter i Skåne. Ett mål är att stärka Malmös varumärke och profil såväl nationellt som internationellt.

På sitt sammanträde beslutade kommunstyrelsen att stötta evenemanget med 500 000 kronor under 2022 för genomförandet samt med 1 750 000 kronor som ett garantibelopp kopplat till antalet sålda biljetter, som ska återbetalas enligt en trappmodell. Om festivalen inte kan arrangeras under nästa år på grund av coronapandemin kommer den att skjutas upp till 2023.

"Festivaler, konserter och kongresser bidrar till att göra Malmö till en attraktiv evenemangsstad och är positivt för besöksnäringen och de arbetstillfällen den skapar. Men det är också en näring som har drabbats hårt av pandemin. Med stödet till festivalen hoppas vi ge branschen en skjuts och Malmöborna något att se fram emot i spåren av pandemin", säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande.

"När samhället återstartar efter pandemin är det oerhört viktigt att stärka Malmös besöksnäring som drabbats hårt av coronakrisen. En musikfestival i världsklass ökar Malmös attraktivitet, stärker stadens kultur- och näringsliv, och skapar viktiga arbetstillfällen till Malmöborna", säger Roko Kursar (L), kommunstyrelsens förste vice ordförande.