platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
hotellnytt
Comfort Hotel Arlanda Airport vinner
“New Hotel Of The Year” och “Comfort Hotel Of The Year”.
Plats för möten
The Park flyttar in i Forskaren
– Förstärker mötesplats för life science
Framtiden är här. Kan du se den?
Svenska Möten
satsar på att utbilda kockar i hållbarhet.
23-25 september
Bokmässans Crimetimetema i höst:
Skrivarskola, snutfika och lögndetektorer.
Framtiden är här
Sigtunahöjden
erbjuder fler laddplatser för alla.
Event skapar möten
40 dagar kvar till Jamboree22
– Sveriges största ungdomsläger.
Nummer 1 bland 50
Hur hållbar är din stad?
Stockholm tar förstaplatsen.
3-årig med 32 platser
Umeå
får ny restaurangutbildning.
World airport award
Helsingfors flygplats
bäst i norra Europa.
RSS
rss_icon
Länkar
Öppningen av Sara kulturhus sänds digitalt

Onsdag 8 september klockan 14.00 smygöppnar Sara kulturhus sina dörrar. På grund av den ökade smittspridningen av corona kommer öppningen att sändas digitalt.

"Eftersom smittspridningen tyvärr ökar igen vill jag uppmana alla intresserade att i första hand följa sändningen digitalt. Men huset kommer att stå i minst 100 år så det finns gott om tillfällen att besöka oss framöver", säger Maria Ekberg Brännström, vd på Sara kulturhus.

Den digitala livesändningen kommer att ge en fullödig bild av hela invigningen och utgår från Sara studio där samtal kommer att föras med allt från husets arkitekter och programansvariga till medarbetare från husets verksamheter och besökare utifrån. En flygande reporter kommer dessutom att låta tittarna följa med runt i huset och på så vis ge en bild av både byggnaden och allt som händer under öppningsdagen.

"Förutom själva programmet kommer tittarna att bjudas på en del spontaniteter i form av uppträdanden och samtal runt om i huset. Det ska vara en sändning där målet är att göra skillnaden så liten som möjligt mellan att vara på plats och att vara med digitalt", säger Maria Ekberg Brännström.

The Wood Hotel, som är en del av byggnadskomplexet Sara kulturhus, öppnar för allmänheten och boende den 14 oktober. Färdiga delar av hotellet kommer att vara tillgängliga för media den 8 september.

Den digitala sändningen kommer att pågå mellan 14.00 och 17.30 onsdagen den 8 september. Den går att följa på Skellefteå Swedens youtubekanal och på facebooksidan @skelleftea.se.