platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
+1000 deltagare
Norden
ska bli världens mest hållbara och cirkulära region.
föreningar skapar möten
Delat ordförandeskap,
en framgångssaga för Scouterna.
hotellnytt
Steam Hotel tar nästa steg
– förvärvar Actionbad.
här kan man skapa kongresser
Dags för Helsingborgs
föreningslivs årliga konferens.
RSS
rss_icon
Länkar
Öppningen av Sara kulturhus sänds digitalt

Onsdag 8 september klockan 14.00 smygöppnar Sara kulturhus sina dörrar. På grund av den ökade smittspridningen av corona kommer öppningen att sändas digitalt.

"Eftersom smittspridningen tyvärr ökar igen vill jag uppmana alla intresserade att i första hand följa sändningen digitalt. Men huset kommer att stå i minst 100 år så det finns gott om tillfällen att besöka oss framöver", säger Maria Ekberg Brännström, vd på Sara kulturhus.

Den digitala livesändningen kommer att ge en fullödig bild av hela invigningen och utgår från Sara studio där samtal kommer att föras med allt från husets arkitekter och programansvariga till medarbetare från husets verksamheter och besökare utifrån. En flygande reporter kommer dessutom att låta tittarna följa med runt i huset och på så vis ge en bild av både byggnaden och allt som händer under öppningsdagen.

"Förutom själva programmet kommer tittarna att bjudas på en del spontaniteter i form av uppträdanden och samtal runt om i huset. Det ska vara en sändning där målet är att göra skillnaden så liten som möjligt mellan att vara på plats och att vara med digitalt", säger Maria Ekberg Brännström.

The Wood Hotel, som är en del av byggnadskomplexet Sara kulturhus, öppnar för allmänheten och boende den 14 oktober. Färdiga delar av hotellet kommer att vara tillgängliga för media den 8 september.

Den digitala sändningen kommer att pågå mellan 14.00 och 17.30 onsdagen den 8 september. Den går att följa på Skellefteå Swedens youtubekanal och på facebooksidan @skelleftea.se.