platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
+1000 deltagare
Norden
ska bli världens mest hållbara och cirkulära region.
föreningar skapar möten
Delat ordförandeskap,
en framgångssaga för Scouterna.
hotellnytt
Steam Hotel tar nästa steg
– förvärvar Actionbad.
här kan man skapa kongresser
Dags för Helsingborgs
föreningslivs årliga konferens.
RSS
rss_icon
Länkar
Maria Valentin ny distriktsdirektör för Scandic Hotels

Scandic Hotels Sverige stärker upp sin ledningsgrupp med Maria Valentin, ett välkänt namn inom besöksnäringen, som närmast kommer från en roll som ansvarig för Hedin Bils anläggningar i södra Stockholm. Maria rekryteras till rollen som distriktsdirektör för Scandic Stockholm Circle med ansvar för områdets femton hotell omkring centrala Stockholm.

Maria har en gedigen erfarenhet från besöksnäringen där hon arbetat som Kommersiell direktör på Rica Hotels och Revenue Manager för Rezidor och Elite Hotels. Under de senaste åren har Maria varit verksam inom fordonsindustrin som vd för Forsbergs Fritidscenter och Platschef för Upplands Motor och hon har även en bakgrund som Affärsområdeschef på SOS Alarm. I sin nya roll kommer hon att ansvara för driften av alla Scandichotell kring Stockholms innerstad, 15 hotell med starka erbjudanden gentemot barnfamiljer, affärsresenärer och konferensdeltagare och med ett extra fokus på mötes- och eventmöjligheter, fysiska som digitala.

"Jag är fantastiskt glad att få välkomna Maria till Scandic. Hon är en mycket uppskattad och kommunikativ ledare med stor erfarenhet av förändringsprocesser med fokus på medarbetare och kundnöjdhet. Hon kan hotellaffären på sina fem fingrar och lever redan våra värderingar till fullo, jag ser fram emot att äntligen få arbeta ihop", säger Peter Jangbratt, Sverigechef på Scandic Hotels.

Maria Valentin har blivit utsedd till Framtidens kvinnliga ledare tre år i rad och har en MBA från Stockholms universitet. Hon har även arbetet flera år inom turistnäringen internationellt och har en managementutbildning inom Hotell- och Restaurang från England.

"Scandic Hotels är ett oerhört spännande företag, med schyssta värderingar och stort fokus på ledarskapet. Branschen är under stor förändring och under pandemin har vi fått ifrågasätta invanda beteenden kring resor, möten och sociala kontakter. Detta är något jag ser fram emot att få vara en del av att bygga vidare på och utveckla inför framtiden. Jag älskar möten med andra människor och kulturer, och ingen annan bransch än turismnäringen är mer bjussig med det", säger Maria Valentin.

Den 1:a oktober tillträder Maria sin nya tjänst vid Scandic Hotels Sveriges huvudkontor i Stockholm.