platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
och vinnaren är...
Tre kommuner
tävlar om att bli Sveriges DigitaliseringsKommun.
året-runt-destination
Skytteholm Hotell & Konferens expanderar
– bygger Nordiskt Spa och padelbanor.
nytt uppdrag
Andrea Jovell
på ny post i turismorganisationen SNDMO.
20 våningar högt
Sara kulturhus
– trä, hållbarhet och Spider-Man.
fint pris utdelat
Karin Franssons Mentorpris 2021
tilldelas Jenny Roshage-Theander, Näsby Slott.fint pris utdelat
Flygnytt
Emirates
vill anställa 3 500 nya medarbetare.
ny infrastruktur
Utvecklingsprojekt i Halmstad
får 200 000 kronor.
omvärldsanalys
Var flexibel, kreativ
och hitta nya sätt att underlätta för nätverken säger ABPCO:s undersökning.
flygnytt
Finnair störst på direktflyg till Asien
och USA från Arlanda: Erbjuder nu även direkttrafik till Los Angeles och New York.
hotellnytt
Scandic
fortsätter att utbilda morgondagens ledare.
RSS
rss_icon
Länkar
Debbie Kristiansen, ny General Manager på Bahrain International Exhibition & Convention Center

ASM GLOBAL har utsett dr. Debbie Kristiansen till General Manager för det nya Bahrain International Exhibition & Convention Center, som öppnas 2022.

Det nya Bahrains internationella mäss- och kongressanläggningen kommer att förstärka Bahrains position som en ledande mötes- och evenemangsdestination och locka framtida turisminvesteringar och evenemang till regionen. Med 95 000 kvm utställningsutrymme över 10 hallar, ett auditorium med 4 000 platser, 95 mötesrum, Royal & VIP-lokaler och en restaurang med 250 platser, kommer centret att vara den största anläggningen i sitt slag i Mellanöstern.

Utnämningen av dr. Debbie Kristiansen, som har bott och arbetat i Mellanöstern i 16 år, har applåderats inom industrin. Rankad i topp 30 av de mest inspirerande kvinnorna i arabvärlden 2019 och årets kvinnliga vd för Mellanöstern 2018, med en lång och framstående karriär inom turism-, mäss-, evenemangs- och underhållningsindustrin, Dr Kristiansens kunskap och förståelse för kulturen och regionens karaktär kommer att vara en ovärderlig tillgång i hennes nya roll.

ASM Global APAC & Gulf Region ordförande och verkställande direktör, Harvey Lister AM säger att dr. Debbie Kristiansen är den perfekta kandidaten för att ta rollen som General Manager för denna viktiga satsning.

“Debbie har mer än 30 års erfarenhet i industrin och hennes ledaregenskaper kommer att ge rollen många unika egenskaper".

"Hennes utnämning kommer att hjälpa till att befästa ASM Globals varumärke i regionen som världens ledande producent av evenemangsupplevelser och förbättra Bahrains ställning som internationell mötesdestination".

Dr. Debbie Kristiansen kommenterade sin utnämning och sa att hon var "verkligen överraskad" att komma med i ASM:s globaal-familj med sitt starka varumärke för att leverera det allra bästa inom destinationsutveckling och spetsevenemang samt skapa minnesvärda upplevelser.

”Att få möjlighet att arbeta både för ASM Global och att återvända till den vackra destinationen Bahrain är en dröm som går i uppfyllelse. Detta kommer att ge mig förmånen att få vara mentor och utveckla talanger samt färdigheter för unga Bahrainier för kommande generationer".

"Jag ser fram emot att arbeta nära Bahrain Tourism & Exhibition Authority för att utveckla och låta den internationella MICE-verksamheten växa samt skapa ett långsiktigt arv för Bahrain".

Iain Campbell, Executive Vice President, ASM Global - Gulf Region, välkomnade Dr. Kristiansens utnämning och sa att det belyste ASM Globals rykte och förmåga att attrahera de bästa talangerna från hela världen.

"Det är ett nöje att ha Debbie i teamet med sin stora kunskap och erfarenhet inom den bredare industrin, både regionalt och internationellt".

Iain Campbell säger också att han ser fram emot att välkomna andra mötes- och eventindustrimedarbetare till teamet under projektets fortsatta utveckling, och erbjuder en unik möjlighet för dem som vill vara en del av Mellanöstern största och mest avancerade mäss- och kongressanläggning. Besök www.bahrainiecc.com för mer information.