platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
och vinnaren är...
Tre kommuner
tävlar om att bli Sveriges DigitaliseringsKommun.
året-runt-destination
Skytteholm Hotell & Konferens expanderar
– bygger Nordiskt Spa och padelbanor.
nytt uppdrag
Andrea Jovell
på ny post i turismorganisationen SNDMO.
20 våningar högt
Sara kulturhus
– trä, hållbarhet och Spider-Man.
fint pris utdelat
Karin Franssons Mentorpris 2021
tilldelas Jenny Roshage-Theander, Näsby Slott.fint pris utdelat
Flygnytt
Emirates
vill anställa 3 500 nya medarbetare.
ny infrastruktur
Utvecklingsprojekt i Halmstad
får 200 000 kronor.
omvärldsanalys
Var flexibel, kreativ
och hitta nya sätt att underlätta för nätverken säger ABPCO:s undersökning.
flygnytt
Finnair störst på direktflyg till Asien
och USA från Arlanda: Erbjuder nu även direkttrafik till Los Angeles och New York.
hotellnytt
Scandic
fortsätter att utbilda morgondagens ledare.
RSS
rss_icon
Länkar
Nytt 5-stjärnigt hotell i Köpenhamn

ÖKENFORTET är det inofficiella namnet på den stora fastigheten på Knippelsbro i Christianshavn i Köpenhamn, som under många år huserade Nordeas danska huvudkontor och ursprungligen byggdes för B&W. Nordea lämnade byggnaden för flera år sedan och nu återuppstår Ökenfortet som ett 5-stjärnigt hotell.

Det är den internationella hotellkoncernen NH Collection, som den 1 september öppnar dörrarna för NH Collection Copenhagen, som är gruppens första hotell i Norden.

Direktör för NH Collection Copenhagen är Anders Duelund, som tidigare varit hotelldirektör i andra internationella koncerner och har stor erfarenhet inom branschen.

”Vi kommer att vara ett av få 5-stjärniga hotell i Köpenhamn, och den 5-stjärniga hotellupplevelsen kommer att vara något som gästerna kommer att kunna känna från det ögonblick de anländer. Vi har också ett starkt fokus på att skapa ett utrymme för köpenhamnare där de kan uppleva nya restaurangkoncept - en plats där de kan sitta för att arbeta, hålla möten och njuta av den vackra vattnet", säger Anders Duelund.

Det nya hotellet erbjuder 394 rum och sviter från Superior Double till Presidential Suite, två restauranger, frukostrestaurang, hotellbar, lounge, 900 m2 för evenemang och konferenser, parkering, gym och yogarum, direkt tillgång till vattnet och mycket mer.

”Denna byggnad gav oss en unik möjlighet som lever upp till den filosofi som NH Collection driver sina hotell under. Läget är det bästa i Köpenhamn med kort avstånd till stadens alla landmärken, kulturutbud, shopping och inte minst den unika Christianshavn, oavsett om du går, tar hamnbuss eller tunnelbana", säger Anders Duelund.

ATP Ejendomme, Akitema Architects och Henning Larsen Architects står bakom ombyggnaden. Byggnadens fasad har grundligt renoverats med respekt för arkitekten Palle Suensons ursprungliga design med rena former och raka linjer.

En stor del av betongkonstruktionen har bevarats och hållbarhet är en viktig del för konstruktionen och själva hotellet. Därför är fasadstenarna bland annat gjutna av materialen från den inre rivningen och formade till nya stenar i samma utseende som de tidigare.

Högst upp har man byggt en ny våning med panoramafönster, vilket ger en enastående utsikt över staden.