platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
+1000 deltagare
Norden
ska bli världens mest hållbara och cirkulära region.
föreningar skapar möten
Delat ordförandeskap,
en framgångssaga för Scouterna.
hotellnytt
Steam Hotel tar nästa steg
– förvärvar Actionbad.
här kan man skapa kongresser
Dags för Helsingborgs
föreningslivs årliga konferens.
RSS
rss_icon
Länkar
Nytt 5-stjärnigt hotell i Köpenhamn

ÖKENFORTET är det inofficiella namnet på den stora fastigheten på Knippelsbro i Christianshavn i Köpenhamn, som under många år huserade Nordeas danska huvudkontor och ursprungligen byggdes för B&W. Nordea lämnade byggnaden för flera år sedan och nu återuppstår Ökenfortet som ett 5-stjärnigt hotell.

Det är den internationella hotellkoncernen NH Collection, som den 1 september öppnar dörrarna för NH Collection Copenhagen, som är gruppens första hotell i Norden.

Direktör för NH Collection Copenhagen är Anders Duelund, som tidigare varit hotelldirektör i andra internationella koncerner och har stor erfarenhet inom branschen.

”Vi kommer att vara ett av få 5-stjärniga hotell i Köpenhamn, och den 5-stjärniga hotellupplevelsen kommer att vara något som gästerna kommer att kunna känna från det ögonblick de anländer. Vi har också ett starkt fokus på att skapa ett utrymme för köpenhamnare där de kan uppleva nya restaurangkoncept - en plats där de kan sitta för att arbeta, hålla möten och njuta av den vackra vattnet", säger Anders Duelund.

Det nya hotellet erbjuder 394 rum och sviter från Superior Double till Presidential Suite, två restauranger, frukostrestaurang, hotellbar, lounge, 900 m2 för evenemang och konferenser, parkering, gym och yogarum, direkt tillgång till vattnet och mycket mer.

”Denna byggnad gav oss en unik möjlighet som lever upp till den filosofi som NH Collection driver sina hotell under. Läget är det bästa i Köpenhamn med kort avstånd till stadens alla landmärken, kulturutbud, shopping och inte minst den unika Christianshavn, oavsett om du går, tar hamnbuss eller tunnelbana", säger Anders Duelund.

ATP Ejendomme, Akitema Architects och Henning Larsen Architects står bakom ombyggnaden. Byggnadens fasad har grundligt renoverats med respekt för arkitekten Palle Suensons ursprungliga design med rena former och raka linjer.

En stor del av betongkonstruktionen har bevarats och hållbarhet är en viktig del för konstruktionen och själva hotellet. Därför är fasadstenarna bland annat gjutna av materialen från den inre rivningen och formade till nya stenar i samma utseende som de tidigare.

Högst upp har man byggt en ny våning med panoramafönster, vilket ger en enastående utsikt över staden.