platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
+1000 deltagare
Norden
ska bli världens mest hållbara och cirkulära region.
föreningar skapar möten
Delat ordförandeskap,
en framgångssaga för Scouterna.
hotellnytt
Steam Hotel tar nästa steg
– förvärvar Actionbad.
här kan man skapa kongresser
Dags för Helsingborgs
föreningslivs årliga konferens.
RSS
rss_icon
Länkar
Framtiden möter Stockholm Furniture & Light Fair och Formex

Häromdagen Presenterade Stockholm Design Events delar av den nya visionen och utvecklingen av framtidens mässor med fokus på Stockholm Furniture & Light Fair och Formex. Det handlar om konceptuella omtag, nya digitala produkter och en stor satsning på aktualitet och nyheter året om för att ge utställare och besökare inspiration och nyheter från designvärlden under året, inte bara på plats på mässorna. I samband med dagens presslunch offentliggjordes också att chefredaktören och journalisten Hanna Nova Beatrice är ny Project Area Manager för Stockholm Furniture & Light Fair med start i oktober. Medverkade gjorde även designern Fanny Schönenberg som tilldelades Formex Design Talents Best in Show.

Inom design- och inredningsvärlden är intresset för att mötas och göra affärer stort. Efter nästan två år utan fysiska mässor öppnar Stockholmsmässan nu upp och ser fram emot att åter välkomna internationella och nationella besökare till en inspirerande och bubblande mötesplats.

"Under pandemin har vi lyssnat och samtalat med många av våra kunder; utställare, besökare och samarbetspartners, och därefter börjat utveckla och förnya våra mässor. Vi ser att en ständig närvaro och att vara aktuell 365 dagar om året är viktigt. Därför satsar vi stort både på våra mässor och på andra fysiska och digitala aktiviteter som ska ske samtidigt och mellan mässorna. Ett exempel på detta är Stockholm Design Week i februari som går parallellt med Stockholm Furniture & Light Fair och ytterligare ett Stockholm Design Week i augusti samtidigt som Formex. Under dessa båda veckor är det fokus på design inom möbler, inredning, mode, mat och musik", säger Chicie Lindgren, Business Area Manager Stockholm Design Events på Stockholmsmässan. "Vi är också väldigt glada och stolta över att Hanna Nova Beatrice stärker upp teamet som Project Area Manager för Stockholm Furniture & Light Fair".

Nu i veckan när det vanligtvis är Formex så arrangerar vi Formex Talks, en interaktiv plattform med inspirerande digitala studioprogram som gästas av Isabelle McAllister, Frida Ramstedt, Maria Soxbo, Stefan Nilsson samt färgexperten Karl-Johan Bertilsson. Som komplement till Formex Talks finns produktnyheter exponerade på formex.se.

Inför 2022 års genomförande görs ett omtag av innehållet och arbetet pågår för att skapa en givande upplevelse- och aktivitetsbaserad mötesplats - interaktivt, emotionellt och sensoriskt. Och såklart fokus på att mötas igen, göra affärer och uppleva med all sinnen för utställare och besökare. Formex Talks tar fortsatt plats digitalt och det blir även under året fokus på kunskap med nya Formex Academy som är en digital föredragsserie för utställare med fokus på trender, konsumentbeteenden, hållbarhet och andra aktuella ämnen för branschen. Det finns visioner om att det kan komma finnas möjlighet att fjärrstyra en Formex-besökare och på så vis uppleva hela mässan digitalt var du än i världen befinner dig och det kan även bli aktuellt att Formex poppar upp runt om i landet och Skandinavien, fysiskt eller digitalt. Framtidens mässupplevelse är digifysisk och sträcker sig året om.

När Stockholm Furniture & Light Fair öppnar upp portarna i februari är det en upplevelsedriven mässa med förstärkt fokus på skandinavisk design som möter besökaren. Den röda tråden utgörs av ett djupdyk ner i relationen människa och gestaltad livsmiljö. Skandinavisk arkitektur, innovation, hållbarhet, design och livsstil genomsyrar eventets alla delar.

"Vi skrapar på den skandinaviska ytan, vrider och vänder på begreppet skandinavisk design", säger Sanna Gebeyehu, Concept & Product Owner. "Det finns något annat där bakom, något mer än ljusa träslag och funktionella hem! Vad innebär skandinavisk livsstil idag, med de förutsättningar vi har efter covid-19?"

Den multidiciplinära kreatören och modeskaparen Martin Bergström har uppdraget att skapa en stor upplevelsebetonad installation på mässans entrétorg.

"Martins poetiska berättande med dess ofta dramatiska uttryck är exakt vad vi sökte för den här utställningen, som hämtar sin inspiration från den skandinaviska livsstilen", säger Sanna Gebeyehu.

Stockholm Design & Architecture Talks fördjupas och förnyas. Som ny curator för programmet anlitas Konrad Olsson, chefredaktör för Scandinavian Mind. Merparten av föredragen kommer även 2022 att vara digitala för att optimera räckvidden mot en internationell publik.

Ett annat huvudnummer är en inspirations- och kunskapsutställning som lyfter de senaste nyheterna inom design, arkitektur, hållbarhet och innovationer från de nordiska länderna, gestaltat av ett högaktuellt arkitektkontor.

 

Hanna Nova Beatrice - Project Area Manager för Stockholm Furniture & Light Fair

Journalisten och chefredaktören Hanna Nova Beatrice ska med sin stora kunskap från design- och inredningsbranschen i kombination med sin internationella erfarenhet projektleda Stockholm Furniture & Light Fair. Hon har tidigare varit chefredaktör och drivit varumärken som Residence, My Residence, Form och Plaza Interiör. Förra året grundade och lanserade hon det internationella inredningsmagasinet The New Era Magazine under eget förlag. Hon kommer fortsätta att ansvara för det som Creative Director men lämnar det operativa redaktionsarbetet. Hanna tillträder tjänsten ‪den 4 oktober.

 

Formex Design Talents vinnaren är Fanny Schönenberg

Design Talents är Formex avdelning för nya talanger där fristående designer och designgrupper får visa upp sina produkter för inköpare, samarbetspartners, producenter och media. Priset tilldelades Fanny Schönenberg med motiveringen ”Vinnaren i Formex Design Talents Best in Show 2021 har ett eget estetiskt uttryck som med experimentell lust gestaltas i olika material på ett säkert sätt. Det senaste återvunnet i nya serier. Vi vill se mer!”. Fanny arbetar uttrycksfullt och måleriskt i material som porslin, akvarell, textil och olja. Mer information om henne och hennes verk - www.atelierschonenberg.se Här finns information om alla medverkande Se alla Design Talents för augusti 2021 (formex.se)

 

Stockholm Design Events består bland annat av:

Formex Talks 24-26 augusti 2021 och Formex 18-21 januari www.formex.se

 

Stockholm Furniture & Light Fair 8-12 februari www.stockholmfurniturelightfair.se

 

Stockholm Design Week 7-13 februari Stockholm Design Week

Materialbiblioteket www.materialbiblioteket.se

 

Bilden: Från vänster Chicie Lindgren, Sanna Gebeyehu, Hanna Nova Beatrice och Sara Ek.