platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
+ Världsmiljödagen
Stockholmsmässan
platsen för FN:s miljömöte Stockholm+50.
hotellnytt
Succén med spektakulära pop-up hotellrum fortsätter
Berengia förvandlar hotellrum till stor upplevelse.
hotellnytt
Nyöppnade Ten Hotel
väljer BWH Hotel Group som hotellpartner.
Minst 70 konferenser
Konferensrusch till Helsingborg när H22 City Expo öppnar
– största konferensen räknar med över 2600 deltagare.
hotellnytt
Scandic
öppnar klimatneutralt hotell i Sundsvall 2024.
hotellnytt
Elite Hotels lanserar nytt restaurangkoncept
tillsammans med framstående krogprofiler.
11-12 maj 2022
Internationell Hi-Tech konferens och mässa
kommer till Stockholm.
flygindustrin
Kina blockerar vissa flyg från USA
när försiktighetsåtgärderna vid Covid ökar.
Restriktionerna blir fler
eCarExpo på Friends Arena
4-6 februari ställs in.
Blir ny stiftelse
Oslofjord Convention Center får nytt ägande
Målet är att bli norra Europas bästa konferensanläggning.
RSS
rss_icon
Länkar
Storsatsning på Västerås och Västmanland som golfdestination

Nu ska Västerås och Västmanland bli Sveriges ledande golfdestination. Det ska ett nytt samarbete mellan Visit Västerås, Svenska Golfförbundet, Västmanlands Golfdistriktförbund, Västerås stad samt länets 14 golfklubbar resultera i. Förutom positionering i form av kommunikation och marknadsföring planeras även sju större golfevenemang under åren 2022–2026 i Västerås och Västmanland.

Med syfte att positionera Västerås och Västmanland som Sveriges bästa golfdestination har ett nytt samarbete inletts under ledning av Visit Västerås. Västerås och Västmanland har en unik potential att locka fler besökare med golfen som reseanledning. Med totalt 14 klubbar i länet varav åtta i Västerås är utbudet brett för potentiella golfbesökare.

"Vårt uppdrag är att utveckla besöksnäringen i Västerås och att marknadsföra anledningar att besöka vår destination. Golfen är en populär reseanledning globalt och vi vet att det finns en stor marknad, inte minst nationellt. Tillsammans med klubbarna och besöksnäringen vill vi de kommande åren utveckla golfen som reseanledning och skapa konkurrenskraftig kommunikation för att få fler att vilja besöka Västerås och Västmanland",  säger Sofie Lidholm, utvecklingschef Visit Västerås.

"Det känns fantastiskt roligt att Västerås och Västmanland vill göra denna typ av satsning på golfen tillsammans med oss. Det är vårt första stora samarbete med ett helt distrikt och vi ser fram emot att se vilka effekter som en så bred samverkan kan skapa", säger Frida Bräster, Svenska Golfförbundet.

Som ett led i att stärka bilden av golfdestinationen har samarbetet även lett till att sju större golftävlingar bekräftats till Västerås och Västmanland. Tävlingarna kommer totalt sett att locka runt 3 000 tävlande under åren 2022 – 2026. De planerade tävlingarna är bland annat en fortsättning av Västerås Open samt golfens stora SM-vecka som planeras sommaren 2026 med uppemot 2 000 deltagare från hela Sverige.

"Det här samarbetet hoppas vi ska kunna inspirera till fler liknande samarbeten inom andra idrotter som ett sätt att arbeta med föreningsutveckling samtidigt som vi också får andra värden. I vårt uppdrag ingår att erbjuda Västeråsarna idrottsevenemang varje år och golftävlingarna i samarbetet ser vi fram emot att Västerås invånare får ta del av", säger Magnus Jansson, idrottschef Västerås stad.

"Vi är stolta och glada över att ha format ett samarbete med alla inblandade parter. Genom att alla 14 golfklubbar i länet går samman i ett projekt kommer vi tillsammans att kunna utveckla golfen i distriktet mot våra gemensamma mål men också skapa nya synergier både för de enskilda klubbarna och satsningen som helhet", säger Roger Skanser, ordförande Västmanlands Golfdistriktförbund.

 

Foto: Frösåker Golf & Country Club, Västerås. Fotograf: Jacob Sjöman.

 

Redaktionell fotnot: I Halland, som har 20 golfbanor, kallas ofta Halmstad för Golfens huvudstad i Sverige. Skåne har 70 golfbanor.