platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
+1000 deltagare
Norden
ska bli världens mest hållbara och cirkulära region.
föreningar skapar möten
Delat ordförandeskap,
en framgångssaga för Scouterna.
hotellnytt
Steam Hotel tar nästa steg
– förvärvar Actionbad.
här kan man skapa kongresser
Dags för Helsingborgs
föreningslivs årliga konferens.
RSS
rss_icon
Länkar
Storsatsning på Västerås och Västmanland som golfdestination

Nu ska Västerås och Västmanland bli Sveriges ledande golfdestination. Det ska ett nytt samarbete mellan Visit Västerås, Svenska Golfförbundet, Västmanlands Golfdistriktförbund, Västerås stad samt länets 14 golfklubbar resultera i. Förutom positionering i form av kommunikation och marknadsföring planeras även sju större golfevenemang under åren 2022–2026 i Västerås och Västmanland.

Med syfte att positionera Västerås och Västmanland som Sveriges bästa golfdestination har ett nytt samarbete inletts under ledning av Visit Västerås. Västerås och Västmanland har en unik potential att locka fler besökare med golfen som reseanledning. Med totalt 14 klubbar i länet varav åtta i Västerås är utbudet brett för potentiella golfbesökare.

"Vårt uppdrag är att utveckla besöksnäringen i Västerås och att marknadsföra anledningar att besöka vår destination. Golfen är en populär reseanledning globalt och vi vet att det finns en stor marknad, inte minst nationellt. Tillsammans med klubbarna och besöksnäringen vill vi de kommande åren utveckla golfen som reseanledning och skapa konkurrenskraftig kommunikation för att få fler att vilja besöka Västerås och Västmanland",  säger Sofie Lidholm, utvecklingschef Visit Västerås.

"Det känns fantastiskt roligt att Västerås och Västmanland vill göra denna typ av satsning på golfen tillsammans med oss. Det är vårt första stora samarbete med ett helt distrikt och vi ser fram emot att se vilka effekter som en så bred samverkan kan skapa", säger Frida Bräster, Svenska Golfförbundet.

Som ett led i att stärka bilden av golfdestinationen har samarbetet även lett till att sju större golftävlingar bekräftats till Västerås och Västmanland. Tävlingarna kommer totalt sett att locka runt 3 000 tävlande under åren 2022 – 2026. De planerade tävlingarna är bland annat en fortsättning av Västerås Open samt golfens stora SM-vecka som planeras sommaren 2026 med uppemot 2 000 deltagare från hela Sverige.

"Det här samarbetet hoppas vi ska kunna inspirera till fler liknande samarbeten inom andra idrotter som ett sätt att arbeta med föreningsutveckling samtidigt som vi också får andra värden. I vårt uppdrag ingår att erbjuda Västeråsarna idrottsevenemang varje år och golftävlingarna i samarbetet ser vi fram emot att Västerås invånare får ta del av", säger Magnus Jansson, idrottschef Västerås stad.

"Vi är stolta och glada över att ha format ett samarbete med alla inblandade parter. Genom att alla 14 golfklubbar i länet går samman i ett projekt kommer vi tillsammans att kunna utveckla golfen i distriktet mot våra gemensamma mål men också skapa nya synergier både för de enskilda klubbarna och satsningen som helhet", säger Roger Skanser, ordförande Västmanlands Golfdistriktförbund.

 

Foto: Frösåker Golf & Country Club, Västerås. Fotograf: Jacob Sjöman.

 

Redaktionell fotnot: I Halland, som har 20 golfbanor, kallas ofta Halmstad för Golfens huvudstad i Sverige. Skåne har 70 golfbanor.