platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
+ Världsmiljödagen
Stockholmsmässan
platsen för FN:s miljömöte Stockholm+50.
Ingenting är omöjligt
Spektakulär Expo2020-kampanj
med A380 över Dubai.
hotellnytt
Succén med spektakulära pop-up hotellrum fortsätter
Berengia förvandlar hotellrum till stor upplevelse.
hotellnytt
Nyöppnade Ten Hotel
väljer BWH Hotel Group som hotellpartner.
Minst 70 konferenser
Konferensrusch till Helsingborg när H22 City Expo öppnar
– största konferensen räknar med över 2600 deltagare.
hotellnytt
Scandic
öppnar klimatneutralt hotell i Sundsvall 2024.
hotellnytt
Elite Hotels lanserar nytt restaurangkoncept
tillsammans med framstående krogprofiler.
11-12 maj 2022
Internationell Hi-Tech konferens och mässa
kommer till Stockholm.
flygindustrin
Kina blockerar vissa flyg från USA
när försiktighetsåtgärderna vid Covid ökar.
Restriktionerna blir fler
eCarExpo på Friends Arena
4-6 februari ställs in.
RSS
rss_icon
Länkar
Sydkorea blir värd för Yeosu World Island Exhibition 2026

SYDKOREA blir värd för ett stort nytt internationellt evenemang - Yeosu World Island Exhibition, som kommer att genomföras 2026. Beslutet meddelades redan den 9 augusti efter att projektet klarat den nationella screeningprocessen hos ministeriet för strategi och finans.

Staden Yeosu ligger på Koreas öfyllda sydkust och är en naturskön kustnära destination som fungerade som värdstad för World Expo 2012 och då lockade uppskattningsvis sju miljoner besökare från hela världen. Mässan 2012 fungerade dessutom som ett populärt incentiveresemål och lockade till sig stora incentivegrupper från många länder i världen. Staden ligger också i närheten av Suncheon, hem för det nya Unescos världsarvet, "Getbol, ​​Korean Tidal Flays".

Yeosu World Island Exhibition 2026 kommer att hållas i Yeosus Dolsan Jinmo District från 17 juli till 16 augusti 2026, under temat Connecting the Island, Sea and the Future. Utställningen kommer att innehålla åtta permanenta utställningshallar som visar öns framtid, kultur och ekologi samt särskilda turer inklusive Yeondo Bridge Tour och Healing Island Tour.

Staden Yeosu räknar med att fler än två miljoner besökare från 30 länder kommer att delta på Yeosu World Island Exhibition, och evenemanget beräknas skapa över 6000 arbetstillfällen och skapa en ekonomisk påverkan på runt tre miljarder SEK. Med officiellt godkännande från regeringen kommer nu Jeollanam-do-provinsen och Yeosu City att börja förbereda för mässan i full fart, inklusive innehållsutveckling, inrättande av organiserande kommittéer och inrikes och internationell marknadsföring.

”Yeosu World Island Exhibition är världens första festival för länder med öar där de kan samla och dela öarnas historia och kultur. Vi kommer att använda detta tillfälle för att utveckla Yeosu till en destination för marin turism i världsklass", säger Kwon O-bong, borgmästare i Yeosu City.

---------------------------------------------------------- --------------------------------------

Om Korea MICE Bureau (KMB)

Under Korea Tourism Organization, syftar KMB till att etablera Sydkorea som en destdination för toppmöten och incentiveresor. KMB fungerar som kontakt med lokala kongressbyråer, lokaler, PCO och DMC för att säkerställa en bra planering och ett framgångsrikt genomförande av små och stora evenemang.