platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
+1000 deltagare
Norden
ska bli världens mest hållbara och cirkulära region.
föreningar skapar möten
Delat ordförandeskap,
en framgångssaga för Scouterna.
hotellnytt
Steam Hotel tar nästa steg
– förvärvar Actionbad.
här kan man skapa kongresser
Dags för Helsingborgs
föreningslivs årliga konferens.
RSS
rss_icon
Länkar
Qatar öppnar 105 nya hotell inför Fotbolls-VM 2022

QATARS MYNDIGHETER har meddelat ambitiösa planer på att öppna 105 nya hotell och servicelägenheter i landet när de är redo för FIFA World Cup Qatar 2022.

Även om inte alla 105 kommer att hinna öppnas före fotbolls-VM, säger turistmansvariga att de nya hotellen kommer att göra landet mer tilltalande för ett bredare utbud av fans som flyger in för evenemanget.

”Vi fortsätter att utöka vårt turismerbjudande för att säkerställa att gästerna får det bästa av Qatari gästfrihet samtidigt som de kan välja hotell, utväg eller servicelägenhet som tillgodoser deras budget och behov", säger Akbar Al Baker, Qatar Airways koncernchef och generalsekreterare för Qatar National Tourism Council.

”Dessa kommande hotell är en del av vår strategi att diversifiera vårt erbjudande och bredda vårt utbud till våra besökare. Vi är glada att kunna utöka vårt globala turismerbjudande i linje med Qatar National Vision 2030 och erbjuda resenärer fler alternativ för att uppleva det allra bästa i Qatar.

Det uppskattas att FIFA World Cup Qatar 2022 skulle kunna tillföra 20 miljarder US-dollar till den nationella ekonomin, enligt tjänstemän i landet. Det motsvarar cirka 11 procent av Qatars BNP för 2019.

”Vi förväntar oss att bidraget till ekonomin i princip skulle vara cirka 20 miljarder dollar", säger Generalsekreterare Hassan Al Thawadi.

"VM är tänkt att fungera som en motor för att driva vår utveckling framåt och påskynda många av de initiativ som regeringen redan hade planerat, oavsett om det handlar om stadsutveckling eller ekonomisk diversifiering."

På turismens gästfrihetssida utgör VM ett gyllene tillfälle att välkomna internationella gäster och eventuellt njuta av 28 dagars full beläggning. Under en månad förväntas mer än 1,5 miljoner människor flyga till Qatar för vinterevenemanget, nära turismsiffrorna för hela 2019.

”Jag har stort förtroende för det vi skapar nu och vi kommer att leverera på högsta nivå. Vi hotellägare förstår vikten av det, inte bara för hotellen utan för hela landet, säger GM Jeff Rednou, vd för  Four Seasons Doha.

”Vi behöver bara vara redo för mer än 30 dagar med maximal beläggning på hotellet och alla butiker. Vi behöver bara vara beredda att erbjuda samma servicenivåer, bara under en period med tripplad volym mot normalt".