platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
60 hektar mark
Jägersro nya travbana
närmare byggstart.
kunskapskälla
Ny rapport:
Eventindustrin bidrag stort till ekonomin.
affärer & möten
Satsning vid Höga Kusten:
Sydkoreas största hotellgrupp vill investera i anläggningar.
14 000 besökare
IBTM World 2019
utsågs till bästa internationella mässa.
Award winner
Lotta Boman, Sigtunahöjden
tilldelades IACCs Mel Hosansky Award.
söks från 10 augusti
Evenemangsstödet införs
måste vara minst 250 deltagare.
hotellnyttt
Qatar öppnar 105 nya hotell
inför Fotbolls-VM 2022.
Bra inititativ
Seoul Convention Bureau
bjöd in till en online-kampanj för att lyfta MICE-industrin.
30 nov - 2 dec 2021
IBTM World öppnar registreringen för Hosted Buyers
mässan för första gången i hybridformat.
växande mötesplats
Nytt toppmodernt storkök
i Scandinavian XPO byggdes på rekordtid.
RSS
rss_icon
Länkar
ESS Groups 11:e destination blir ett slott - förvärvar Örenäs

ESS Group startades 2007 med förvärvet av Ystad Saltsjöbad, sedan dess har ESS familjen vuxit snabbt. De senaste åren med Ellery Beach House på Lidingö, Fyri Resort i Hemsedal, Marienlyst i Helsingör, Steam Hotel i Västerås, MJs i Malmö och kommande 28 vånings-Vegas-skrapan Jimmys i Göteborg. Nästa resort blir en ny sorts upplevelse i ESS-portfölj, Örenäs Slott utanför Landskrona med vacker utsikt över Öresund och Ven.

"Vi ser oss inte som en traditionell hotell operatör utan vårt fokus ligger på att skapa upplevelser i varma ombonade miljöer som vi själva älskar att vara på. Örenäs slott har alltid varit en dröm för oss. Om sanningen skall fram så har vi försökt förvärva detta i omgångar i nästan 10 år, som vanligt så handlar det ofta om timing och nu var nuvarande ägare LO redo att låta oss ta över stafettpinnen vilket vi är oerhört stolta över att få göra. Det har varit ett oerhört tufft år för oss och för hela vår branch så att efter allt detta ha möjligheten att våga blicka framåt och satsa, ja det känns fantastiskt roligt för hela vår grupp. Våra medarbetare har kämpat så galet hårt och gjort det så bra, att nu kunna visa för dem att vi står starka och att deras arbete har möjliggjort att vi kan fortsätta att utvecklas som grupp med en ny destination, känns väldigt bra", säger Jonas Stenberg, vd, ESS Group.

Örenäs Slott har ett unikt läge med sin direkta närhet till havet men placerad i en vacker klassisk slottsträdgård. Slottet är ett barockslott och uppfördes 1914 av ”Sockerkungen” Carl Tranchell. Idag finns 115 rum, pooler, bastu, gym, festanläggning, möteslokaler för 400 personer, restauranger och barer. Naturen och den otroliga trädgården på närmare sju hektar gör Örenäs slott och platsen runt omkring till en riktig upplevelseresort med alla möjligheter till slottskonserter likväl som andra evenemang för den privata gästen såväl som den som letar nya mötesupplevelser för sitt företag.

”Vi ser mycket fram emot att tillsammans med teamet på Örenäs få bygga vidare på historien men också tillföra nya idéer och att applicera vår affärsmodell kring upplevelser, aktivering, datadriv, stamgäster och våra värderingar professionell, passionerad och lekfull. Tiden under pandemin har visat att vår affärsmodell med två starka affärsben, privat- samt affärs/konferensgäster har fungerat bra även under pandemin, vilket vi är ödmjukt tacksamma för. Vi kommer att fortsätta att fokusera på upplevelserna på plats, resorts och destinationsutveckling i kombination med innovation, berättande och närhet till gäster och partners. Att i den stunden nu få välkomna ett slott in i vår familj är mycket stolt över”, säger Jonas Stenberg.

ESS Group övertar formellt Örenäs Slott den 1 oktober.

 

Örenäs Slott Hotell och Konferens AB, har under de senare åren omsatt runt 70 miljoner kronor, men någon årsredovsining för 2020 är ännu inte registrerad.