platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
30 intervjuer
IAPCO och AIPC
släpper forskningsrapport om hybridevents.
30 nov - 2 dec 2021
Mötesindustrin återförenades
på IBTM World Barcelona 2021.
8-12 februari 2022
Stockholm Furniture & Light Fair lanserar nytt seminariekoncept
- prisbelönta designstudion Formafantasma är en av veckans keynote speakers.
Resa i Sverige
Svenskarnas intresse
för att fortsätta upptäcka Sverige är stort - 8 av 10 vill se mer.
22-25 september 2022
Tara Moshizi, Johan Kollén och Sandra Lewinsson
nya rekryteringar till Bokmässan i Göteborg.
Conventum, Örebro
Årets Biodlarkonferens
- Apiscandia 11-13 februari 2022.
startskott
Rasta
etablerar sig på Höga kusten.
23-24 mars 2022
Tommy Myllymäki
ny president för Bocuse d’Or Sweden.
fint pris
Sofia B Olsson
restaurang Vrå på Clarion Hotel Post i Göteborg får Tore Wretmans guldmedalj.
nytt jobb
Emma Keenan
ny vd och hotelldirektör för Comfort Hotel Västerås.
RSS
rss_icon
Länkar
Scandic belönar medvetna turister - lanserar program för ökad omtanke på resan tillsammans med Håll Sverige Rent

Sommaren 2021 väntas bli en säsong med fokus på resor inom landet. Samtidigt som semestersvensken får chans att utforska allt fler delar av vårt avlånga land kommer även rapporter om ökad nedskräpning och rädsla för trängsel på populära resmål i sommar. Idag lanserar Scandic Hotels ett program som premierar alla resenärer som visar extra omtanke för medmänniskor och natur i sommar.

Genom att skriva upp sig på en lista med tio goda vanor inför sommaren kan resenärer tjäna poäng till framtida vistelser. Vanorna har tagits fram av Scandics hållbarhetsavdelning och sammanfattar en lista på allt ifrån att le mot sina medresenärer till att välja mer växtbaserad mat och plocka upp sitt skräp efter sig i naturen. På hotell runt om i Sverige aktiveras initiativet genom ett samarbete med Håll Sverige Rent som på utvalda hotell i Sverige, Norge, Finland, Tyskland och Polen erbjuder återanvändningsbara skräppåsar att ta med på resan. Allt för att säkerställa att man lämnar varje plats man besöker i samma skick som man fann den eller till och med, lite bättre.

"Med ökat tryck på några av våra mest besökta resmål ökar även påverkan på miljön. Genom att plocka upp vårt skräp och hjälpa till att hålla rent i naturen minskar vi påverkan på miljön och reducerar utsläpp av plast och andra material i vår natur och våra hav", säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

Initiativet är en del av Scandics långsiktiga hållbarhetsarbete och syftar till att väcka uppmärksamhet för hur vi alla, med små medel, kan bidra till ett bättre samhälle i sommar och över tid. Alla som skriver upp sig på de tio goda vanorna får 2000 medlemspoäng som går att användas för att boka framtida hotellvistelser.

"Det senaste året av pandemi har visat att vi alla kan hjälpa till att ta ansvar, i allt från att hålla avstånd till att stanna hemma när vi känner minsta symptom. På våra hotell träffar vi dagligen tusentals gäster och då kan små saker i vardagen, såsom att tänka på att släcka grillen efter utflykten, resa så miljövänligt som möjligt och alltid ta med sig sitt skräp till en papperskorg göra stor skillnad", säger Magnus Ljungberg, Hållbarhetschef på Scandic Hotels Group.

Scandic har sedan 90-talet aktivt arbetat med hållbarhetsfrågor tillsammans med olika företag och organisationer. Bland annat har Scandic sedan 1996 rapporterat hållbarhetsdata från alla sina hotell. Vi har även tidigt fasat ut engångsartiklar i plast, lanserat initiativet ”häng upp handduken” som varje år sparar tusentals liter vatten för hotell över hela världen samt gått över till 100 procent förnybar el.

Scandic var även den första hotellkedjan i Europa att erbjuda en klimatsmart och hundra procent växtbaserad burgare på menyn och kedjans restauranger har ett stort fokus på att minska matsvinn. Tillsammans med applikationer såsom Karma, Too Good To Go och ResQ Club räddar bolaget ca 150 000 måltider per år i Norden. Som ett ytterligare steg i bolagets hållbarhetsarbete uppmanas nu resenärer att i sommar resa med omtanke under banderollen ”I travel with care”.

 

Res med omtanke i sommar:

10 goda vanor

 

1. Le mot en främling. Visa dem du träffar på din resa att du bryr dig.​

2. Gå din egen väg! Utforska det okända. ​

3. Lämna platsen i ett bättre skick än det du fann den i.

4. Välj mat med omsorg för miljön. ​

5. Återanvänd din handduk under hela ditt hotellbesök och hoppa över den dagliga städningen.​

6. Spara vatten genom att stänga av kranen när du borstar tänderna.​

7. Använd det mest miljövänliga färdmedlet när du reser. ​

8. Bidra till minskat matsvinn.

9. Välj ett miljövänligt boende.

10. Ta hand om dig själv och andra. Följ riktlinjer och rekommendationer när du reser.​

 

Läs mer om initiativet och de 10 goda vanorna här.