platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
forskning skapar möten
Mångmiljonsatsning
på svensk handelsforskning.
event skapar möten
Stort medieintresse
och stark turistekonomisk omsättning för SM-veckan Piteå.
23-25 november
Nordens största forum
för debatt och samtal om mänskliga rättigheter till Helsingborg 2023.
Hotellnytt
Scandic och Niam
bakom totalrenovering av Ariadne hotell i Värtahamnen.
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
hotellnytt
Comfort Hotel Arlanda Airport vinner
“New Hotel Of The Year” och “Comfort Hotel Of The Year”.
Plats för möten
The Park flyttar in i Forskaren
– Förstärker mötesplats för life science
Framtiden är här. Kan du se den?
Svenska Möten
satsar på att utbilda kockar i hållbarhet.
23-25 september
Bokmässans Crimetimetema i höst:
Skrivarskola, snutfika och lögndetektorer.
Framtiden är här
Sigtunahöjden
erbjuder fler laddplatser för alla.
RSS
rss_icon
Länkar
Scandic belönar medvetna turister - lanserar program för ökad omtanke på resan tillsammans med Håll Sverige Rent

Sommaren 2021 väntas bli en säsong med fokus på resor inom landet. Samtidigt som semestersvensken får chans att utforska allt fler delar av vårt avlånga land kommer även rapporter om ökad nedskräpning och rädsla för trängsel på populära resmål i sommar. Idag lanserar Scandic Hotels ett program som premierar alla resenärer som visar extra omtanke för medmänniskor och natur i sommar.

Genom att skriva upp sig på en lista med tio goda vanor inför sommaren kan resenärer tjäna poäng till framtida vistelser. Vanorna har tagits fram av Scandics hållbarhetsavdelning och sammanfattar en lista på allt ifrån att le mot sina medresenärer till att välja mer växtbaserad mat och plocka upp sitt skräp efter sig i naturen. På hotell runt om i Sverige aktiveras initiativet genom ett samarbete med Håll Sverige Rent som på utvalda hotell i Sverige, Norge, Finland, Tyskland och Polen erbjuder återanvändningsbara skräppåsar att ta med på resan. Allt för att säkerställa att man lämnar varje plats man besöker i samma skick som man fann den eller till och med, lite bättre.

"Med ökat tryck på några av våra mest besökta resmål ökar även påverkan på miljön. Genom att plocka upp vårt skräp och hjälpa till att hålla rent i naturen minskar vi påverkan på miljön och reducerar utsläpp av plast och andra material i vår natur och våra hav", säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

Initiativet är en del av Scandics långsiktiga hållbarhetsarbete och syftar till att väcka uppmärksamhet för hur vi alla, med små medel, kan bidra till ett bättre samhälle i sommar och över tid. Alla som skriver upp sig på de tio goda vanorna får 2000 medlemspoäng som går att användas för att boka framtida hotellvistelser.

"Det senaste året av pandemi har visat att vi alla kan hjälpa till att ta ansvar, i allt från att hålla avstånd till att stanna hemma när vi känner minsta symptom. På våra hotell träffar vi dagligen tusentals gäster och då kan små saker i vardagen, såsom att tänka på att släcka grillen efter utflykten, resa så miljövänligt som möjligt och alltid ta med sig sitt skräp till en papperskorg göra stor skillnad", säger Magnus Ljungberg, Hållbarhetschef på Scandic Hotels Group.

Scandic har sedan 90-talet aktivt arbetat med hållbarhetsfrågor tillsammans med olika företag och organisationer. Bland annat har Scandic sedan 1996 rapporterat hållbarhetsdata från alla sina hotell. Vi har även tidigt fasat ut engångsartiklar i plast, lanserat initiativet ”häng upp handduken” som varje år sparar tusentals liter vatten för hotell över hela världen samt gått över till 100 procent förnybar el.

Scandic var även den första hotellkedjan i Europa att erbjuda en klimatsmart och hundra procent växtbaserad burgare på menyn och kedjans restauranger har ett stort fokus på att minska matsvinn. Tillsammans med applikationer såsom Karma, Too Good To Go och ResQ Club räddar bolaget ca 150 000 måltider per år i Norden. Som ett ytterligare steg i bolagets hållbarhetsarbete uppmanas nu resenärer att i sommar resa med omtanke under banderollen ”I travel with care”.

 

Res med omtanke i sommar:

10 goda vanor

 

1. Le mot en främling. Visa dem du träffar på din resa att du bryr dig.​

2. Gå din egen väg! Utforska det okända. ​

3. Lämna platsen i ett bättre skick än det du fann den i.

4. Välj mat med omsorg för miljön. ​

5. Återanvänd din handduk under hela ditt hotellbesök och hoppa över den dagliga städningen.​

6. Spara vatten genom att stänga av kranen när du borstar tänderna.​

7. Använd det mest miljövänliga färdmedlet när du reser. ​

8. Bidra till minskat matsvinn.

9. Välj ett miljövänligt boende.

10. Ta hand om dig själv och andra. Följ riktlinjer och rekommendationer när du reser.​

 

Läs mer om initiativet och de 10 goda vanorna här.