platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
forskning skapar möten
Mångmiljonsatsning
på svensk handelsforskning.
event skapar möten
Stort medieintresse
och stark turistekonomisk omsättning för SM-veckan Piteå.
23-25 november
Nordens största forum
för debatt och samtal om mänskliga rättigheter till Helsingborg 2023.
Hotellnytt
Scandic och Niam
bakom totalrenovering av Ariadne hotell i Värtahamnen.
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
hotellnytt
Comfort Hotel Arlanda Airport vinner
“New Hotel Of The Year” och “Comfort Hotel Of The Year”.
Plats för möten
The Park flyttar in i Forskaren
– Förstärker mötesplats för life science
Framtiden är här. Kan du se den?
Svenska Möten
satsar på att utbilda kockar i hållbarhet.
23-25 september
Bokmässans Crimetimetema i höst:
Skrivarskola, snutfika och lögndetektorer.
Framtiden är här
Sigtunahöjden
erbjuder fler laddplatser för alla.
RSS
rss_icon
Länkar
Malaysias Business Eventsindustri samlar sig för en stark återöppning

MALAYSIA Convention & Exhibition Bureau (MyCEB) har tagit initiativet att samarbeta med viktiga ledare inom Business Eventindustrin för att utveckla tidigare samarbeten och ta snabba steg framåt, helt i linje med landets Covid-19-återhämtningsplan. Ett virtuellt möte hölls den 14 juni som inkluderade industriföreträdare som YBhg Dato Sri Dr. Irmohizam Ibrahim, ordförande för Asien-Stillahavsområdet för World Trade Center Association (WTCA), YBhg DatoVincent Lim, president för Asian Federation of  Exhibition & Convention Association (AFECA), Francis Teo, ordförande för Malaysian Association of Convention and Exhibition Organizers & Suppliers (MACEOS) och Alan Pryor, President of Business Events Council of Malaysia (BECM). Mötet leddes av YBhg Dato Sri Abdul Khani Daud, vd för MyCEB.

Under mötet delade industriledare uppdateringar om sina medlemmars engagemang i landets vaccinationscentra (PPV). Det starka stödet från arenorna visar att business eventsindustrin har varit och är motståndskraftig och nu redo att återuppta sin verksamhet när tiden är rätt. Business Eventsindustrin samlas nu bakom ministeriet för turism, konst och kultur i sin återhämtningsplan och söker efter viktiga aktörer i business eventsindustrin för att också skapa tidig immunisering.

Det noteras att i samarbete med MACEOS kommer ytterligare arbetskraft att samlas för att hjälpa den nuvarande bemanningen vid utvalda kongresscentra som driver vaccinationsprogrammet. MyCEB-personal och andra från Business Eventindustrin kommer att hjälpa bland andra World Trade Center KL, MITEC, KL Convention Center, Setia City Convention Center, Persada Johor, Borneo Convention Center Kuching, Sabah International Convention Center, Setia SPICE Penang, så att verksamheterna snabbare kan komma igång md sin normala verksamhet.

”Business Eventindustrin är sammanflätad med resten av turismnäringen, inklusive flygbolag, arenor, cateringfirma och transportleverantörer. Vi behöver varandra för att återhämta oss. Vi välkomnar uttalandet från YB Dato, Sri Nancy Shukri, minister för turism, konst och kultur i början av denna månad, där vi krävde tidig vaccinering av frontlinjerna för turism och affärsevenemang. När vår industri väl har vaccinerats kan vi förhoppningsvis öppna igen ”, säger Dato Sri Abdul Khani Daud, vd för MyCEB.

Det andra initiativet som ligger i pipelinen är produktionen av MySafe Business Events Planner som produceras gemensamt av MyCEB och BECM. Detta planeringsverktyg kommer att ge detaljerad information om vad som krävs för evenemangsarrangörer och evenemangsvärdar för att säkerställa en sömlös upplevelse. Verktyget kommer att läggas ut i ett steg-för-steg-format för att hjälpa internationella föreningar, mötesplanerare och mässor samt utställningsarrangörer för att vägleda dem genom de säkerhetsåtgärder som Malaysia har infört för att säkerställa att evenemang kan hållas säkert och med tillförsikt. Planeringsverktyget förväntas vara klar till årets fjärde kvartal.

”Vi på MyCEB vill tacka industris aktörer för att ha var vaksamma och villiga att samarbeta med oss ​​för det gemensamma bästa. Låt oss alla hoppas att Malaysia kommer att kunna återhämta sig från denna pandemi och att vi kommer att kunna #ComeStrongerTogether för att tjäna det i många aspekter avgörande Business Eventsamhället, säger Dato Sri Khani.