platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
60 hektar mark
Jägersro nya travbana
närmare byggstart.
kunskapskälla
Ny rapport:
Eventindustrin bidrag stort till ekonomin.
affärer & möten
Satsning vid Höga Kusten:
Sydkoreas största hotellgrupp vill investera i anläggningar.
14 000 besökare
IBTM World 2019
utsågs till bästa internationella mässa.
Award winner
Lotta Boman, Sigtunahöjden
tilldelades IACCs Mel Hosansky Award.
söks från 10 augusti
Evenemangsstödet införs
måste vara minst 250 deltagare.
hotellnyttt
Qatar öppnar 105 nya hotell
inför Fotbolls-VM 2022.
Bra inititativ
Seoul Convention Bureau
bjöd in till en online-kampanj för att lyfta MICE-industrin.
30 nov - 2 dec 2021
IBTM World öppnar registreringen för Hosted Buyers
mässan för första gången i hybridformat.
växande mötesplats
Nytt toppmodernt storkök
i Scandinavian XPO byggdes på rekordtid.
RSS
rss_icon
Länkar
Malaysias Business Eventsindustri samlar sig för en stark återöppning

MALAYSIA Convention & Exhibition Bureau (MyCEB) har tagit initiativet att samarbeta med viktiga ledare inom Business Eventindustrin för att utveckla tidigare samarbeten och ta snabba steg framåt, helt i linje med landets Covid-19-återhämtningsplan. Ett virtuellt möte hölls den 14 juni som inkluderade industriföreträdare som YBhg Dato Sri Dr. Irmohizam Ibrahim, ordförande för Asien-Stillahavsområdet för World Trade Center Association (WTCA), YBhg DatoVincent Lim, president för Asian Federation of  Exhibition & Convention Association (AFECA), Francis Teo, ordförande för Malaysian Association of Convention and Exhibition Organizers & Suppliers (MACEOS) och Alan Pryor, President of Business Events Council of Malaysia (BECM). Mötet leddes av YBhg Dato Sri Abdul Khani Daud, vd för MyCEB.

Under mötet delade industriledare uppdateringar om sina medlemmars engagemang i landets vaccinationscentra (PPV). Det starka stödet från arenorna visar att business eventsindustrin har varit och är motståndskraftig och nu redo att återuppta sin verksamhet när tiden är rätt. Business Eventsindustrin samlas nu bakom ministeriet för turism, konst och kultur i sin återhämtningsplan och söker efter viktiga aktörer i business eventsindustrin för att också skapa tidig immunisering.

Det noteras att i samarbete med MACEOS kommer ytterligare arbetskraft att samlas för att hjälpa den nuvarande bemanningen vid utvalda kongresscentra som driver vaccinationsprogrammet. MyCEB-personal och andra från Business Eventindustrin kommer att hjälpa bland andra World Trade Center KL, MITEC, KL Convention Center, Setia City Convention Center, Persada Johor, Borneo Convention Center Kuching, Sabah International Convention Center, Setia SPICE Penang, så att verksamheterna snabbare kan komma igång md sin normala verksamhet.

”Business Eventindustrin är sammanflätad med resten av turismnäringen, inklusive flygbolag, arenor, cateringfirma och transportleverantörer. Vi behöver varandra för att återhämta oss. Vi välkomnar uttalandet från YB Dato, Sri Nancy Shukri, minister för turism, konst och kultur i början av denna månad, där vi krävde tidig vaccinering av frontlinjerna för turism och affärsevenemang. När vår industri väl har vaccinerats kan vi förhoppningsvis öppna igen ”, säger Dato Sri Abdul Khani Daud, vd för MyCEB.

Det andra initiativet som ligger i pipelinen är produktionen av MySafe Business Events Planner som produceras gemensamt av MyCEB och BECM. Detta planeringsverktyg kommer att ge detaljerad information om vad som krävs för evenemangsarrangörer och evenemangsvärdar för att säkerställa en sömlös upplevelse. Verktyget kommer att läggas ut i ett steg-för-steg-format för att hjälpa internationella föreningar, mötesplanerare och mässor samt utställningsarrangörer för att vägleda dem genom de säkerhetsåtgärder som Malaysia har infört för att säkerställa att evenemang kan hållas säkert och med tillförsikt. Planeringsverktyget förväntas vara klar till årets fjärde kvartal.

”Vi på MyCEB vill tacka industris aktörer för att ha var vaksamma och villiga att samarbeta med oss ​​för det gemensamma bästa. Låt oss alla hoppas att Malaysia kommer att kunna återhämta sig från denna pandemi och att vi kommer att kunna #ComeStrongerTogether för att tjäna det i många aspekter avgörande Business Eventsamhället, säger Dato Sri Khani.