platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
60 hektar mark
Jägersro nya travbana
närmare byggstart.
kunskapskälla
Ny rapport:
Eventindustrin bidrag stort till ekonomin.
affärer & möten
Satsning vid Höga Kusten:
Sydkoreas största hotellgrupp vill investera i anläggningar.
14 000 besökare
IBTM World 2019
utsågs till bästa internationella mässa.
Award winner
Lotta Boman, Sigtunahöjden
tilldelades IACCs Mel Hosansky Award.
söks från 10 augusti
Evenemangsstödet införs
måste vara minst 250 deltagare.
hotellnyttt
Qatar öppnar 105 nya hotell
inför Fotbolls-VM 2022.
Bra inititativ
Seoul Convention Bureau
bjöd in till en online-kampanj för att lyfta MICE-industrin.
30 nov - 2 dec 2021
IBTM World öppnar registreringen för Hosted Buyers
mässan för första gången i hybridformat.
växande mötesplats
Nytt toppmodernt storkök
i Scandinavian XPO byggdes på rekordtid.
RSS
rss_icon
Länkar
Petter Hartman ny vd för Medicon Village Innovation

Petter Hartman har utsetts till ny vd för Medicon Village Innovation AB, som driver innovationsverksamheten på Medicon Village i Lund.

"Petter Hartman tillträder i en tid då Medicon Village går in i en ny fas. Science parken är etablerad, och det är viktigt att förbli en stark regional spelare och samtidigt bli tydliga i en nationell kontext", säger Anders Sundström, styrelseordförande Medicon Village Innovation AB.

Petter Hartman är idag vd för svensk-danska klusterorganisationen Medicon Valley Alliance (MVA) med kontor i Köpenhamn. Han har en gedigen karriär inom utveckling och finansiering i offentlig-privata partnerskap och breda projektkonstellationer.

"Det är med stolthet och glädje jag ser fram emot att få leda arbetet med att vidareutveckla och positionera Medicon Village i Skåne, Sverige och internationellt. Det finns en fantastisk grund att bygga vidare på och en unik samverkansmiljö som gör det möjligt för idéer, företag och människor att växa. Detta är något vi ska se till att accelerera och förädla under kommande år i ett tätt samarbete mellan akademi, näringsliv och offentlig verksamhet", säger Petter Hartman.

Efter förvärvet från AstraZeneca för snart tio år sedan, har Medicon Village växt och utvecklats. Hösten 2019 öppnades den nya huvudbyggnaden The Spark som framgångsrikt fyllts upp, och fortsatt expansion planeras. Att skapa en miljö där såväl lokaler som kompetens delas är en del av Medicon Village grundkoncept.

Styrelsen för Medicon Village Innovation AB med Region Skåne, Lunds universitet, Lunds kommun samt Medicon Village ägarstiftelse är angelägna att driva fortsatt tillväxt och utveckling genom att stödja innovationssystemet och mötesplatsen på Medicon Village.

"En fortsatt kontinuerlig utveckling av Medicon Village mötes-och innovationsplattform är en central del av det som gör Medicon Village unikt och attraktivt. Vi tackar Kerstin Jakobsson för hennes arbete, och är nu glada att välkomna Petter Hartman för att fortsätta utveckla Medicon Village som en viktig spelare inom life science", säger Anders Sundström.

Petter Hartman beräknas tillträda sin tjänst under hösten, och efterträder Kerstin Jakobsson som valt att lämna sin post.

 

Fotograf: Tove Smeds.