platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
30 nov - 2 dec 2021
Mötesindustrin återförenades
på IBTM World Barcelona 2021.
8-12 februari 2022
Stockholm Furniture & Light Fair lanserar nytt seminariekoncept
- prisbelönta designstudion Formafantasma är en av veckans keynote speakers.
Resa i Sverige
Svenskarnas intresse
för att fortsätta upptäcka Sverige är stort - 8 av 10 vill se mer.
22-25 september 2022
Tara Moshizi, Johan Kollén och Sandra Lewinsson
nya rekryteringar till Bokmässan i Göteborg.
Conventum, Örebro
Årets Biodlarkonferens
- Apiscandia 11-13 februari 2022.
startskott
Rasta
etablerar sig på Höga kusten.
23-24 mars 2022
Tommy Myllymäki
ny president för Bocuse d’Or Sweden.
fint pris
Sofia B Olsson
restaurang Vrå på Clarion Hotel Post i Göteborg får Tore Wretmans guldmedalj.
nytt jobb
Emma Keenan
ny vd och hotelldirektör för Comfort Hotel Västerås.
RSS
rss_icon
Länkar
Petter Hartman ny vd för Medicon Village Innovation

Petter Hartman har utsetts till ny vd för Medicon Village Innovation AB, som driver innovationsverksamheten på Medicon Village i Lund.

"Petter Hartman tillträder i en tid då Medicon Village går in i en ny fas. Science parken är etablerad, och det är viktigt att förbli en stark regional spelare och samtidigt bli tydliga i en nationell kontext", säger Anders Sundström, styrelseordförande Medicon Village Innovation AB.

Petter Hartman är idag vd för svensk-danska klusterorganisationen Medicon Valley Alliance (MVA) med kontor i Köpenhamn. Han har en gedigen karriär inom utveckling och finansiering i offentlig-privata partnerskap och breda projektkonstellationer.

"Det är med stolthet och glädje jag ser fram emot att få leda arbetet med att vidareutveckla och positionera Medicon Village i Skåne, Sverige och internationellt. Det finns en fantastisk grund att bygga vidare på och en unik samverkansmiljö som gör det möjligt för idéer, företag och människor att växa. Detta är något vi ska se till att accelerera och förädla under kommande år i ett tätt samarbete mellan akademi, näringsliv och offentlig verksamhet", säger Petter Hartman.

Efter förvärvet från AstraZeneca för snart tio år sedan, har Medicon Village växt och utvecklats. Hösten 2019 öppnades den nya huvudbyggnaden The Spark som framgångsrikt fyllts upp, och fortsatt expansion planeras. Att skapa en miljö där såväl lokaler som kompetens delas är en del av Medicon Village grundkoncept.

Styrelsen för Medicon Village Innovation AB med Region Skåne, Lunds universitet, Lunds kommun samt Medicon Village ägarstiftelse är angelägna att driva fortsatt tillväxt och utveckling genom att stödja innovationssystemet och mötesplatsen på Medicon Village.

"En fortsatt kontinuerlig utveckling av Medicon Village mötes-och innovationsplattform är en central del av det som gör Medicon Village unikt och attraktivt. Vi tackar Kerstin Jakobsson för hennes arbete, och är nu glada att välkomna Petter Hartman för att fortsätta utveckla Medicon Village som en viktig spelare inom life science", säger Anders Sundström.

Petter Hartman beräknas tillträda sin tjänst under hösten, och efterträder Kerstin Jakobsson som valt att lämna sin post.

 

Fotograf: Tove Smeds.