platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
+1000 deltagare
Norden
ska bli världens mest hållbara och cirkulära region.
föreningar skapar möten
Delat ordförandeskap,
en framgångssaga för Scouterna.
hotellnytt
Steam Hotel tar nästa steg
– förvärvar Actionbad.
här kan man skapa kongresser
Dags för Helsingborgs
föreningslivs årliga konferens.
RSS
rss_icon
Länkar
Petter Hartman ny vd för Medicon Village Innovation

Petter Hartman har utsetts till ny vd för Medicon Village Innovation AB, som driver innovationsverksamheten på Medicon Village i Lund.

"Petter Hartman tillträder i en tid då Medicon Village går in i en ny fas. Science parken är etablerad, och det är viktigt att förbli en stark regional spelare och samtidigt bli tydliga i en nationell kontext", säger Anders Sundström, styrelseordförande Medicon Village Innovation AB.

Petter Hartman är idag vd för svensk-danska klusterorganisationen Medicon Valley Alliance (MVA) med kontor i Köpenhamn. Han har en gedigen karriär inom utveckling och finansiering i offentlig-privata partnerskap och breda projektkonstellationer.

"Det är med stolthet och glädje jag ser fram emot att få leda arbetet med att vidareutveckla och positionera Medicon Village i Skåne, Sverige och internationellt. Det finns en fantastisk grund att bygga vidare på och en unik samverkansmiljö som gör det möjligt för idéer, företag och människor att växa. Detta är något vi ska se till att accelerera och förädla under kommande år i ett tätt samarbete mellan akademi, näringsliv och offentlig verksamhet", säger Petter Hartman.

Efter förvärvet från AstraZeneca för snart tio år sedan, har Medicon Village växt och utvecklats. Hösten 2019 öppnades den nya huvudbyggnaden The Spark som framgångsrikt fyllts upp, och fortsatt expansion planeras. Att skapa en miljö där såväl lokaler som kompetens delas är en del av Medicon Village grundkoncept.

Styrelsen för Medicon Village Innovation AB med Region Skåne, Lunds universitet, Lunds kommun samt Medicon Village ägarstiftelse är angelägna att driva fortsatt tillväxt och utveckling genom att stödja innovationssystemet och mötesplatsen på Medicon Village.

"En fortsatt kontinuerlig utveckling av Medicon Village mötes-och innovationsplattform är en central del av det som gör Medicon Village unikt och attraktivt. Vi tackar Kerstin Jakobsson för hennes arbete, och är nu glada att välkomna Petter Hartman för att fortsätta utveckla Medicon Village som en viktig spelare inom life science", säger Anders Sundström.

Petter Hartman beräknas tillträda sin tjänst under hösten, och efterträder Kerstin Jakobsson som valt att lämna sin post.

 

Fotograf: Tove Smeds.