platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
60 hektar mark
Jägersro nya travbana
närmare byggstart.
kunskapskälla
Ny rapport:
Eventindustrin bidrag stort till ekonomin.
affärer & möten
Satsning vid Höga Kusten:
Sydkoreas största hotellgrupp vill investera i anläggningar.
14 000 besökare
IBTM World 2019
utsågs till bästa internationella mässa.
Award winner
Lotta Boman, Sigtunahöjden
tilldelades IACCs Mel Hosansky Award.
söks från 10 augusti
Evenemangsstödet införs
måste vara minst 250 deltagare.
hotellnyttt
Qatar öppnar 105 nya hotell
inför Fotbolls-VM 2022.
Bra inititativ
Seoul Convention Bureau
bjöd in till en online-kampanj för att lyfta MICE-industrin.
30 nov - 2 dec 2021
IBTM World öppnar registreringen för Hosted Buyers
mässan för första gången i hybridformat.
växande mötesplats
Nytt toppmodernt storkök
i Scandinavian XPO byggdes på rekordtid.
RSS
rss_icon
Länkar
Historisk tapetfabrik inspiration när nytt hotell öppnar

Klockan 12:00 idag (onsdag den 16 juni) öppnas dörrarna för de första hotellgästerna på Sicklas nya mötesplats Clarion Collection Hotel Tapetfabriken. Hotellet som hämtat inspiration från den tidigare hyresgästen från 1906 Kåbergs tapetfabrik har trots pandemin blivit en favorit bland Stockholms hotellbokare med både många övernattande gäster och möten.

Den 8 januari 2018 avslöjades det att Sicklas nya och första hotell i centrum skulle bli ett Clarion Collection. Den 12 november året därpå så beslutades det att hotellet skulle byggas ut med ytterligare 3000 kvadratmeter motsvarande 80 rum.

"Att vi bygger ut ett hotell som knappt börjat byggas är i det närmaste unikt. Det visar vilken potential som finns här i Sickla och vilken priviligierad placering hotellet har mitt på Marcusplatsen på den mest centrala platsen i Sickla. Idag så har vi nu äntligen öppnat hotellet. Jag är så stolt att så att jag håller på att spricka. Hotellet är magiskt och jag är helt övertygad om att detta kommer att bli en favorit inte bara för besökare i Sickla utan också bland Sicklaborna och de som jobbar i området", säger vd och hotelldirektör Johanna Hellström.

Hotellet med sina 236 hotellrum, 4 mötesrum, restaurang, bar och gym är inrymd på platsen för Kåbergs tapetfabrik. Företaget som var snabba att tillämpa nya tillverkningsmetoder och knöt till sig formgivare som Carl Malmsten och Gunnar Asplund vann en rad internationella utmärkelser.

"Vi har tittat mycket på historien och låtit oss inspireras av den. På samma sätt som Carl August Kåberg så har vi höga ambitioner. Man ska vara stolt över sin historia och det är vi i överflöd. Hotellets personal har drillats i vad det är för plats de arbetar på och dessutom hittar man påminnelser om historien runt om i hotellet med allt från fotografier, tavlor med återvunna tapeter och inte minst teglet på hotellets fasad som till stora delar kommer från den ursprungliga fabriksbyggnaden", säger Johanna Hellström.

Idag öppnas hotellet för de första hotellgästerna och trots fortsatt lågt resande på grund av pandemin så har bokningsläget varit bra för hotellet som till och med tagit emot de första bokningar av möten.