platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
+1000 deltagare
Norden
ska bli världens mest hållbara och cirkulära region.
föreningar skapar möten
Delat ordförandeskap,
en framgångssaga för Scouterna.
hotellnytt
Steam Hotel tar nästa steg
– förvärvar Actionbad.
här kan man skapa kongresser
Dags för Helsingborgs
föreningslivs årliga konferens.
RSS
rss_icon
Länkar
Historisk tapetfabrik inspiration när nytt hotell öppnar

Klockan 12:00 idag (onsdag den 16 juni) öppnas dörrarna för de första hotellgästerna på Sicklas nya mötesplats Clarion Collection Hotel Tapetfabriken. Hotellet som hämtat inspiration från den tidigare hyresgästen från 1906 Kåbergs tapetfabrik har trots pandemin blivit en favorit bland Stockholms hotellbokare med både många övernattande gäster och möten.

Den 8 januari 2018 avslöjades det att Sicklas nya och första hotell i centrum skulle bli ett Clarion Collection. Den 12 november året därpå så beslutades det att hotellet skulle byggas ut med ytterligare 3000 kvadratmeter motsvarande 80 rum.

"Att vi bygger ut ett hotell som knappt börjat byggas är i det närmaste unikt. Det visar vilken potential som finns här i Sickla och vilken priviligierad placering hotellet har mitt på Marcusplatsen på den mest centrala platsen i Sickla. Idag så har vi nu äntligen öppnat hotellet. Jag är så stolt att så att jag håller på att spricka. Hotellet är magiskt och jag är helt övertygad om att detta kommer att bli en favorit inte bara för besökare i Sickla utan också bland Sicklaborna och de som jobbar i området", säger vd och hotelldirektör Johanna Hellström.

Hotellet med sina 236 hotellrum, 4 mötesrum, restaurang, bar och gym är inrymd på platsen för Kåbergs tapetfabrik. Företaget som var snabba att tillämpa nya tillverkningsmetoder och knöt till sig formgivare som Carl Malmsten och Gunnar Asplund vann en rad internationella utmärkelser.

"Vi har tittat mycket på historien och låtit oss inspireras av den. På samma sätt som Carl August Kåberg så har vi höga ambitioner. Man ska vara stolt över sin historia och det är vi i överflöd. Hotellets personal har drillats i vad det är för plats de arbetar på och dessutom hittar man påminnelser om historien runt om i hotellet med allt från fotografier, tavlor med återvunna tapeter och inte minst teglet på hotellets fasad som till stora delar kommer från den ursprungliga fabriksbyggnaden", säger Johanna Hellström.

Idag öppnas hotellet för de första hotellgästerna och trots fortsatt lågt resande på grund av pandemin så har bokningsläget varit bra för hotellet som till och med tagit emot de första bokningar av möten.