platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor är möten
Elmia Garden 2022
– storsatsning på hela mässupplevelsen.
hotellnytt
Comfort Hotel
växer i Göteborg
Hotellnytt
Rekord i antal hotellnätter
under H22 City Expo i Helsingborg.
Nytt jobb
Sophie Ahlin
har tagit över Clarion Collection Hotel Temperance.
Fler än 2300 deltagare
Cvent Connect Europe
handlar om mångfald, jämställdhet och inkludering.
5 oktober 2022
Nick Shackleton-Jones:
Hur man skapar en arbetsplatskultur vid L&D-evenemang.
19 oktober, Stockholm
Årets största mötesplats
om hotell och hotellfastigheter.
2 december 2022
eComExpo gör endags transport- och energikonferens i Göteborg:
”Vi måste synka myndigheternas arbete för en fossilfri transportnäring
SmartBygd Event
Digitala lösningar och innovationer
visas på mässa i Dorotea.
hotellnytt
Förenade Arabemiratens hotellmarknad
kommer att växa med 25 procent till 2030.
RSS
rss_icon
Länkar
Riksteatern, Sveriges största folkrörelse för scenkonst, förlägger sin kongress 2023 till Helsingborg

I maj 2023 kommer cirka 400 personer från Riksteatern till Helsingborg och Clarion Hotel & Congress Sea U för att genomföra sin stora kongress. Detta år firar dessutom Riksteatern sitt 90-årsjubileum. I dag består Riksteatern av över 200 lokala riksteaterföreningar runtom i landet som arbetar utifrån visionen att erbjuda teater, dans och musik – för alla, överallt.

"Riksteatern ska vara hela Sveriges scen och denna gång samlar vi folkrörelsen i Helsingborg, en stad med ett rikt kulturliv. Vi har hunnit med en hel del tillsammans, ställt om på grund av pandemin, startat igång och hållit i arbetet för att bli hela Sveriges scen och att erbjuda en scenkonst, för alla överallt, i ett led att ytterligare bredda och öka vår publik. Jag ser fram emot att ta arbetet vidare efter att kongressen har bestämt ramen för Riksteaterns fortsatta arbete", säger Magnus Aspegren, vd för Riksteatern.

"Det känns verkligen oerhört roligt att Riksteatern valde Helsingborg för sitt stora arrangemang. Redan för två år sedan började vårt arbete tillsammans med Event in Skåne att intressera Riksteatern för de unika möjligheter som Helsingborg kan erbjuda i sådana här sammanhang. Att det dessutom finns en direkt historisk koppling till vår egen teater, Helsingborgs stadsteater, gör det hela ännu roligare", säger Malin Hollgren på Helsingborg Convention & Event Bureau.

Riksteaterns kongress genomförs 26-28 maj 2023 och under kongressdagarna kommer deltagarna även få uppleva olika sidor av kulturstaden Helsingborg med ett särskilt fokus på teater.

"Vi är mycket glada över att Riksteatern valt att genomföra sin kongress här i Helsingborg. Helsingborgs stadsteater var nämligen en av de teatrar i Sverige som redan från Riksteaterns bildande 1933 fick ett ansvar för en turnerande verksamhet. Vi ser verkligen fram emot att välkomna nittioårsjubilerande Riksteatern till platsen där allt en gång började", säger Max Granström, vd för Helsingborg Arena & Scen, det kultur- och evenemangsbolag som den i år hundraåriga stadsteatern ingår i.

-------------------------------------------------------------------------------------------------Om Helsingborg Convention & Event Bureau

Helsingborg Convention & Event Bureaus arbetar på uppdrag av Helsingborgs stad för en positiv utveckling av staden som en mötes- och evenemangsdestination. Läs mer på webbplatsen helsingborgceb.com