platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
60 hektar mark
Jägersro nya travbana
närmare byggstart.
kunskapskälla
Ny rapport:
Eventindustrin bidrag stort till ekonomin.
affärer & möten
Satsning vid Höga Kusten:
Sydkoreas största hotellgrupp vill investera i anläggningar.
14 000 besökare
IBTM World 2019
utsågs till bästa internationella mässa.
Award winner
Lotta Boman, Sigtunahöjden
tilldelades IACCs Mel Hosansky Award.
söks från 10 augusti
Evenemangsstödet införs
måste vara minst 250 deltagare.
hotellnyttt
Qatar öppnar 105 nya hotell
inför Fotbolls-VM 2022.
Bra inititativ
Seoul Convention Bureau
bjöd in till en online-kampanj för att lyfta MICE-industrin.
30 nov - 2 dec 2021
IBTM World öppnar registreringen för Hosted Buyers
mässan för första gången i hybridformat.
växande mötesplats
Nytt toppmodernt storkök
i Scandinavian XPO byggdes på rekordtid.
RSS
rss_icon
Länkar
Riksteatern, Sveriges största folkrörelse för scenkonst, förlägger sin kongress 2023 till Helsingborg

I maj 2023 kommer cirka 400 personer från Riksteatern till Helsingborg och Clarion Hotel & Congress Sea U för att genomföra sin stora kongress. Detta år firar dessutom Riksteatern sitt 90-årsjubileum. I dag består Riksteatern av över 200 lokala riksteaterföreningar runtom i landet som arbetar utifrån visionen att erbjuda teater, dans och musik – för alla, överallt.

"Riksteatern ska vara hela Sveriges scen och denna gång samlar vi folkrörelsen i Helsingborg, en stad med ett rikt kulturliv. Vi har hunnit med en hel del tillsammans, ställt om på grund av pandemin, startat igång och hållit i arbetet för att bli hela Sveriges scen och att erbjuda en scenkonst, för alla överallt, i ett led att ytterligare bredda och öka vår publik. Jag ser fram emot att ta arbetet vidare efter att kongressen har bestämt ramen för Riksteaterns fortsatta arbete", säger Magnus Aspegren, vd för Riksteatern.

"Det känns verkligen oerhört roligt att Riksteatern valde Helsingborg för sitt stora arrangemang. Redan för två år sedan började vårt arbete tillsammans med Event in Skåne att intressera Riksteatern för de unika möjligheter som Helsingborg kan erbjuda i sådana här sammanhang. Att det dessutom finns en direkt historisk koppling till vår egen teater, Helsingborgs stadsteater, gör det hela ännu roligare", säger Malin Hollgren på Helsingborg Convention & Event Bureau.

Riksteaterns kongress genomförs 26-28 maj 2023 och under kongressdagarna kommer deltagarna även få uppleva olika sidor av kulturstaden Helsingborg med ett särskilt fokus på teater.

"Vi är mycket glada över att Riksteatern valt att genomföra sin kongress här i Helsingborg. Helsingborgs stadsteater var nämligen en av de teatrar i Sverige som redan från Riksteaterns bildande 1933 fick ett ansvar för en turnerande verksamhet. Vi ser verkligen fram emot att välkomna nittioårsjubilerande Riksteatern till platsen där allt en gång började", säger Max Granström, vd för Helsingborg Arena & Scen, det kultur- och evenemangsbolag som den i år hundraåriga stadsteatern ingår i.

-------------------------------------------------------------------------------------------------Om Helsingborg Convention & Event Bureau

Helsingborg Convention & Event Bureaus arbetar på uppdrag av Helsingborgs stad för en positiv utveckling av staden som en mötes- och evenemangsdestination. Läs mer på webbplatsen helsingborgceb.com