platsannonser
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter

Rekryteringsevent arrangeras i Västerås
för att underlätta för hotell och restauranger att hitta medarbetare.
nytt jobb
Anna Westerberg
blir ny Hotelldirektör för Yasuragi.
flygnytt
Arlanda
återöppnar terminal fyra.
Mässor skapar möten
Succé
på första samlade mötesplatsen inom hållbarhet.
flygindustrin
Emirates finkammar världen
efter kabinpersonal – besöker trettio städer under sex veckor.
Helsingborg
Samhällstung vecka
med flera ministrar till H22 City Expo.
mot nytt uppdrag
Marie Jacobsson,
lämnar Meetx.
Turismen fördubblades mellan 2000-2018
Så vill metropolerna
få bukt med partyturismen.
Steg framåt
Sveriges DMO:er
tar nya kliv som aktiv och enad part inom svensk besöksnäring.
RSS
rss_icon
Länkar
Positiv utveckling för Air Skåne och Ängelholm Helsingborg Airport i maj.

Vaccinering har tagit fart rejält i Skåne och det märktes definitivt i statistiken ifrån Ängelholm Helsingborg Airport i maj. Från 3763 passagerare i april 2021 till 6921 passagerare i maj 2021, en ökning med 84%. Visserligen små tal jämfört med hur det såg ut 2019 i maj, då 30501 passagerare flög från Ängelholm Helsingborg Airport, dock en rejäl ökning från förra månaden.

"Vi ser ett viktigt och mycket intressant trendbrott i antalet passagerare", säger Henrik Sköld-Johansson, Regionchef på Air Skåne.

"Affärsresandet ökar något men framförallt så ökar antalet privatresenärer som vill ut och röra på sig. Många har väntat länge att få träffa sina nära och kära och nu när allt fler har ett fullgott vaccinationsskydd så ser vi det klart och tydligt i flygstatistiken. Sommaren står inför dörren där många även i år kommer att välja en hemester och det avspeglar sig positivt i våra bokningsflöden på Air Skåne där vår direktlinje från Ängelholm till Visby säljer över förväntan", säger Henrik. Sköld-Johansson

"Aktiviteten på Ängelholm/Helsingborg Airport ökar för varje dag som går och i samband med att lättnader för evenemang nu även är på gång, så ser vi mycket positivt på sommaren och en spännande höst för flyget i vår region", säger Theresia Lindkvist, Flygplatsens marknadschef.