nyheter
Bella Center växer
Bella Arena:
Ny arena i Köpenhamn med plats för 7 000 sittande gäster.
nytt jobb
Niklas Söderberg
lämnar SES som verksamhetschef.
världskongress
Stockholm en av finalisterna
för global museikongress 2025.
bra undersökning
Sponsorer är angelägna om att återvända till personliga möten
enligt från AIM Group Italien.
ny kunskap på väg
Viktig studie
visar att evenemangen är saknade.
nytt jobb
Sara Almkvist
ny vd för Växjö & Co.
hotellnyttt
Historisk tapetfabrik
inspiration när nytt hotell öppnar.
Rekordåret uteblev
Så påverkades mötes- och evenemangindustrin
i Uppsala av coronapandemin under 2020.
19 juni-31 oktober 2021
Ikoner
- fotografier av Larsåke Thuresson på Dunkers kulturhus, Helsingborg.
möten & Evenemang
Riksteatern, Sveriges största folkrörelse för scenkonst
förlägger sin kongress 2023 till Helsingborg.
RSS
rss_icon
Länkar
Tallinn blir värdstad för European Design Festival 2022

STYRELSEN för Design Federation har bekräftat att Tallinn har valts till värdstad för European Design Festival i juni 2022.

Det prestigefyllda evenemanget, som samlar hundratals kommunikationsdesigners från hela den europeiska kontinenten (och bortom), kommer att återupptas efter två års paus, vilket var nödvändigt på grund av den pågående pandemin. Festivalen består av utställningar, samtal, designpromenader, workshops, konferenser, sociala evenemang och naturligtvis European Design Awards-galan.

"Vi letar alltid efter städer som har en livlig designscen men samtidigt är den typen av destination som folk är glada att besöka", säger Demetrios Fakinos, chef för European Design Festival och tillade:

”Tallinn är en sådan plats: en attraktiv, innovativ stad som är grundad i den stora nordiska designkulturen. Jag är säker på att vi med hjälp av vår lokala partner, Estonian Design Center, kommer att göra en inspirerande event som gör alla glada att delta".

”Vi tror att European Design Awards Festival har en betydande inverkan på den lokala designgemenskapen och hjälper oss att sprida budskapet om designens inverkan i vårt samhälle i allmänhet. Vi känner oss mycket hedrade och glada över att vi nästa år kan vara värd för evenemanget i Tallinn", säger chefen för Estlands Designcenter Tiia Vihand.

Vi är också tacksamma för staden Tallinns bidrag och villighet att föra European Design Awards till Tallinn", säger Tiia Vihand.

ED-festivalen har genomförts sedan 2007 i städer som Stockholm, Zürich, Rotterdam, Helsingfors, Istanbul, Wien, Porto och Oslo, för att nämna några. Dess uppdrag är att fira europeisk design, underlätta för designers att mötas, inspireras och bygga nätverk, men också att utveckla designdisciplinen för en bredare publik.

”Att bli utvald till att vara värd för European Design Awards 2022 är ett stort erkännande för Estland som har ett utmärkt läge för internationella konferenser och evenemang på hög nivå. Vi är oerhört stolta över att Tallinn kommer att vara med i detta enastående nätverk av EDAwards värdstäder och vi är redo att imponera på den internationella designmiljön",  säger Kadri Karu, vd för Estonian Convention Bureau.

 

Foto: Tallin, fotografera Tonu Tunnel

 

Mer information: europeandesign.org