nyheter
Bella Center växer
Bella Arena:
Ny arena i Köpenhamn med plats för 7 000 sittande gäster.
nytt jobb
Niklas Söderberg
lämnar SES som verksamhetschef.
världskongress
Stockholm en av finalisterna
för global museikongress 2025.
bra undersökning
Sponsorer är angelägna om att återvända till personliga möten
enligt från AIM Group Italien.
ny kunskap på väg
Viktig studie
visar att evenemangen är saknade.
nytt jobb
Sara Almkvist
ny vd för Växjö & Co.
hotellnyttt
Historisk tapetfabrik
inspiration när nytt hotell öppnar.
Rekordåret uteblev
Så påverkades mötes- och evenemangindustrin
i Uppsala av coronapandemin under 2020.
19 juni-31 oktober 2021
Ikoner
- fotografier av Larsåke Thuresson på Dunkers kulturhus, Helsingborg.
möten & Evenemang
Riksteatern, Sveriges största folkrörelse för scenkonst
förlägger sin kongress 2023 till Helsingborg.
RSS
rss_icon
Länkar
Stadshusrestauranger tar med sig svensk skog och flyttar till EXPO2020 i Dubai

Världen öppnar igen och äntligen är planeringen igång för Forest Food Hall, i Dubai. Den 1 oktober öppnar Expo 2020, världsutställningen som aldrig öppnade under 2020 men som behållit sitt namn. Forest Food Hall som drivs av Stadshusrestauranger i Stockholm, ansvarar för alla mat & dryckesupplevelser till konferens- och bankettgästerna i den svenska paviljongen. Rekryteringen är i gång efter personal som vill följa med till Dubai

Koncept Forest Food Hall handlar om att ta den svenska skogen, naturen och dess smaker med ut i världen och är inspirerat av konceptet på Stadshuskällaren ”I skogen. I stan.” Med råvaror från skog, sjö, fjäll, ängar, sjöar och hav tas svensk samtida gastronomi till Dubai på Expo 2020. Kjell Kollin är redan handplockad till rollen som köksmästare.

"Kjell har de senaste 20 åren varit verksam i många av världens mest kända kök och dessutom på en väldigt hög nivå. Att hitta en svensk person ute i världen med den meritlistan och en sann förståelse för svensk matlagning kändes som en perfekt matchning", säger Nils Axing, General Manager för satsningen på världsutställningen. Vi kommer bjuda på unika matupplevelser som intas på en lika unik plats, i den svenska paviljongen The Forest.

Restriktioner är på gång att släppas och nu pågår rekrytering av nyckelpersoner. För service och projektledning ansvarar Charlie Edlund som har erfarenheter från roller som platschef på Steningevik och driftansvarig på Sigtunastiftelsen. Med detta team på plats har Forest Food Hall en fantastisk utgångspunkt att visa upp svensk gastronomi och värdskap för den internationella publiken.

"Det är verkligen energigivande och inspirerande att få återuppta planeringen inför världsutställningen i Dubai", säger Maria Stridh, delägare och vd för Stadshusrestauranger.

"Det är med både stolthet och glädje vi nu får gå in i en konkret fas för att genomföra detta projekt vi sett fram mot så länge. Vi tror det kommer bli en stor framgång och ser fram mot att ta svensk gastronomi ut i världen med vårt fina team som leds av Nils Axing som har lång, gedigen och bred erfarenhet från vår bransch. Nils har bland annat varit verksam i Abu Dhabi, Bahrain och Dubai det senaste decenniet vilket blir en stor tillgång i detta projekt. Nils erfarenhet att driva verksamhet i Mellanöstern kommer till stor nytta i detta komplexa projekt",  säger Maria Stridh.

Stadshusrestauranger, som är en del av Mässrestaurangergruppen, har vunnit upphandlingen och ansvarar för all bankettverksamhet i den svenska paviljongen på Världsutställningen, Expo 2020, i Dubai. Konceptet på plats går under varumärket Forest Food Hall.

Den svenska paviljongen heter The Forest och kommer att vara byggd helt i trä. Världsutställningen Expo 2020 i Dubai arrangeras mellan den 1 oktober 2021 och 31 mars 2022. Över 190 länder förväntas delta.

 

Bilden: Delar av teamet i Forest Food Hall, från vänster: Kjell Kollin, Nils Axing och Charlie Edlund.