platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
forskning skapar möten
Mångmiljonsatsning
på svensk handelsforskning.
event skapar möten
Stort medieintresse
och stark turistekonomisk omsättning för SM-veckan Piteå.
23-25 november
Nordens största forum
för debatt och samtal om mänskliga rättigheter till Helsingborg 2023.
Hotellnytt
Scandic och Niam
bakom totalrenovering av Ariadne hotell i Värtahamnen.
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
hotellnytt
Comfort Hotel Arlanda Airport vinner
“New Hotel Of The Year” och “Comfort Hotel Of The Year”.
Plats för möten
The Park flyttar in i Forskaren
– Förstärker mötesplats för life science
Framtiden är här. Kan du se den?
Svenska Möten
satsar på att utbilda kockar i hållbarhet.
23-25 september
Bokmässans Crimetimetema i höst:
Skrivarskola, snutfika och lögndetektorer.
Framtiden är här
Sigtunahöjden
erbjuder fler laddplatser för alla.
RSS
rss_icon
Länkar
Ny matfestival för medveten gastronomi samlar Nordens stjärnkockar

I oktober arrangeras Stars du Nord i Stockholm för första gången, en gastronomisk festival som samlar några av de absolut främsta stjärnkockarna, vinmakarna och foodtech-bolagen från Sverige, Danmark, Norge, Finland och Island. Målet är att lyfta den nordiska matmodellen i hela världen.

Stars du Nord är en gastronomifestival som kommer att arrangeras årligen i ett av de nordiska länderna. Den första upplagan går av stapeln i Stockholm i oktober i år. Under tre dagar samlas Nordens främsta stjärnkockar, vinmakare och foodtech-bolag med målsättningen att marknadsföra det nordiska köket och den nordiska matmodellen som världsledande inom hållbarhet.

"Vi behöver alla ta vårt ansvar och bidra till en bättre och hållbar gastronomisk framtid. Att respektera råvaror och dess ursprung – en logisk gastronomi har från dag ett varit en del av vår filosofi på Gastrologik. Ett initiativ som Stars du Nord tas såklart emot med öppna armar. Tillsammans gör vi skillnad och det är av största vikt att vi i Norden står enade för att fantastisk mat och dryck kan och bör göras med respekt för vår framtid", säger Anton Bjuhr, stjärnkrögare på restaurang Gastrologik.

Under tre dagar, 25-27:e oktober, arrangeras digitala think tanks, master classes, test labs och pop up-poddar med inbjudna matprofiler, kockar, vinmakare och foodtech-bolag från hela Norden. Initiativtagaren till projektet är fine dining-byrån Swede Concept. Festivalens ändamål är att vidareutveckla och marknadsföra den nordiska matmodellen med hållbarhet och matsvinn i fokus, samt ge de nordiska stjärnkockarna och vinproducenterna synlighet på en internationell plattform.

"Pandemin har haft förödande konsekvenser för branschen, men nu är det hög tid att blicka framåt. Vi hoppas att Stars du Nord och Nordens stjärnkockar kan bidra till att lyfta ”The Nordic Food Concept” och vår medvetna gastronomi som förebild och inspirera till en hållbar utveckling på global nivå. Världen blickar mot norr för svar, nu ska vi se till att leverera dem", säger Caroline Thörnholm, grundare och vd för Swede Concept.

Invigningen och två stjärnsittningar sker på secret locations i centrala Stockholm för inbjudna gäster, bransch, media och allmänhet. Stars du Nords-kockarna kommer då att tolka framtidens nordiska kök, matchat med morgondagens hantverksdryck.

Samtliga programpunkter och information om locations, kockar, deltagare och sponsorer kommer att offentliggöras löpande fram tills att festivalen äger rum.

 

För nyheter och släpp om Stars du Nord, följ instagramkontot @starsdunord/