platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
och vinnaren är...
Tre kommuner
tävlar om att bli Sveriges DigitaliseringsKommun.
året-runt-destination
Skytteholm Hotell & Konferens expanderar
– bygger Nordiskt Spa och padelbanor.
nytt uppdrag
Andrea Jovell
på ny post i turismorganisationen SNDMO.
20 våningar högt
Sara kulturhus
– trä, hållbarhet och Spider-Man.
fint pris utdelat
Karin Franssons Mentorpris 2021
tilldelas Jenny Roshage-Theander, Näsby Slott.fint pris utdelat
Flygnytt
Emirates
vill anställa 3 500 nya medarbetare.
ny infrastruktur
Utvecklingsprojekt i Halmstad
får 200 000 kronor.
omvärldsanalys
Var flexibel, kreativ
och hitta nya sätt att underlätta för nätverken säger ABPCO:s undersökning.
flygnytt
Finnair störst på direktflyg till Asien
och USA från Arlanda: Erbjuder nu även direkttrafik till Los Angeles och New York.
hotellnytt
Scandic
fortsätter att utbilda morgondagens ledare.
RSS
rss_icon
Länkar
Ny matfestival för medveten gastronomi samlar Nordens stjärnkockar

I oktober arrangeras Stars du Nord i Stockholm för första gången, en gastronomisk festival som samlar några av de absolut främsta stjärnkockarna, vinmakarna och foodtech-bolagen från Sverige, Danmark, Norge, Finland och Island. Målet är att lyfta den nordiska matmodellen i hela världen.

Stars du Nord är en gastronomifestival som kommer att arrangeras årligen i ett av de nordiska länderna. Den första upplagan går av stapeln i Stockholm i oktober i år. Under tre dagar samlas Nordens främsta stjärnkockar, vinmakare och foodtech-bolag med målsättningen att marknadsföra det nordiska köket och den nordiska matmodellen som världsledande inom hållbarhet.

"Vi behöver alla ta vårt ansvar och bidra till en bättre och hållbar gastronomisk framtid. Att respektera råvaror och dess ursprung – en logisk gastronomi har från dag ett varit en del av vår filosofi på Gastrologik. Ett initiativ som Stars du Nord tas såklart emot med öppna armar. Tillsammans gör vi skillnad och det är av största vikt att vi i Norden står enade för att fantastisk mat och dryck kan och bör göras med respekt för vår framtid", säger Anton Bjuhr, stjärnkrögare på restaurang Gastrologik.

Under tre dagar, 25-27:e oktober, arrangeras digitala think tanks, master classes, test labs och pop up-poddar med inbjudna matprofiler, kockar, vinmakare och foodtech-bolag från hela Norden. Initiativtagaren till projektet är fine dining-byrån Swede Concept. Festivalens ändamål är att vidareutveckla och marknadsföra den nordiska matmodellen med hållbarhet och matsvinn i fokus, samt ge de nordiska stjärnkockarna och vinproducenterna synlighet på en internationell plattform.

"Pandemin har haft förödande konsekvenser för branschen, men nu är det hög tid att blicka framåt. Vi hoppas att Stars du Nord och Nordens stjärnkockar kan bidra till att lyfta ”The Nordic Food Concept” och vår medvetna gastronomi som förebild och inspirera till en hållbar utveckling på global nivå. Världen blickar mot norr för svar, nu ska vi se till att leverera dem", säger Caroline Thörnholm, grundare och vd för Swede Concept.

Invigningen och två stjärnsittningar sker på secret locations i centrala Stockholm för inbjudna gäster, bransch, media och allmänhet. Stars du Nords-kockarna kommer då att tolka framtidens nordiska kök, matchat med morgondagens hantverksdryck.

Samtliga programpunkter och information om locations, kockar, deltagare och sponsorer kommer att offentliggöras löpande fram tills att festivalen äger rum.

 

För nyheter och släpp om Stars du Nord, följ instagramkontot @starsdunord/